Categorieën
Beauty Make-up

Essence Tint it! colour changing lipgloss & On Top lipgloss

Budgetmerk Essence is nogal van de special effects, denk maar aan alle crackle en glitters in het Nail Art assortiment en natuurlijk de Meet_ Me@Holografics.com collectie van de afgelopen zomer. De special effects toon wordt nu doorgevoerd met de Tint it! colour changing lipgloss en de On Top lipgloss. Klinkt spectaculair allemaal, maar is dat het ook echt?

Ik begin met de Tint it! colour changing lipgloss, welke van kleur zou moeten veranderen zodra je hem op je lippen aanbrengt. Er is keuze uit 3 varianten: 01 Turn to happy, 02 Turn to lucky en 03 Turn to crazy en kleuren van paars naar roze, van oranje naar roze en van blauw naar roze.

De colour changing lipgloss vond je ook al in 2 kleuren in de Whoom! Boooom!! limited edition collectie die afgelopen maart en april verkrijgbaar was. De colour changing lipglossjes bevatten volgens Essence een speciale formule die  je lippen voor een aantal uur kleurt en een longlasting effect en glans geeft. Ik heb voor jullie de oranje 02 Turn to lucky te laten zien.

De tube ziet er op zich wel grappig uit, maar ik vind hem een beetje druk en kitchy en is niet helemaal mijn smaak. Ook voelt de tube een beetje slapjes aan. Ik was erg benieuwd hoe de gloss eruit zou zien, maar deze bleek vrij transparant met een licht oranje/roze tintje en vooral veel glans.

Ik had verwacht dat de gloss behoorlijk plakkerig zou zijn, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Verder voelt hij op mijn lippen lekker zacht aan en heeft een subtiel fruitig geurtje. Qua kleur valt de gloss me dan weer enorm tegen, ik zie er namelijk praktisch geen oranje in terug en is dus niet meer dan transparant.

Ook qua kleurverandering hoef je niet veel, of eigenlijk niets, te verwachten. Ik heb er best een tijdje op gewacht en ik had af en toe wel het idee dat de gloss ietsje donkerder leek te worden, maar verder was er echt geen duidelijke kleurovergang. Ik was er al bang voor, maar toch jammer dat Essence me niet heeft kunnen verrassen.

Ik ga verder met de On Top lipgloss, ook nieuw in het assortiment van Essence. Met de On Top lipgloss kun je de kleur van je lipstick of lipgloss veranderen en er een bijzonder accent aan geven. Het is de bedoeling de On Top gloss over je lipstick of een andere lipgloss aan te brengen en deze belooft dan een zilverkleurig holografisch effect te geven.

Van deze gloss zijn er drie verschillende te verkrijgen: 01 Dramatize, 02 Glamourize en 03 Hypnotize.

Doordat de huls van de gloss vrij langwerpig is, is de sponsapplicator dat ook. Ik vind de huls van de gloss overigens niet heel stijlvol en een beetje vreemd; het heeft namelijk precies de vorm van een reageerbuisje.

Bij het swatchen geeft de Hypnotize niet meer dan een transparante gloss met heel veel kleine groene, paarse, blauwe en zilveren glittertjes. Holografisch? Nou, nee.

Wanneer ik de Hypnotize On Top gloss over de Tint it! colour changing 02 Turn to lucky lipgloss aanbreng verandert er niet veel, behalve dat deze een transparante glitterlaag over zich heen krijgt die op de foto niet eens heel duidelijk zichtbaar is. Nog een nadeel aan de gloss is de witte sponsapplicator die natuurlijk verkleurt wanneer je er met over een andere kleur gloss of lipstick gaat, niet echt handig.

Pluspunten
Tint it! gloss plakt niet en geeft mooie glans
On Top gloss heeft mooie glittertjes

Minpunten
Tint it! gloss verandert niet van kleur
De buitenkant van beide glossjes vind ik persoonlijk niet mooi
Sponsapplicator On Top gloss verkleurt door gebruik op andere lipsticks/lipgloss
On Top gloss is bijna niet zichtbaar op lippen en is alles behalve holografisch

De Tint it! colour changing lipgloss en de On Top lipgloss zijn beide voor 1,99 per stuk verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen met een tweede Essence schap.
Een overzicht van deze filialen
vind je hier.


Q: Heb jij de Tint it! colour changing lipgloss en/of de On Top lipgloss al geprobeerd? Wat vond je ervan?

13 reacties op “Essence Tint it! colour changing lipgloss & On Top lipgloss”

gaat het niet worden he! Er is meer mis dan goed aan dit product. Vind een tube ook niet handig. Bij mij loopt het er soms uit als het warm is en in je zak stoppen is helemaal geen goed idee!

Raar, ik heb 2 van die Tint it s uit die Pop art LE vorig jaar februari/maart. En die oranje wordt super rood op mijn lippen en de blauwe heel mooi roze!

Ik heb de lipgloss ook, bij mij worden m’n lippen fel roze echt heel mooi. Misschien komt het doordat ik al getinte lippen heb, dat de lipgloss dan beter uitkomt. Ik ben in ieder geval heel blij met deze lipgloss!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.