Categorieën
Beauty Make-up

Zwarte oogschaduws

Zoals ik al vaker heb verteld ben ik gek donkere oogschaduws en ik heb er daar in de loop van de tijd dan ook aardig wat van verzameld. Op een of andere manier geven donkere oogschaduws mijn ogen power en gebruik ik deze daarom graag. Behalve dat er in veel palettes meestal wel een mooie zwarte oogschaduw zit heb ik ook aardig wat donkere mono’s in mijn stash. Aangezien er een aantal hiervan meer naar grijs in plaats van zwart neigen heb ik die nu even weggelaten. We gaan back to black!

De eerste 4 die ik je laat zien zijn van Kiko, MNY en Teeez. De Kiko oogschaduws heb ik afgelopen zomer in Duitsland tijdens een bezoekje aan CentrO gekocht en zijn super gepigmenteerd. De twee die ik heb meegenomen zijn 178, een mooie matzwarte met glittertjes en de eveneens matte 180. Daaronder zie je de 625 van MNY met subtiele glittertjes en de Sexy 12 van Teeez, die allebei ook erg goed gepigmenteerd en écht zwart zijn.


Dan 2 longlasting eyeshadows van Essence en Catrice, die ik onlangs in deze battle tegenover elkaar heb gezet. Beide oogschaduws zijn heel creamy en hebben een mooie glanzende finish. Echt zwart zijn ze eigenlijk niet te noemen, ze neigen meer naar grijs. Daaronder vind je de 01 Black van NYX, een hele mooie diep- en diepzwarte oogschaduw en de 214 Jet Black mono van Rimmel, die dan toch wat meer grijzig is.


Alweer de laatste 4 die ik je laat zien, te beginnen met een mooie glitterende 07 Starry Sky van Sephora. Helaas blijken de oogschaduws van Sephora net heel goed gepigmenteerd zijn, wat jammer is. Deze oogschaduw is dan ook niet echt zwart, maar meer een beetje donkergrijzig. Wanneer je ‘m swatcht zijn er wel wat glittertjes te zien, maar lang niet zoveel als vanuit het doosje gezien doet vermoeden. De 006 Black oogschaduw van Gosh is dan wel weer beter gepigmenteerd en echt meer zwart van kleur, net als de L’Oréal Infallible 014 Eternal Black. De Charcoal mono van e.l.f. (Eyes Lips Face) pakt dan weer wat meer grijs uit.

Zo zie je maar dat het ene zwart het andere niet is en dat er heel veel verschil tussen kan zitten. De oogschaduws die er voor mij echt uitspringen qua zwartheid zijn de Sexy 12 van Teeez, de 625 van MNY en de 01 Black van NYX, die zijn zonder twijfel zwart.


Q: Wat is/zijn jouw favoriete zwarte oogschaduw(s)?

9 reacties op “Zwarte oogschaduws”

Ik gebruik altijd de zwarte kleur uit het sleek oh so special palette (noir) die is heel erg zwart! Ik gebruik ‘m als eyeliner en dan smudge ik ‘m een beetje, echt perfect voor school! Het is niet zo heftig als gelliner of liquid eyeliner ofzo

een aanrader voor zwarte oogschaduw is de zwarte van “W7” ( te voop bij de op=op voordeelwinkel )
hij is echt enorm diep zwart en goed gepigmenteerd voor maar iets van €2,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.