Categorieën
Columns

Say hello to: columniste Hester

 photo Photoshopzelfportretten3_zps00898a10.jpgDoor Hester – Hé lezer(es)s(en)! Nóg een gastblogger, zal je misschien wel denken. In de oproep van Chantal vroeg ze namelijk naar een foodblogger en een beauty-/lifestyle-/DIY-blogger, maar over een columniste werd niets gezegd. Dat was dan ook puur mijn idee. Ik kan niet aanwezig zijn op persevents in verband met school en verder zijn beauty, lifestyle en DIY ook niet hélemaal mijn specialiteit. Toch leek het me al een tijdje leuk om voor een groter publiek te schrijven. Chantal reageerde gelukkig net zo enthousiast als ik en vandaar dat ik elke vrijdag hopelijk nog een stukje leuker maak voor jullie door een column te publiceren!

Allereerst zal ik even wat over mezelf vertellen. Ik ben dus Hester, veertien jaar oud, geboren op 14 mei 1999 en op dit moment zit ik in 3 vwo (gymnasium), maar dat duurt nog maar een weekje en dan mag ik mezelf officieel een bovenbouwer noemen. Een veertienjarige bovenbouwer inderdaad, haha. Ik woon in een stadje naast Rotterdam (heel dicht bij de Primark, handig!), samen met mijn ouders, zus en kat(er). Die noem ik er even apart bij omdat hij ongetwijfeld nog wel eens voorbij zal komen in een column, ik ben namelijk echt dol op ‘m. In mijn vrije tijd blog ik op mijn persoonlijke blog Hesterly, verslind ik boeken, lees ik een hele hoop blogs, klets ik graag met vriendinnen en kijk ik ook graag tv.

Het schrijven en lezen is echt iets wat bij mij hoort. Eind groep twee kon ik al redelijk lezen en ging er een hele wereld voor me open. Maar ook daarvoor vermaakte ik me prima met het ‘fantasielezen’ van boeken: ik bedacht gewoon mijn eigen verhaaltjes bij de plaatjes. Échte boeken lezen vond ik natuurlijk wel nog leuker, en toen ik eindelijk kon lezen en schrijven, begon ik ook zelf met het schrijven van kleine verhaaltjes. Dit uitte zich later in het schrijven (maar nooit afmaken) van langere en betere verhalen. Een tijdje heb ik niets met schrijven gedaan, tot ik het bloggen ontdekte. Het is echt de perfecte manier voor mij om mijn passie voor taal en schrijven te uiten: geen langdurige projecten, genoeg afwisseling, gelijk online zetten (of nouja, ik plan meestal zo’n drie weken vooruit…) en respons van lezers. I simply love it.

 photo P1130232_zps48163b47.jpg

Een column schrijven is natuurlijk wel even wat anders dan bloggen, maar ook dit vond ik gelijk geweldig toen ik het voor het eerst moest doen voor een Nederlands opdracht een tijdje geleden. In het echt maak ik, als ik eenmaal een beetje losgekomen ben (of heel veel M&M’s = kleurstof heb gegeten), het liefst lekker flauwe en sarcastische, maar toch rake opmerkingen en vind ik het heerlijk om extreem overdreven een verhaal te vertellen. Ik wil mezelf niet grappig noemen, ik vind het gewoon leuk om zo af en toe even de dramaqueen uit te hangen. En in welk stuk tekst kan dat beter dan in een column?

Wat jullie van me kunnen verwachten, is een korte en bondige column (normaal ben ik nogal langdradig, maar in mijn columns houd ik dit zoveel mogelijk binnen de perken) waarin ik mijn frustraties over iets uit of vertel hoe ik ergens mee roll en waar ik jullie hopelijk een beetje mee aan het lachen krijg. Ach, jullie zien het vanzelf! Ik hoop van harte dat jullie het leuk vinden, en anders hoor ik het vast wel. Tot vrijdag! XO

Lees jij weleens columns? 

18 reacties op “Say hello to: columniste Hester”

Welkom….. en ik ben heel erg benieuwd!
Ik ken die shop waar je het over hebt en kom daar regelmatig…….
In de grote stad naast je kleine stad….. hihihihihi mogen ze weleens een hele grote primark openen! 😉

Mooie dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.