Categorieën
Fashion Nieuws

The Lenticular Dress

Een gewone jurk met slechts één dessin is anno 2013 natuurlijk wel wat saai en gewoontjes, dus daar moest nodig verandering in komen. Ontwerper Antoine Peters zorgde daarvoor en creëerde een jurk met verschillende gezichten en noemde het ‘The Lenticular Dress’. The Lenticular Dress heeft een dessin dat daadwerkelijk verandert wanneer je de draagster vanuit een ander perspectief bekijkt en is echt een heel bijzondere gewaarwording.

The-Lenticular-dressLenticulair drukwerk wordt vooral gebruikt voor kaarten en etuis en Antoine Peters wilde deze techniek graag proberen toe te passen op textiel en een ‘multiple dessin’ jurk maken.


Antoine: “Het gaat om die kleine verrassing die de jurk teweeg brengt bij de persoon en zijn omgeving. Design gaat steeds meer over het tegemoetkomen aan de consument. Je moet het zelf kunnen ontwerpen, het moet reageren op de omgeving (warm of koud) of op de persoon (fysiek, humeur). Ik geloof in de kracht, visie en macht van de ontwerper. Stel alles reageert op onze persoonlijkheid of wensen, wat vormt ons dan nog? Ik wil helemaal geen rekening houden met het humeur van iemand, ik wil het positief beïnvloeden.”

‘The Lenticular Dress’ is van 16 november tot 30 januari te zien bij MOTI Te[ch]x(t)iles at OBA te Amsterdam.

Q: Wat vind je van het idee van The Lenticular Dress?

3 reacties op “The Lenticular Dress”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.