Categorieën
Columns

Column: let’s take a shower (for an hour)

Niets is lekkerder dan om aan het eind, of juist aan het begin van de dag lekker onder de douche stappen om zo schoon je bed in te gaan of de dag fris te beginnen. FemmeMagazine’s Hester heeft alleen soms wel wat troubles met douchen die jullie vast niet onbekend in de oren zullen klinken…

run, run her kiss is a vampire grin.

Ik houd van het warme water, vind het een heerlijk gevoel om mijn vette haar schoon te wassen en vind het minstens net zo leuk om mijn gezicht te scrubben of te voorzien van een maskertje, maar ik heb nooit zin om onder de douche te springen. Zeker in de winter doe ik alles liever dan mezelf uitkleden (koud) om er vervolgens een kop met nat haar voor terug te krijgen (nog kouder) en hoe leuk ik het ook vind om mijn make-up er ’s morgens op te doen, het eraf halen voor ik onder de douche spring vind ik standaard een pokkeklusje. Vandaar dat ik liever nog even neerstrijk achter mijn laptop, dan dat ik daarmee begin. Als ik na tien slinkse blikken op de klok onderin mijn beeldscherm besluit dat het tóch maar eens tijd is voor een douche, omdat mijn haar morgen anders als een kraaiennest zit omdat het nog niet droog was toen ik ging slapen, sleep ik mezelf richting badkamer. Vaak zoek ik een full album van Katy Perry, Miley Cyrus of een andere zanger(es) – ik ben niet zo kieskeurig – op op mijn iPhone, om die vervolgens op de wasmachine te leggen voor wat vocale ondersteuning.

… nadat ik eenmaal onder de douche uit ben gestapt vraag ik me altijd af wie de tijd heeft verzet

Perfecte omstandigheden voor een paar minuutjes ontspannen. Helaas zijn dat vaak geen ‘paar minuutjes’ bij mij, want hoewel mijn routine van shampoo, conditioner, gezichtsreiniger en douchegel niet ellenlang zou moeten duren, gebeurt dat vaak wel. Inmiddels ben ik erachter hoe dat komt… In de badkamer kan ik de tijd niet zien (wie heeft er een klok in zijn badkamer hangen, niemand toch?) en daar maak ik dan een beetje te goed gebruik van. Die stopwatch waar ik vroeger mee douchte was zo’n gek idee nog niet, want als ik eenmaal onder de douche uit ben gestapt na een gevecht met de kraan (je moet uit maar ohhh het is zo lekker warm en ik blijf hier gewoon nog even lekker staan want wat maakt die ene minuut nou uit op een mensenleven) vraag ik me altijd af wie de tijd heeft verzet.

Vervolgens is het tijd om me in mijn (chill)outfit te hijsen, de kleren die ik net aan had + de badkamer op te ruimen en mijn haar te föhnen. De tijd om een bodylotion uit de kast te pakken neem ik al niet eens meer, want nu ik me weer bewust ben van de tijd maakt die ene minuut me opeens wel uit. Keer op keer loopt mijn hele planning door deze iets te leuke aangelegenheid in de soep. En dat full album? Dat is hartstikke leuk, maar wel een beetje confronterend, want ehhh… stond ik er nou echt zo lang onder?

Ben jij een snelle doucher of duurt het bij jou ook altijd net iets langer dan gepland?

Bron beeld

5 reacties op “Column: let’s take a shower (for an hour)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.