Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

St. Tropez Self Tan met Self Tan Bronzing Mousse en Applicator Mitt

Qua huids- en haarkleur zou ik zo een zusje van Sneeuwwitje kunnen zijn, wanneer ik m’n panty in de kast laat liggen en met blote benen rondloop geef ik serieus bijna licht. Omdat ik daar wel een beetje klaar mee ben, ben ik toch maar eens aan de slag gegaan met zelfbruiner, al heb ik ernstige twijfels of ik daar deze zomer überhaupt profijt van ga hebben. Begin dit jaar heb ik tijdens het Beauty Brands United event met eigen ogen gezien hoe de jaloersmakend lange benen van een model prachtig bruin kleurden met de St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse en ik dacht: dat wil ik ook!

Ik ben altijd een beetje huiverig als het aankomt op selftanning, ik heb namelijk weinig trek om als een soort levende wortel de straat op te moeten. Toch had ik er na het zien van de St. Tropez demonstratie op zich wel vertrouwen in, het resultaat was heel gelijkmatig, streep- en vlekloos en mooi sun touched bruin. Het merk St. Tropez werkt met de Self Tan Bronzing Mousse, een superlichte en zachte mousse die je aanbrengt met de Applicator Mitt, een soort washand.

Wanneer je een gevoelige huid en gauw last hebt van uitslag is het handig eerst wat mousse aan te brengen op een klein stukje van je arm of been en dan even 24 uur te wachten en kijken hoe je huid erop reageert.

De Bronzing Mousse is voorzien van aloë vera en een speciale parfum die naast een mooi bruin tintje ook nog een lekker geurtje achterlaat en belooft geen oranje, maar een mooie bronsgouden tint. Afgelopen weekend heeft vriendlief zich beschikbaar gesteld en mijn melkflessen eens grondig onder handen genomen. Het aanbrengen van de St. Tropez Self Tan gaat als volgt: je pompt een beetje mousse op de washand en wrijft het daarna met gelijkmatige, ronde bewegingen op de huid. De kleur van de Self Tan Bronzing Mousse is inderdaad niet oranje, maar mooi goudbruin en heeft een heel lekker geurtje. Let erop dat je de mousse goed en gelijkmatig verdeelt, dan krijg je het mooiste en meest natuurlijke resultaat.

Misschien overbodig om te zeggen, maar je kunt het kleurtje beter in meerdere laagjes opbouwen en niet meteen de hele fles op je huid smeren. Ik heb ervoor gekozen sowieso niet teveel mousse aan te brengen, als je zo wit bent als ik valt een kleurtje al gauw op en dan heb ik het liever een beetje subtiel. Na aanbrengst van de mousse is je huid wat plakkerig en iets vochtig, maar dit trekt op zich best gauw weer weg. St. Tropez adviseert je huid na het aanbrengen van de mousse de eerste 6 uur niet nat te laten worden, dan geeft het het beste resultaat. Ik dacht aanvankelijk na een douchebeurt weer net zo wit te zijn als eerst, maar nee: de kleur is gewoon echt een paar dagen zichtbaar en dat is toch best een heel aangename verrassing!

Q: Wat vind je van het idee en resultaat van de St. Tropez Mousse? Is het iets wat je zelf ook zou willen proberen?

23 reacties op “St. Tropez Self Tan met Self Tan Bronzing Mousse en Applicator Mitt”

Om de een of andere reden vind ik het er niet echt ‘bruin’ uitzien, eerder gewoon gekleurd. Niet dat het niet mooi is hoor, maar het valt me gewoon op dat het je benen echt getinter maakt, maar niet per definitie dekkend bruin. Mooi!

Om de een of andere reden vind ik het er niet echt ‘bruin’ uitzien, eerder gewoon gekleurd. Niet dat het niet mooi is hoor, maar het valt me gewoon op dat het je benen echt getinter maakt, maar niet per definitie dekkend bruin. Mooi!

Ik vind deze misschien toch iets te subtiel 😀 ik ben echt wel vrij bruin van mezelf en veel zelfbruiners zijn amper zichtbaar op m’n huid. Degene die het wel goed doet is de Sublime Bronze van L’oréal 😀

Heeft helaas niet altijd effect.
Ik mag een hele zomer in de zon gaan liggen en het enigste dat ik doe : is roodden (verbranden dus ookal smeer ik me goed in!).
Het bruine kleurtje is helaas nooit te bekennen dan 🙂

Hee toevallig, ik kocht hem vorige week op ebay toen ik op zoek was naar een tanning mitt 🙂
Ik vind wel dat je snel moet uitsmeren, anders krijg ik toch een soort vlekken.
Ik doe nu na het douchen dove summer glow en dan de dag erna dit eroverheen voor net dat extra beetje *oemph*. Dan heb ik wel pretty benen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.