Categorieën
News

Sinterklaas Heeft Crisis

Vanavond wordt er traditiegetrouw gefeest met veel cadeaus en snoep. Zo hoort Sinterklaasavond te zijn. Helaas gaat deze pret niet op voor iedereen, want niet alle ouders hebben daar het geld voor. Gelukkig worden er toch nog heel veel kinderen onverwachts blij gemaakt met een cadeautje. Of kunnen we beter ‘cadeau’ zeggen, want zo klein zijn de pakjes niet.

sinterklaas-heeft-crisis

Sinterklaas houdt van ieder kind, wat het moeilijk uit te leggen maakt dat Sinterklaas in Nederland dit jaar heel wat schoorstenen zal overslaan. Niet elke ouderlijke hulpsinterklaas heeft het geld om prachtige cadeaus te kopen. Zelfs kleine schoencadeautjes zijn soms al teveel gevraagd. Wie had gedacht dat dit in Nederland mogelijk zou zijn?

Wanneer bleek dat gemiddeld één op de acht kinderen niet aan het grote Sinterklaasfeest mee kon doen, omdat er geen geld was voor cadeautjes,  is de Sinterklaasbank toegevoegd aan de maatschappij. Net als de voedselbank is deze ervoor bedoeld om arme gezinnen een steuntje in de rug te geven. Grote speelgoedwinkels en fabrikanten doneren speelgoed, waar ze normaal gesproken een flink bedrag voor zouden vragen, helemaal gratis aan dit Sinterklaasinitiatief.

Dankzij alle vrijwillige hulpsinterklazen en hulppieten die de cadeaus inpakken en verdelen zijn er inmiddels meer dan 3000 kinderen die toch onverwacht Sinterklaasavond kunnen vieren, zoals ze dat gewend zijn met grote cadeaus. Met als mooiste Sinterklaascadeau de intense liefde waarmee dit allemaal gerealiseerd wordt.

Wat vind jij van dit initiatief?

Bron: AD
Beeld: Weheartit

5 reacties op “Sinterklaas Heeft Crisis”

wij vonden dit zo erg dat mijn oma besloot om lieve knuffeltjes te kopen voor de aller kleinste en die naar de kerk te brengen tegenover haar huis die spullen inzamelden voor de voedselbank kinderen! Echt super! Ook het nieuwe goede doel van Linda is erg mooi 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.