Categorieën
Beauty

By Sjanty test de Philips Lumea – update

Een maandje geleden vertelde ik jullie dat ik de Philips Lumea zou gaan testen, een nieuwe manier van ontharen door middel van IPL technologie. Ik gaf in datzelfde artikel aan twee weken later met een update te komen, maar dat zijn er vier geworden omdat ik daarmee naar mijn idee een beter beeld heb. Vandaag lees je de behaalde resultaten tot dusver  en hoe het apparaat mij bevalt!

Zo’n vier weken geleden ben ik gestart met het laseren van mijn rechteroksel en een stukje van mijn rechteronderbeen om te zien of en hoe mijn huid erop zou reageren. Gelukkig heb ik naar aanleiding van het eerste gebruik van de Lumea geen enkele vervelende huidirritaties- of reacties gehad.

Om te beginnen vind ik het apparaat heel fijn in gebruik, het heeft een heel handig formaat en prettige vorm waarmee hij goed in de hand ligt. Je zet de Lumea aan door het onderste knopje in te drukken, dan begint hij automatisch op de laagste stand ‘1’. Daarna heb ik een flits op deze laagste stand gedaan en toen mijn huid daar goed op reageerde ben ik naar de voor mijn huid aanbevolen stand van 4/5 (voor mij geldt beige huid: makkelijke verbranding, minimale bruining in combinatie met donkerbruin haar) gegaan. Als je met het pijltje omhoog naar een hogere stand gaat kleurt het nummertje groen. Wanneer je het apparaat aanzet maakt hij een wat blazend geluid en wordt warm, maar dat is volstrekt normaal.

Het is de bedoeling dat je op ieder stukje huid één flits afgeeft en niet meer. Meerdere keren op één en dezelfde plek flitsen zorgt er namelijk niet voor dat de haartjes langer wegblijven, maar geeft alleen maar meer kans op huidirritaties. Daarna moet je het apparaat loodrecht in een hoek van 90 graden op je huid plaatsen zodat het opzetstuk in direct contact met de huid komt. Wanneer de Lumea goed op de huid staat kleurt de ‘ready’ lamp achterop groen en kun je een flits geven. Op het moment dat het apparaat flitst ontstaat er een rood licht, dat verder niet schadelijk of vervelend voor je ogen is.

Op het moment dat het apparaat flitst voel je een klein warm schokje op je huid, maar dit doet alles behalve pijn. Het is wel belangrijk dat je het gedeelte wat je gaat behandelen van tevoren goed geschoren hebt zolang de haartjes nog terugkomen, anders kunnen deze tijdens het laseren gaan verbranden. De eerste keer heb ik dit ook meegemaakt en geloof me, dat stinkt! Verder kan het opzetstuk vervuild raken met haartjes en kan de behandeling pijnlijker worden. Wanneer de haartjes na zo’n 4 á 5 behandelingen niet meer teruggroeien hoef je je niet meer te scheren voor je gaat laseren.

Qua tijdsduur valt het behandelen ook best wel mee, zo ben ik meestal 2 minuten per oksel bezig, per arm een kwartiertje en met een been zo’n 20 minuutjes. Mijn gezicht heb ik nog niet getest, dat wil ik de komende weken gaan doen.

Alles bij elkaar genomen ben ik tot nu toe eigenlijk heel erg tevreden over de Lumea, want na een paar behandelingen merk ik al dat mijn haar veel minder snel groeit en er veel minder snel stoppeltjes ontstaan. Vooral met mijn armen ben ik heel blij, want daar heb ik echt behoorlijk donkere haargroei en nu blijven deze en de stoppeltjes een stuk langer weg en is mijn huid lekker glad. Verder is de behandeling, als je het goed doet, vrijwel pijnloos en gaat het ook nog redelijk snel. Nog een fijn bijkomend voordeel is dat ik nu geen last meer heb van jeuk, rode bultjes en ingregroeide haartjes, wat ik met scheren altijd wel had. Jeej!

Wat ik ook een pluspunt vind is de bijbehorende handleiding die echt superduidelijk is. Echt alles staat er stap voor stap in uitgelegd, geillustreerd met duidelijke afbeeldingen. Tot dusver ben ik om!

Q: Overweeg jij de aanschaf van een Lumea naar aanleiding van mijn positieve ervaring en die van anderen?

13 reacties op “By Sjanty test de Philips Lumea – update”

Het lijkt me echt zooo’n fijn en handig ding en ik zou ‘m ook ontzettend graag willen hebben, maar ik kan het op dit moment gewoon niet betalen, jammer genoeg.. Gelukkig zijn de resultaten wel goed!

Hij lijkt mij geweldig. Maar in jouw review lees ik niets over de oplaadtijd en gebruikerstijd. In de reviews van de “gewone” lumea staat dat men de lange oplaadtijd (2 uur) en gebruikerstijd (20 min) als vervelend ervaart. Bij bovenlip en oksel zal men inderdaad met de tijd uitkomen maar als je een rug of benen wilt doen dan lijkt mij dit wel een opstakel.

@ Jeanny

Volgens Philips duurt het maximaal 100 minuten om de Lumea volledig op te laden en dat klopt ongeveer wel, volgens mij komt het op zo’n 1,5 uur.
Een volledig opgeladen accu kun je zo’n 15 tot 25 minuten op de hoogste lichtsterkte (hoe lager de lichtsterkte hoe minder batterij de Lumea verbruikt) gebruiken en dit is meestal wel voldoende om beide onderbenen of armen mee te laseren. Om beide benen helemaal te behandelen zul je de Lumea dan inderdaad tussendoor een keertje op moeten laden, wat dan inderdaad wel een beetje vervelend is maarja het is niet anders…

Ik heb de Philips Lumea nu 6 weken en ik moet zeggen dat ik nu pas echt resultaat zie. Ik heb negatieve en positieve punten aan de Philips Lumea. Zo vind ik hem best prijzig voor een IPL apparaat maar het is wel een Philips. Positief vind ik dat hij draadloos is en dat hij makkelijk te gebruiken is. Ik heb al mijn Lumea ervaringen in een Philips Lumea review gezet. Daar ga ik uitgebreider in op de ervaringen met de Philips Lumea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.