Categorieën
Beauty Make-up

Battle of the dark longlasting eyeshadows – Catrice Made to Stay vs. Essence Stay all day

Zowel Catrice als Essence hebben longlasting eyeshadows in hun schappen liggen en bij allebei zit daar ook een mooie donkergrijze/zwarte kleur tussen. Dat vraagt natuurlijk om een battle tussen deze donkere budget longlasting eyeshadows! Benieuwd wie als grote winnaar uit de test komt? Lees dan snel verder!

Afgelopen week heb ik al een Catrice Made to Stay crème longlasting eyeshadow aan je laten zien, de 040 Lord Of The Blings, een mooi bronsgouden kleur. Van de in totaal 6 kleurtjes is de 030 Star Was Here! de donkerste en is het beste te omschrijven als een donkergrijs/zwarte oogschaduw.

Essence heeft eveneens 6 Stay all day longlasting creme eyeshadows (01 Copy right, 02 Glammy goes to.., 03 Steel the show, 04 Stars & Stories, 05 Camp Rock) en hiervan is de 06 Rock Chic de meest donkere kleur. De Essence longlasting eyeshadows hebben net als die van Catrice een crèmige textuur met metallic effecten en beloven niet te creasen en uit te lopen.

De Catrice longlasting eyeshadow komt in een rond potje dat 5 gram bevat. In vergelijking met die van Essence is deze een stukje groter en zwaarder en dat terwijl die van Essence met 5,5 gram iets meer bevat.

Qua uiterlijk vind ik het potje van Essence er toch iets leuker uitzien, deze heeft een bolle plastic bovenkant wat een leuk effect geeft en is wat minder lomp. Wel is het potje van Catrice van glas en de van Essence van plastic, wat die van Catrice kwalitatief wat beter maakt.

Dan de kleurtjes van de oogschaduw zelf, waar het tenslotte om gaat. Beide oogschaduws voelen heel zacht en creamy aan, maar die van Essence iets meer dan die van Catrice. Ik heb het idee dat die van Essence meer glijdt en daardoor iets minder snel en beter kleur afgeeft. Verder is de variant van Essence meer richting zwart en die van Catrice meer donkergrijs.

Beide oogschaduws hebben een mooie (metallic) glans over zich en die van Essence heeft ook nog een heel subtiele shimmer in zich.
Dan de swatches, beide oogschaduws voelen heel zacht en romig aan, maar bij die van Essence heb ik echt meer laagjes aan moeten brengen om de kleur zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Om te beginnen heb ik op mijn rechteroog de Catrice oogschaduw aangebracht, die heel fijn werkt. De oogschaduw geeft direct genoeg kleur af en is ook goed te blenden. Met die van Essence had ik in het begin even wat meer moeite, daarmee kreeg ik niet meteen heel veel oogschaduw op mijn kwast. Na meerdere laagjes aan te hebben gebracht bleek het echt een schitterende oogschaduw met prachtige glitters erin.

Eigenlijk valt het verschil in kleur tussen beide oogschaduws op mijn ogen helemaal niet op, behalve dat die van Essence wat meer glanst doordat het glittertjes in zich heeft. Qua longlasting is er ook geen duidelijk verschil merkbaar, beide oogschaduws blijven gedurende de dag netjes op mijn oogleden zitten (hetzij met behulp van de Too Faced Shadow Insurance).

Nu ben je natuurlijk intussen wel benieuwd welke oogschaduw deze battle nu heeft gewonnen. Ik begin even met de voordelen van de oogschaduw van Catrice, die is wat mij betreft het meest prettig in gebruik en geeft ook een wat mooier resultaat. Kleine nadelen kunnen zijn dat de Made to Stay iets duurder is dan die van Essence en ook is het potje van Essence wat mooier van uiterlijk. De oogschaduw van Essence heeft prachtige shimmers in zich, maar is door de ietwat tegenvallende pigmentatie daarentegen wel wat lastig(er) om mee te werken.

And the winner is……………
Ik denk dat ik alles bij elkaar genomen toch voor de Made to Stay oogschaduw van Catrice kies, die kwalitatief iets beter is en het mooiste resultaat geeft.

De Catrice Made to Stay longlasting eyeshadow kost 3,49 en de Essence Stay all day longlasting eyeshadow € 2,79 en zijn beide verkrijgbaar bij Kruidvat.

 Q: Ben jij bekend met deze oogschaduws en zo ja, welke vind jij fijner?

6 reacties op “Battle of the dark longlasting eyeshadows – Catrice Made to Stay vs. Essence Stay all day”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.