Categorieën
Beauty

By Sjanty test de Philips Lumea Precision!

Ik ben gezegend met behoorlijk donker, bijna zwart haar en ondanks dat ik vaak hoor hoe mooi het is denk ik daar zelf nog wel eens anders over. Het is als vrouw zijnde sowieso al niet heel fijn als je vrij veel haargroei hebt, maar het is nog minder prettig als het ook nog eens ontzettend snel groeit en heel donker is. Ik kan natuurlijk lekker aan het harsen en scheren blijven, maar mijn huid reageert daar helemaal niet goed op en bovendien is het resultaat allemaal van heel korte duur. Gelukkig heeft Philips mijn gebeden verhoord en de Lumea Precision uitgevonden, een ontharingsmethode voor het gezicht en lichaam waarbij de haargroei lang wegblijft. Halleluja!

De Lumea Precision is een lange termijn ontharingsmethode voor het lichaam én gezicht. De Lumea Precision maakt gebruik van de Intense Pulsed Light (IPL) technologie waardoor je deze makkelijke en duurzame ontharingsmethode nu zelf thuis kunt toepassen.

Doordat de gezichtshuid heel gevoelig is zijn sterke lichtflitsen en daarmee de meeste IPL apparaten niet geschikt voor het gezicht. Speciaal voor de Lumea Precision heeft Philips twee opzetstukken ontwikkeld. Het wat grotere opzetstuk is te gebruiken voor het ontharen van benen, armen, bikinilijn en oksels en het kleine model is speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Omdat je gezichtshuid veel dunner en gevoeliger is dan bijvoorbeeld je benen, zijn er in het kleine opzetstuk 2 filters aanwezig die extra bescherming bieden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 70% van de Nederlandse vrouwen snelle teruggroei van haar als groot nadeel van  ontharingsmethoden als scheren, harsen en waxen ervaart. Daarbij geeft bijna 42% aan naderhand last te hebben van jeuk en stoppeltjes, een groep waartoe ook ik behoor.
(Het onderzoek is verricht tussen juni 2010 en augustus 2010 in Nederland en België  in samenwerking met Direct Research en in opdracht van Philips. De data zijn verkregen door een online survey. In totaal hebben 1013 consumenten deelgenomen aan het onderzoek)

De haargroeisnelheid varieert per persoon en is onder andere afhankelijk van leeftijd, stofwisseling en andere factoren. Desalniettemin groeit bij iedereen het haar normaliter in 3 fasen: de groeifase (anagene fase), de degradatiefase (catagene fase) en de rustfase (zie ook dit artikel).

Op de zijkant van de doos vind je een tabel met verschillende haar- en huidtypes waarop je kunt zien of de Lumea voor jouw huidtype geschikt is om te gebruiken.

De Lumea komt in een mooi wit, stylish koffertje met paarse accenten.
Wanneer je het koffertje opent vind je daarin het laserapparaat, een oplader en opzetstuk. Het apparaat werkt op accu’s en kan dus overal draadloos gebruikt worden.

De Lumea is uitgerust met een lamp die tot zo’n 80.000 keer kan flitsen en daardoor niet vervangen hoeft te worden. Bij gemiddeld gebruik kun je hierdoor makkelijk 5 jaar met deze lamp vooruit.

Het apparaat werkt door haren en haarwortels onder de huid te verhitten waardoor het melanine in het haar en de bijbehorende haarwortel de lichtimpulsen absorbeert. Hoe donkerder de haarkleur hoe meer licht kan worden geabsorbeerd. Lucky me! Dit proces stimuleert de haar om eerder in de rustfase te gaan, de haar valt op een natuurlijke wijze uit en de haargroei wordt geremd. Het kan 1 of 2 weken duren voordat haren uitvallen en daarom kun je met slechts 1 sessie geen optimale haarverwijdering bereiken omdat alleen haren in de groeifase gevoelig zijn voor behandeling met licht. Een geïntegreerde filter zorgt ervoor dat er geen UV-lichtop de huid komt en dat het apparaat veilig is voor de huid.

Tijdens een behandeling met de Lumea bevinden haren op het behandelingsgebied zich in verschillende fasen van de haargroeicyclus. Om alle haren doeltreffend te verijwderen moet je de behandeling daarom met tussenpozen van 2 weken enkele keren herhalen. Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid al na 2 behandelingen aanzienlijk afneemt en dat het meest optimale resultaat meestal na 4 tot 5 behandelingen wordt bereikt. De behandeling hoeft daarna slechts elke vier tot zes weken herhaald te worden om de huid mooi glad en haarvrij te houden.

Ik ga de Lumea vanaf komende week testen en zal over een week of 2 met een update komen en vertellen wat mijn bevindingen tot dan toe zijn. Ik ben echt heel erg benieuwd of het apparaat ook voor mij het beloofde resultaat heeft, dat zou voor mij echt dé oplossing zijn!

Q: Op welke manier onthaar jij altijd? Ben je tevreden met het resultaat of zou je gebruik van de Lumea overwegen wanneer deze mij goed bevalt?

9 reacties op “By Sjanty test de Philips Lumea Precision!”

Via het mond-tot-mond reclame netwerk van The Insiders heb ik genoegen om de verbeterde Philips Lumea Precision uit te testen
Wat is verbeterd sinds de vorige Lumea? De Lumea heeft een extra opzetstukje voor gezichtsbeharing. Ook is er nu een lichtvenster met UV filter en een duurzamere batterij in het toestel verwerkt.
Na 5 behandelingen (telkens 2 weken tussenlaten) moet ik zeggen dat mijn benen er vrij haarloos uitzien, buiten enkele haartjes die ik waarschijnlijk vergeten flitsen ben. Wat mij direct bij mijn grootste nadeel brengt: je hebt geen zicht op waar je al geflitst hebt. Hierdoor heb ik ongetwijfeld zones 2x gedaan of zones helemaal niet gedaan. Los van het feit dat het toestel super ligt in de hand en geleverd wordt in een mooie doos (het oog wil ook wat) vind ik het op sommige plaatsen moeilijk om te flitsen. Dan spreek ik over oneffen zones, zoals een knie of een oksel. Het lichte prikkelende gevoel als je flitst is soms wel vervelend al kan het wel helpen als je de flitsstand eentje naar omlaag zet. Onder mijn oksels is het resultaat minder spectaculair als mijn benen. Daar groeien nog alle haartjes terug al is het wel in sterk verdunde versie. Hier ga ik meer behandelingen nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Het is wel supergemakkelijk om eventjes snel tussendoor te gebruiken. Gewoon je in de zetel zetten en wat flitsen terwijl je naar je favoriete programma kijkt
Samengevat
Voordelen:
-Gemakkelijk in de hand
-Gemakkelijk tussendoor te doen als ontspanning
-Haarverlies (behandelingen wel blijven herhalen anders komen de haren terug)
Nadelen:
-Niet voor elk huidtype
-Sommige plaatsen moeilijk te flitsen
-Niet te zien waar al geflitst is
-Soms een steekje te voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.