Categorieën
Fashion Tips

Eerste hulp bij high heels

De decembermaand is weer aangebroken en daarmee komen de feestdagen wel heel dichtbij. Het is bijna weer tijd om onszelf in mooie jurken te hijsen en een goed paar hakken te dragen. Speciaal voor jullie zet Femme Magazine een aantal tips op een rijtje, zodat jij straks perfect op hakken rond paradeert.

high heels

Nu de feestdagen steeds dichterbij komen, wordt het ook tijd om de high heels uit de kast te toveren. Wil jij indruk maken op jouw schoonfamilie, onweerstaanbaar op een feestje verschijnen en glamorous de feestdagen door gaan? Dan moet je zeker even kijken naar deze tips. Hierna loop jij elegant en sexy op een prachtig paar hakken.

Kunst afkijken

Doutzen, Heidi Klum, Kim Feenstra: zij paraderen altijd op hakken alsof het niets is. Modellen weten precies hoe zij op de meest hoge heels moeten lopen. Prima om de kunst bij af te kijken dus! Recht je rug, kin op en gaan. Zorg ervoor dat je houding altijd kaarsrecht is, dat zorgt voor meer balans. Wat ook veel wordt gedaan door modellen, zijn heupbewegingen. Als je op hakken loopt beweeg je namelijk vanuit je heupen. Ontspan je heupen en knieën, draai de heupjes en je voeten volgen vanzelf.

Work it out

Squatoefeningen zorgen voor sterkere spieren in het onderlichaam. Ook rek-en-strekoefeningen zorgen voor soepele en sterke spieren. Tijd om die spieren te trainen. Sterkere spieren zorgen er weer voor dat het gemakkelijker is om op de hakken te lopen. Naast je spieren te trainen zijn er nog andere hulpmiddelen. Draag vooraf al blarenpleisters. Dat scheelt een hoop blaren, wondjes en pijn. Voor nog meer comfort kan je zooltjes in de hakken dragen. Hierdoor glijden je voeten niet en loop je op een zachter voetbed.

Oefening baart kunst

Oefen, oefen, oefen. Gooi zodra je thuis bent gelijk je schoenen uit en spring in de high heels. Door de hakken in te lopen voorkom je later blaren. Nog helemaal niet gewend om op hakken te lopen? Begin dan met een kleine hak en bouw het op naar killer heels. Oefen het lopen gewoon lekker in de huiskamer. Thuis maakt het niet uit of je wankelt en stuntelt, niemand die het ziet. Loop de hakken alvast goed in en jij verschijnt stralend en vol zelfvertrouwen bij jouw gelegenheid!

Staan jouw hakken al klaar voor de feestdagen of ga jij liever voor platte schoenen?

6 reacties op “Eerste hulp bij high heels”

Gister heel mooie suede laarzen gekocht voor de feestdagen. Deze hebben een hak van zo’n 10cm. Misschien nog een tip, ik zoek altijd naar wat stevigere heels, dus geen stiletto’s. Deze geven ook meer balans waardoor je langer kan blijven staan/lopen zonder er last van te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.