Categorieën
Columns

Column: dingen die ik niet ga missen aan de zomer

Door Hester – Hester is een 14-jarige scholier en blogger op www.hesterly.nl. Ze is gek op haar Noorse Boskat, onlosmakelijk verbonden met haar mobiel en een echte chocoholic. In deze wekelijkse column schrijft ze graag over alle fenomenen uit haar leven waarmee ze de spot kan drijven – inclusief zichzelf.

Als ik moest kiezen tussen zomer en winter, zou ik niet al te lang na te hoeven denken. Mijn lichaam is met geen enkele extreme temperatuur blij, maar de Nederlandse zomers zijn vaak toch een stuk minder heftig dan de winters en kou is gewoon onvermijdbaar. Want waar je in de zomer nog ventilators, korte kleding en deo kan inschakelen, worden in de winter mijn vingers ook door de dikste skihandschoenen heen nog ijs- en ijskoud en moet ik met het uitzoeken van een nagellakkleurtje voor mijn tenen (blote teennagels vind ik gewoon écht niet mooi) opletten dat het niet vloekt met paars.

Goed, dat laatste is misschien lichtelijk overdreven, maar ik zit wel elke zomer met kriebelende, opgezette en rode wintertenen en -handen, dus als het aan mij ligt laten we die hele kou gewoon achterwege. Jammer genoeg kan ik daarop wachten tot ik een ons weeg en dus ga ik de strijd met de kou elk jaar maar weer gewoon aan. Nu het begin van september nadert, staat ook de herfst met daarna de winter weer voor de deur. In plaats van de winter uit te kafferen, zoals ik net wél deed (oeps), ben ik van plan in deze column de minpunten van de zomer eens in het (waterige) zonnetje te zetten. Afscheid nemen van iets waar je helemaal geen waarde aan hecht en wat je enorm zat bent is namelijk makkelijker dan afscheid nemen van je lievelingsseizoen, toch? Daarom. Dingen die ik niet ga missen aan de zomer: hier komen ze.

…. verder zou het ook handig zijn om ’s avonds te kunnen fietsen en praten tegelijk zonder een hap vliegjes naar binnen te werken

Allereerst zou ik het heerlijk vinden om meer dan alleen een shortje, een hemdje en slippertjes aan te kunnen. Dat is 1) goed voor de kwaliteit van mijn outfits en 2) lekker makkelijk: al bladdert de nagellak van mijn nog-net-niet-kale teennagels, zijn mijn benen zo behaard als een berenvelletje en melkflessenwit, niemand zal het zien. Dat geeft mij de kans mijn uitstelkunsten nog eens flink te verbeteren, handig voor het nieuwe schooljaar (kuch). Verder zou het ook handig zijn om ’s avonds gewoon te kunnen fietsen en praten tegelijk zonder een hap vliegjes naar binnen te werken en om eindelijk lekker buiten te kunnen zitten zonder om de minuut gillend op te springen vanwege wespen. Dat het dan voor beide activiteiten veel te koud is, houden we even buiten beschouwing. Ook nare geurtjes als je in een volle winkel loopt of in kleding die je net een dagje aan hebt gehad zijn verleden tijd, het enige wat je doet is bibberen van de kou. Oh, en zand in je schoenen? Hoogstens een beetje sneeuw of regen. Het is echt zo slecht nog niet, die winter!

Yeah right, who am I kidding? Ik ben duidelijk na al die jaren nog (of: juist) niet overtuigd van de positieve kanten van de winter. Uiteraard ga ik de wespen, vliegjes en het tweedagelijks bijhouden van haar op mijn benen niet missen, maar blij met wat ik er voor terug krijg? Nah… Dat dan ook weer niet. Waar ik al wél weer een beetje zin in heb, zijn de feestdagen. Sinterklaas (cadeautjes), Kerst(liedjes!), oud- en nieuw (whuuut – 2014?!), kaarsjes aan, familie en eten erbij… Ja, daar kan ik me nog wel op verheugen. Laat ik dat – samen met nieuwe kleding shoppen – dan ook maar gaan doen zodra de weerman met de eerste deprimerende berichten aankomt. Lijstjes maken met de minpunten van de zomer werkt namelijk overduidelijk níét voor mij, al had ik er aan het begin van deze column nog goede hoop op. Ach, als de winter net zo snel voorbij gaat als mijn zomervakantie…

Hoe zit het tussen jou en de winter? Hebben jullie een goede verstandhouding of laat jij hem het liefst nog even (heel lang) wachten?

Bron afbeelding

11 reacties op “Column: dingen die ik niet ga missen aan de zomer”

Hihi, leuke column weer! Iedereen verklaart me vast voor gek, maar ik ben echt een wintermens.. Ik heb het niet snel koud, maar raak wel snel.. ‘oververhit’ (al vind ik min 20 ook niet fijn hoor) en de feestdagen zijn gezellig! en sowieso dat dan de kaarsjes en de open haard weer aan kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.