Categorieën
Fashion Nieuws

Nederlandse pakt Publieksprijs H&M Designer Award

Het zou zo handig zijn als je gewoon kunt maken wat je in je hoofd hebt. De kleding die in winkels hangt is leuk hoor, maar toch vaak net een tikkeltje anders dan het plaatje in ons hoofd weergeeft. Er bestaat een select groepje mensen dat dat plaatje uit de gedacht kan overnemen en precies kan vormgeven in kleding. Designers hebben we het dan over. Vaak trekt dit beroep meer de kant van hobby dan van inkomstenbron, want het is moeilijk om er het brood op de plank mee te verdienen. Daarbij hangt er een flinke prijskaart aan bijkomende investeringen. H&M helpt.

HM1

H&M wil vooral jonge designers, een (financieel) steuntje in de rug geven. Sinds 2012 rijken zij de H&M designer award uit. Aan de award kleeft een geldbedrag van 50.000 euro. Als jonge designer heb je veel geld nodig om een stabiele start te kunnen maken en om je te kunnen ontwikkelen. Het komt niet allemaal maar aanwaaien en ook hard werken is niet genoeg.

Ze zat al bij de laatste acht. Pas op 28 januari wordt de winnaar bekend gemaakt, maar H&M kon nu al bekendmaken dat Henriëtte Tilanus de publieksprijs in de wacht sleept. De als je nu denkt: “joh, die naam klinkt me wel verrekte bekend in de oren”, dan kan dat kloppen, want in 2013 kon ze ook al een grote prijs op haar naam zetten, namelijk G-Star RAW Talent Award. De manier om dat bekend te maken was wel heel erg van deze tijd. Er werd geen grootse (dure) show omheen gebouwd. De uitreiking kreeg zelfs helemaal geen podium dat noemenswaardig is voor podium. De winnaar werd namelijk bekend gemaakt middels de social media weg die Twitter heet.

De collectie die Henriëtte liet meestrijden in de race is een collectie die ze maakte voor haar afstudeeropdracht: Let The Dust Settle in. Het draait bij deze collectie vooral om de gebruikte stoffen en de manier waarop de materialen zijn verwerkt in de items. De variatie is groot en experimenteel: handbeschilderd, zelfgebreid en geborduurd zijn nog maar een tipje van de sluier.

Q: Hoop jij dat haar collectie ooit bij de H&M verkrijgbaar zal zijn, als je dit zo leest?

Bron: Nu.nl

Één reactie op “Nederlandse pakt Publieksprijs H&M Designer Award”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.