Categorieën
Fashion Lifestyle Nieuws

Happy birthday Louis!

Als ik zeg LV, dan zeggen jullie? Juist, Louis Vuitton. Wie kent het legendarische monogram van de tassen niet? De ineengestrengelde L en V tegen een donkerbuine achtergrond zijn wereldwijd bekend en geliefd bij menig vrouw. Het klassieke motief werd al in 1896 geïntroduceerd. Het Franse modehuis werd echter al in 1854 opgericht en mag dit jaar dus 160 kaarsjes uitblazen. Louis Vuitton laat dit natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij gaan, reden voor een feestje!

LV1

Louis Vuitton viert zijn verjaardag met een bijzondere samenwerking, die The Icon and the Iconoclasts genoemd is. Zes ontwerpers hebben de eer gekregen een aantal tassen te maken voor het modehuis. Hierbij gaan de ontwerpers zelf aan de slag met het beroemde logo van Louis Vuitton, het klassieke monogram. De ontwerpers zijn geselecteerd door de onderdirecteur van het modehuis samen met Nicolas Ghesquière, de hoofdontwerper van Louis Vuitton. Aan wie de uitdaging? Karl Lagerfeld, Frank Gehry, Cindy Sherman, Rei Kawakubo, Christian Louboutin en Marc Newson gaan aan het werk met het logo. Een groep van bijzondere ontwerpers!

Het is niet de eerste keer dat Louis Vuitton zijn verjaardag op deze manier viert. In 1996, toen het logo zelf 100 jaar bestond ging ook een groep ontwerpers aan de slag. De nieuwe tassen en koffers die de gastontwerpers gaan ontwerpen liggen vanaf oktober in de winkel. De lancering zal niet onopgemerkt voorbij gaan, er komt een speciale campagne, een website, een boek en een feest in New York. Wij zijn heel benieuwd, maar vrezen dat het bij dromen over de prachtige tassen zal blijven.

Q: Wat vind jij van de spullen van het modehuis Louis Vuitton?

Beeld: weheartit.com 

3 reacties op “Happy birthday Louis!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.