Categorieën
Fashion Trends

Nieuwe collectie SoBoHo en Gypsetters

Tijdens de Amsterdam Fashion Week was de RAI omgetimmerd tot één groot modewalhalla. Als je hier binnenloopt word je vanzelf een fashionista. Alles wat nieuw is op het gebied van mode kun je hier vinden. En als je al een fashionista bent, kun je hier je hartophalen bij al het moois dat de modewereld te bieden heeft. Femme Magazine was speciaal naar de RAI afgereisd om een bezoekje te brengen aan de Modefarbiek, voor SoBoHo en Gypsetters om precies te zijn.

SG2
Deze modellen dragen de nieuwe collectie van Gypsetters: spijkerjasjes met teksten, mediteraanse invloeden van muntjes, jassen van schapenbont en hoeden.

Het terrein van de RAI is, zoals je misschien weet, nogal groot. Zeg maar gerust: “het is enorm!”. Overal was mode en we hadden geen idee welke kant we op moesten. Drukte, chaos, alles was fashion, dus dat was geen herkenningspuntje. Eindelijk werd er een pieterpeuterig bordje met “modefabriek ->” gesignaleerd. Die kant gingen we maar op dan. Na nog een bordje, en nog een bordje, en nog een bordje te hebben gevolgd kwamen we eindelijk aan bij de ingang van de Modefabriek, die ook weer bestond uit heel veel halletjes, gangetje, kamertjes en stands. Natuurlijk hadden we wel een plattegrond gekregen, maar probeer daar maar eens uit wijs te worden. Eigenlijk waren we een half uur te vroeg, maar al met al kwamen we helaas nét na het moment suprème, de toast op de nieuwe collectie van SoBoHo en Gypsetters, aangestormd bij the place to be.

SG1
Dit model draagt het merk SoBoHo

Gelukkig werden de laatkomers (het waren er meer die het doolhof niet binnen de tijd hadden doorlopen) snel bijgepraat en was er uitgebreid de tijd om met de designer van de merken, Kirsten Nommensen, te praten.

Het viel op dat er veel bont werd gebruikt in beide collecties. Logisch dat hier dan vragen over gesteld werden. Zeker na alle konijnenophef. Kirsten lichtte toe dat het bont dat zijzelf gebruikt voor de ontwerpen helemaal geen kwaad kan om te verwerken in de kleding. De dieren worden namelijk niet uit het leven gehaald voor hun bont, dat is slechts bijzaak. Er wordt gebruik gemaakt van schapen, die bedoeld zijn voor hun vlees. De vacht van het dier is een restproduct wat de merken SoBoHo en Gypsetters gebruikt om jassen van te maken. Dat klinkt inderdaad als een goed verhaal en vrij onschuldig.

SG4
Met de schoenbanden van Gypsetters kun je elk paar schoenen een gypsy touch geven.

Dat de merken allebei door Kirsten Nommensen worden ontworpen, betekent niet dat ze identiek zijn. Het zijn niet voor niks twee merken. SoBoHo is bedoeld voor iedereen die van de stijl houdt en daarom voor iedereen betaalbaar. Bij Gypsetters is er gekozen voor het gebruik van luxere materialen en designs, waardoor de prijs wat hoger uitvalt en niet voor iedereen is weggelegd. De merken hebben een soortgelijke stijl waarbij Gypsettes in een hoger segment ligt.

SG3
Psst: een deel van de nieuwe collectie van SoBoHo.

Bij Gypsetters zien we in de nieuwe collectie vooral veel Spaanse invloeden, waaronder met de hand gemaakte designs waar muntjes in verwerkt zijn. Omdat het handgemaakt is, is elk item uniek. Bij beide merken zien we de bontjassen terug en ook hoeden worden bij allebei de merken doorgevoerd. Deze merken beleven de trend helemaal op hun eigen manier. Ze stralen zomerse vrijheid uit, zelfs als de ijspegeltjes aan je neus vriezen.

Op de websites SoBoHo.nl en Gypsetters.nl kun je precies zien waar de kleding verkrijgbaar is.

Q: Welke van de twee merken vind jij het leukste?

Één reactie op “Nieuwe collectie SoBoHo en Gypsetters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.