Categorieën
Beauty Make-up

Essence I Love collectie – Volume mascara, liquid eyeliner en powder eyeliner & eyeshadow

Aan het einde van de ‘zomer’ verscheen in de Essence schappen een gloednieuwe lijn producten met de naam I Love. Wat me meteen opviel was de zwart-roze kleurencombinatie dat de collectie heeft, superleuk! Behalve dat make-up natuurlijk vooral mooi op je gezicht moet zijn vind ik de buitenkant ervan ook heel wat waard. Maar hoe zit het met de inhoud ervan?

In de I Love collectie vind je in totaal 4 producten: een I Love Extreme volume mascara, een I love Glam powder eyeliner & eyeshadow, een I Love Stage eyeshadow base, een I Love Style liquid eyeliner en een I Love Rock gloss eye pencil. Ik begin met het laten zien van de I Love Extreme mascara die, laten we zeggen, een vrij fors uiterlijk heeft.

Behalve dat de huls van de mascara heel groot en breed is, is ook het borsteltje enorm. Naast mijn verbazing over de grootte ervan kreeg ik ook zo mijn bedenkingen bij het zien van de kammetjes, waarbij het lijkt of alles aan elkaar geplakt zit en ik was dan ook erg bang voor enorme spinnenpoten en klonten…Volgens Essence bevat de nieuwe volume mascara carbonpigmenten die je wimpers een diepzwarte kleur geven en zorgt de megaborstel voor extra-extra volume.

Toen ik de mascara ging aanbrengen viel het mij mee hoezeer deze klontert, er valt eigenlijk best goed mee te werken. Het borsteltje had op zich wel een slag kleiner gemogen, want het is op deze manier wel erg lastig de kleine, binnenste wimperhaartjes zwart te kleuren.

Eigenlijk geeft de mascara best mooie, intens zwarte, lange en gesepareerde wimpers en dat voor € 2,79. Meevallertje!

Dan de I Love Stage liquid eyeliner, die een stuk kleiner van formaat is dan de mascara.

Essence omschrijft deze liquid liner als makkelijk en nauwkeurig aan te brengen, sneldrogend en longlasting. De I Love Style eyeliner moet je ogen verder een ultrazwarte finish en extreme diepte geven dankzij de carbonpigmenten en licht glanzende finish. Zoals je op onderstaande foto kunt zien heeft de eyeliner een punt die van boven naar beneden smal afloopt.

Bij het swatchen werd ik echt aangenaam verrast door de intens zwarte kleur die de eyeliner geeft en bovendien was het vrij dikke lijntje dat ik op mijn hand zette ook echt heel snel droog.

De punt maakt zeker dat je de eyeliner netjes en strak aan kunt brengen en dat hij intens zwart is klopt ook. Verder blijft het lijntje gedurende de dag prima op z’n plek, nog een pluspunt dus. Ik had niet heel hoge verwachtingen van deze eyeliner, maar dat blijkt dus helemaal onterecht.

Het laatste product uit de I Love lijn dat ik je vandaag laat zien is ook de meest bijzondere van de drie: de powder eyeliner & eyeshadow. Aan de vorm te zien leek het een liquid eyeliner, maar het is dus een eyeliner en oogschaduw in poedervorm.

De powder eyeliner & eyeshadow is een eyeliner en oogschaduw in één dat dankzij de losse textuur voor beide doeleinden gebruikt kan worden. De poeder breng je aan met een flexibel applicatortje waarmee je zowel dunne als wat dikkere lijntjes kunt zetten.

Bij het swatchen geeft deze poeder niet echt een diepzwarte, maar meer een grijzig kleurtje. Aangezien het een poederige substantie is heb je wel met fall-out te maken in de vorm van hele kleine zwarte spikkeltjes.

Ik heb de poeder even als oogschaduw gebruikt en op mijn ooglid aangebracht. De kleurpigmentatie is op zich prima, maar ook bij het aanbrengen heb je wel last van een beetje fall-out. Voor eyeliner vind ik de kleur een beetje flauwtjes, dus zou ik ‘m eerder als oogschaduw gebruiken. Op onderstaande foto heb ik de powder eyeliner & eyeshadow, de liquid eyeliner en de mascara op.Een nadeel is dat deze poeder snel vervaagt en niet echt heel lang blijft zitten. Dit product vind ik dan ook de minste van de drie, het voegt niet echt iets toe.

Pluspunten
Producten zien er enorm leuk uit
Lage prijs
Gewoon verkrijgbaar bij de drogist
Eyeliner is intens zwart, longlasting en makkelijk aan te brengen
Mascara geeft mooie intens zwarte, volumineuze en lange wimpers

Minpunten
Borsteltje van de mascara is wel erg groot
De powder eyeliner & eyeshadow werkt niet echt prettig


De Essence I Love Extreme volume mascara is € 2,79, de I Love Style liquid eyeliner € 2,79 en de I Love Glam powder eyeliner & eyeshadow € 2,49 en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

 


Q: Ben jij al bekend met de producten uit de Essence I Love lijn? Zo nee, welke zou je graag willen proberen?

14 reacties op “Essence I Love collectie – Volume mascara, liquid eyeliner en powder eyeliner & eyeshadow”

De I love style eyeliner is de vreselijkste eyeliner die ik ook heb gehad! Bij een foutje is gelijk heel mijn oog zwart van de eyeliner en wat maakt de eyeliner een troep zeg! Geen aanrader dus.

Leuk dat je er een mening over schrijft.
Ik heb vandaag de I love glam eyeliner/eyeshadow gekocht, en we hebben dezelfde mening.
Alleen even tussendoor, je hebt de prijzen van de twee eyeliners volgensmij omgekeerd gedaan..
xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.