Categorieën
Beauty

Zo doe ik mijn wenkbrauwen – stap voor stap met foto’s

Wenkbrauwen, in de loop van de jaren zijn ze bij mij behoorlijk veranderd. Van dikke, verwilderde borstels tot van die dunne streepjes. Tot ik een jaar of 20 was besteedde ik er helemaal geen aandacht aan, maar nu ik weet en zie hoeveel verschil het maakt des te meer!

Ik heb even in de archieven zitten zoeken en heb foto’s gevonden van twee heel verschillende wenkbrauwvormen die ik in het verleden heb gehad. Bij het zien ervan schaam ik me rot en kan ik me niet voorstellen dat ik met zulke streepjes en borstels bij heb rondgelopen. Het was ook echt of heel dik of heel dun, ik kende niet echt een middenweg.

Deze foto is van 2003, toen wist ik duidelijk nog niets van de juiste wenkbrauwvorm. Ze waren ijzig dun, hingen naar beneden en hadden zo’n mooie zo’n bult haar aan het begin. Doordat ze als het ware in boogjes naar beneden hingen kreeg ik er echt een beetje een trieste uitstraling van.

Op deze foto heb ik ze duidelijk weer flink laten groeien, maar deed ik ook direct helemaal niet meer aan bijwerken waardoor het twee dikke strepen boven mijn ogen waren.

In de afgelopen maanden heb ik denk ik eindelijk de voor mij ideale vorm bereikt, maar daar is dus wel heel wat tijd overheen gegaan. Het is me echt diverse keren overkomen dat ik te enthousiast aan het plukken ben gegaan en er weer eens een heel gapend gat in m’n brow zat. Gelukkig kan ik nu vrij beheerst en behendig met het pincet uit de voeten en kijk ik eerst 2 keer of ik dat haartje er echt wel uit kan trekken.
Aangezien ik heel donker haar moet ik echt wel een aantal keer per week bijplukken, want ieder klein haartje is zichtbaar en ook groeien ze heel snel. Met mijn geliefde Tweezerman pincet is dat helemaal niet zo’n straf, want dat is echt een wonderding. Ik heb deze nu al een jaar of 3 en hij is nog steeds vlijmscherp en plukt ieder klein haartje eruit, zonder pijn.

Vandaag ga ik je aan de hand van foto’s stap voor stap laten zien hoe ik dagelijks mijn wenkbrauwen in model breng.

Stap 1

Hier zie je mijn wenkbrauwen als ik ze nog niet gekamd heb, de haartjes hangen dan allemaal een beetje naar beneden. Het eerste wat ik dus altijd doe is ze met een wenkbrauwborsteltje in model en omhoog kammen.

Stap 2

Dan pak ik mijn Catrice wenkbrauwpotlood in de kleur 030 Brow-n-eyed-Peasen zorg ervoor dat de punt hiervan lekker scherp is, want dat werkt het fijnst en geeft het mooiste effect.Ik begin met het inkleuren van het begin van mijn wenkbrauw en werk zo naar het uiteinde toe. Ik zet hiervoor mijn potlood wat schuin zodat ik een niet zo’n harde lijn krijg en maak dan kleine streepachtige bewegingen.

Stap 3

De eventuele uitgeschoten lijntjes boven en onder mijn wenkbrauw corrigeer ik met een wattenstaafje. Ik let er altijd goed op dat er geen zichtbare potloodlijntjes boven en onder mijn wenkbrauw zitten, want dat ziet er niet uit.
Na het bijtekenen ziet mijn wenkbrauw er zo uit:

Stap 4

Het is misschien geen logische volgorde, maar ik vind het prettig eerst mijn wenkbrauwen bij te tekenen en daarna eventuele verdwaalde haartjse met een pincet te verwijderen. Ik kan dan extra goed zien welke er buiten mijn wenkbrauw vallen.

Stap 5

Na het epileren ontstaan er altijd gauw wat rode plekjes die ik vervolgens insmeer met de Anastasia After Tweeze Cream. Deze crème kalmeert de huid en zorgt dat de roodheid snel minder zichtbaar is en is echt heel fijn.

Na deze stappen zien mijn brows er zo uit:

Met wenkbrauwen is het zo dat ze nooit helemaal symmetrisch zijn, maar ik probeer ze altijd zoveel mogelijk gelijk van vorm te maken.

Stap 6

Als laatste breng ik nog wat Anastacia wenkbrauwgel aan zodat mijn wenkbrauwen de hele dag mooi in model blijven zitten en klaar!

Q: Heb jij net als ik wel eens wenkbrauw missers gehad?

11 reacties op “Zo doe ik mijn wenkbrauwen – stap voor stap met foto’s”

Ik laat om de 6 weken mijn wenkbrauwen epileren bij een schoonheidsspecialiste. Eén keertje heeft iemand anders ze gedaan en zat ik achteraf met van die rare afgeronde wenkbrauwen. Er komt dus niemand anders meer in de buurt van mijn wenkbrauwen hoor 🙂

Heb zelf blond haar maar ook ik zit om de dag verdwaalde haren weg te halen.. Waar komen ze vandaag vraag ik me soms wel eens af. Naar 10 jaar zou je toch denken dat ze wel begrijpen dat ik ze daar niet wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.