Categorieën
Columns

Column: goede voornemens

De meeste vuurwerkvoorraden zijn op, alle oliebollenkramen trekken zich terug, op 90% van de blogs is teruggeblikt op 2013 en er worden weer enorm veel sportschoolabonnementen afgesloten. Guess what? A new year has started en ook 2014 heeft zo zijn goede voornemens meegebracht…

Iedereen kent het wel. Hoe snel alles ook gegaan mag zijn en hoe leuk het ook was, op 31 december ben je vaak toch wel een beetje klaar met het afgelopen jaar. In 365 dagen kan veel gebeuren, ik bedoel: een uur alleen kan al life changing zijn en in één jaar zitten maar liefst 8760 uren, om mijn woorden even kracht bij te zetten. Ongetwijfeld heb je ook wat verkeerde keuzes gemaakt (je inschrijven voor dat dieetprogramma – het bleef bij een bijeenkomst toen je net iets teveel bekenden tegenkwam) en domme acties gedaan (die paar cocktails teveel waarna je je baas uitnodigde op Facebook): daar is immers nog nooit iemand onderuit gekomen.

Een nieuw jaar zorgt bij veel mensen voor een ‘schone lei, nieuwe kansen’ gevoel. Uiteindelijk streven we namelijk allemaal naar hét perfecte jaar dat alle andere jaren overtreft en je je altijd zal blijven herinneren. Leuk idee, maar in praktijk valt het toch altijd een beetje tegen. Hoewel de eerste paar uren van het jaar vaak goed en gezellig beginnen, is de rest van 1 januari de dag waar ik me standaard op verveel. Iedereen ligt brak of in elk geval lui in bed waardoor er naast het opduiken van feestfoto’s niet veel excitings gebeurt en bijna alle winkels, mocht je wél de puf hebben om iets te doen, ook nog eens dicht zijn. Mijn nieuwjaarsdag bestond dan ook dit jaar uit niets gepland en dus zeeën van tijd hebben, maar uiteindelijk toch niets nuttigs doen. 

… maar uiteindelijk is ook de tweede januari de zoveelste normale dag die bovendien ook nog eens aanvoelt als een maandag

Vandaar dat velen hun goede voornemens een dagje opschuiven, naar de tweede januari. Maar uiteindelijk is ook dat gewoon de zoveelste normale dag die bovendien ook nog eens aanvoelt als een maandag en dus niet erg bijzonder is. Als je ’s avonds moe van het gelukkig nieuwjaar wensen weer op de bank ploft, je je bedenkt dat het nu wel retedruk zal zijn in de sportschool, je de feestdagen enorm gaat missen in deze saaie maand en wat me time ook op je lijstje stond is de keuze voor een film met een snack waarschijnlijk snel gemaakt. Eigenlijk zijn goede voornemens toch ook maar onzin… We gaan er gewoon weer een leuk jaar van maken, hóe dan ook.

Heb/had jij goede voornemens voor 2014?

Beeld: WeHeartIt

2 reacties op “Column: goede voornemens”

Vuurwerk daar heb ik een grote hekel aan en van mij mogen ze het helemaal verbieden.
Heb er jaren lang veel te veel ellende van gehad.
Maar daarover wil ik het hier niet hebben want anders denken anderen van…. ‘daar heb je haar weer’. Men weet niet wat voor schade dit aan een gezin met kinderen aan kan richten.
Men moet eens van andermans spullen afblijven en het heel laten.
Ja, ze zouden moeten verplichten om op 1 jan. de winkels open te mogen doen. Ik hou er niet van om de hele nacht te gaan feesten.
Dus wil ik meteen de eerste dag van het nieuwe jaar tijdens de uitverkoop flink gaan shoppen…..
Lijnen is inderdaad een heel goed begin om nu al de nieuwste voorjaarsfashion in de shops te zien hangen en als men naar de foto’s van de modellen kijkt hoe slank ze zijn….. wil je ook zo slank zijn en de mooiste kleding aan kunnen waar je ooit van droomde.
Dus het laten staan van pasta’s en andere diverse producten die uit den boze zijn in vanaf nu af aan de hoofdregel nr.1. Hihihihi…..
Eens zien hoeveel kilo’s we over een maandje of 3 kwijt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.