Categorieën
Columns

Column: de haat-liefdeverhouding met mijn regenpak

Door Hester – Hester is een 14-jarige scholier en blogger op www.hesterly.nl. Ze is gek op haar Noorse Boskat, onlosmakelijk verbonden met haar mobiel en een echte chocoholic. In deze wekelijkse column schrijft ze graag over alle fenomenen uit haar leven waarmee ze de spot kan drijven – inclusief zichzelf.

Alívio Imediato

Met het feit dat ik in Nederland leef, heb ik absoluut geen problemen. Ik ben geen type dat het liefst alle continenten af zou reizen om er vervolgens eentje te kiezen om naartoe te verhuizen; nee, Nederland vind ik prima. Lekker welvarend en goed geregeld en ik ben volgens mij ook een van de weinige jongeren die geen aversie tegen de taal heeft. Maar dit alles neemt niet weg dat ook ik wel eens mopper op Nederland. Als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt, bijvoorbeeld. Nou vind ik dat op zich niet zo’n enorm probleem, want hoewel ik liet weten dat ik een hekel aan de kou heb, vind ik een plensbui hartstikke gezellig als ik lekker binnen zit of, nog beter: de garagedeur nét achter me dichttrek nadat ik ben thuisgekomen. Als het 24/7 lijkt te regenen wordt dit alles al een stukje vervelender, maar als het rond half 9 of half 4 regent, vind ik er helemaal niets meer aan. Most of the time zit ik dan namelijk op de fiets richting school of huis, en als er één ding is dat irritatie bij me opwekt, dan is het wel fietsen met de regen in je gezicht. Met ogen die opeens vijf keer per seconde knipperen zie je namelijk niets meer, en probeer dat knipperen maar eens te stoppen… Het lukt je niet, kan ik je vertellen.

Gelukkig voor mijn schoenen, broek, jas en haar is er een waterafstotende oplossing voor de regen bedacht, genaamd regenpak. Op de basisschool was het echt not done om dat ding aan te trekken, maar tegenwoordig maal ik er niet meer om. Er zijn mensen die een uur moeten fietsen naar mijn school en dan ga je het echt niet zonder doen, dus regenpakken genoeg aan de kapstokken op mijn school op een regenachtige dag (heerlijke geuraroma’s brengt dat ook altijd met zich mee zeg, ugh…). Toch blijft het altijd een beetje vervelend als je hem aan moet trekken, want ik bedoel: fietsen in zo’n enorm warm (wat is dat toch met regenpakken?), te groot, kabouteraandoend en kortom onflatterend pak heeft nog nooit tussen iemands hobby’s gestaan. Bovendien kan ik dan amper meer opzij kijken en ook praten op de fiets gaat niet meer, want al het geluid wordt gedempt. De rest van de nadelen kun je denk ik zelf wel invullen.

… het geluid van regen tikkend op je capuchon geeft je het knusse gevoel van met regen in een tentje zitten

Maar aan de andere kant is een regenpak ook weer niet zó erg. Elke keer als ik naar buiten loop en regen signaleer, ben ik toch altijd weer blij dat dit setje in een plastic tasje achter op mijn fiets op me wacht. En het geluid van regen tikkend op je capuchon geeft je het knusse gevoel van met regen in een tentje zitten. Bovendien doet het zijn werk gewoon supergoed: zodra ik van de fiets af kom ontdoe ik me van het gewaad en zie ik er nog net zo fris en fruitig uit als toen ik wegging. Bang om herkend te worden hoef je ook niet te zijn, want als er alleen maar een hoofdje tussen al het zwart en blauw uit piept, legt niemand de link met jouw uiterlijk. Deze voordelen realiseerde ik me toen ik aan het eind van een schooldag mijn regenpak weer mee wilde nemen van de kapstok. Blijkbaar dacht iemand net zo positief over mijn regenpak als ik net deed, want mijn regenbroek zal vanaf heden iemand anders dienen. Expres of niet expres, ik zal ‘m missen… en snel vervangen, want zonder kan ik inmiddels niet meer!

Gebruik jij vaak een regenpak? Doe je dat met plezier of vooral met veel tegenzin?

Bron afbeelding

13 reacties op “Column: de haat-liefdeverhouding met mijn regenpak”

Hihihi….. zo mooi geschreven…..
Ja, over die smerige lucht niet te spreken als je het regenpak uitdoet nadat je het aangehad hebt als je net door de regen gefietsd was.
Nou zeg, dat er een ander zomaar hiermee vandoor is gegaan 🙁 is erg. vervelend.
Tegenwoordig zitten er van die handige ventilatie gaten in om zweten te voorkomen en handige zakken.
Het is een hele investering wil je goed regenpak maar zeer nodig in ons land!

Ik wens je een prachtige dag….

Xoxo

Een poosje geleden heb ik een mooie regenjas gekocht! Mijn 6 jaar middelbare school heb ik doorgebracht met een knalrode oversized (als in: ik heb maat M, maar pak toch maar een jas in XXL) regenjas. Ik was er altijd dankbaar voor als ik ‘m mee had, maar tja, echt mooi was die niet. Nu heb ik een lavendelkleurige, goed aansluitende jas. En hoewel die nog steeds niet zo mooi is als een echte ‘normale’ jas, heb ik nu een stuk minder moeite om hem gewoon even aan te trekken!

Haha, nee, ik heb er geen! Ik zeg wel altijd dat ik er écht 1 moet kopen, als ik een keer door een goede plensbui fiets (voornamelijk van huis af, want als ik naar huis toe ga trek ik gewoon alles uit en neem ik eventueel een lekkere warme douche). Zo vaak hoef ik gelukkig niet door de regen te fietsen, en dan ook niet heel ver (tot nu toe). Ik zit ook gewoon te denken aan regenlaarzen, voor de herfstwandelingen enzo. Had ik nou toch maar die roze met strikjes gekocht bij de Primark.

Heel leuk geschreven! Bij ons op de middelbare school was het echt not done om een regenpak aan te trekken, je zag dan ook echt niemand in een regenpak. Nu denk ik echt, why?! Zo erg zijn die dingen echt niet en je blijft er tenminste droog in. Ik vertikte het wel om door de regen te fietsen, dus als het regende ging ik met de bus. Toen ik ging studeren ging het me allemaal wat minder schelen wat mensen van me dachten, dus trok ik lekker een lelijk veel te groot regenpak aan. Nu ga ik met de auto naar mijn werk, dus mijn regenpak ligt in de kast te verstoffen, maar wie weet heb ik hem ooit nog eens nodig 😉

Gelukkig fiets je vaker droog dan in de regen, een regenpak is niet altijd charmant maar wel erg handig. Ik ga deze week op zoek naar een nieuwe broek voor jou, ze waren namelijk uitverkocht vorige week……

ik zelf fiets nooit met een geheel regenpak, het lijkt wel of mijn pak 5 maten te groot is! wat ik meestal aantrek als ik moet fietsen in de regen is enkel een regenbroek en een jas, verder doe ik mijn haar in een knot en dan fiets ik naar school, opschool werk ik mijn makeup bij en dan vind ik het wel goed ahah. gelukkig word ik ook vaak genoeg gebracht mochten mijn ouders niet hoeven te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.