Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Nederlandse vrouw schaamt zich voor lichaamshaar, maar weigert zich vaak ook te ontharen!

Ontharen is een hot item bij vrouwen, maar uit recent onderzoek is gebleken dat wij helemaal niet zo consequent zijn op het gebied van het verwijderen van ons lichaamshaar. De (Nederlandse) vrouw schaamt zich namelijk voor haar lichaamshaar, maar onthaart zich aan de andere kant lang niet regelmatig!

Zo is uit onderzoek van Veet onder 1000  vrouwen gebleken dat twee op de vijf haar oksel- en beenhaar langer dan een maand laat staan, maar zich daar tegelijkertijd wel enorm voor schaamt. Gevolg hiervan is dat maar liefst 86 procent rokjes, korte broeken en badpak of bikini vermijdt als ze niet onthaard zijn, omdat ze het dan echt te gênant vindt om zich in het openbaar met stoppels of zichbare haartjes onder hun oksels of op hun benen te vertonen. Nu zijn wij vrouwen er vaak van overtuigd dat vooral mannen gemakzuchtig en lui zijn, maar eigenlijk zijn wij dus net zo erg. Zo houdt 54 procent liever haar shirtje of jasje aan terwijl de mussen van het dak vallen dan dat ze van tevoren even haar oksels had geschoren.

Behalve dat het in sociale situaties niet echt prettig is te pas en te onpas met andermans lichaamshaar geconfronteerd te worden, wordt overtollig haar ook in intieme situaties meestal niet zo op prijs gesteld. Stel je voor dat je een superhotte date hebt en het op meer uit lijkt te lopen, maar ja je hebt alles de afgelopen tijd lekker de boel de boel gelaten… Een derde van de vrouwen is dan zo bang voor de reactie van haar potentiëe lover dat ze de date heeft afgezegd en een kwart van de vrouwen is wel eens expres niet verder dan een zoen gegaan om een nogal ongemakkelijke en beschamende vrijpartij te voorkomen. Toch wordt het niet ontharen door vrouwen ook wel eens expres ingezet om te voorkomen dat ze te snel van stapel lopen en heeft een kleine 10 procent zich daarom wel eens expres niet onthaard om er zeker van te zijn niet met haar date in bed te belanden. Ja, zo kan het natuurlijk ook!

Je zult dan ook niet opkijken van de uitkomst dat bijna alle Nederlandse vrouwen (93%) zich meer sexy voelt na het ontharen en dat dit ook voor meer zelfvertrouwen zorgt. Toch blijkt er nog wel wat verschil in leeftijd te zijn hoezeer vrouwen met het niet ontharen zitten. Zo schamen vooral jonge vrouwen tussen 18 en 24 zich voor hun lichaamsbeharing, terwijl vrouwen tussen 35 en 45 zich er minder van aantrekken. Nog een verschil is voor vrouwen tussen 18 en 34 gladde oksels het belangrijkst blijken te zijn, terwijl vrouwen boven de 35 liever gladde benen hebben.

Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik tot de twee op de vijf vrouwen behoor die een niet heel consequent onthaarster is. Zo heb ik wel eens met temperaturen van 25 graden met een dikke panty gelopen omdat ik mijn benen liever wilde verbergen en heb ik diverse malen voor een nogal onaangename en beschamende confrontatie met mijn onthaar-nalatigheid komen te staan. Het leven van een vrouw gaat echt niet altijd over rozen, hoor.

Nu ben ik wel heel benieuwd hoe dat met jou zit… Onthaar jij je altijd netjes regelmatig of laat je ook wel eens een maandje of langer de boel de boel? Maakt het voor jou daarbij verschil of het zomer of winter is? En heb je wel eens beschamende momenten meegemaakt toen je je een keertje niet had onthaard?

12 reacties op “Nederlandse vrouw schaamt zich voor lichaamshaar, maar weigert zich vaak ook te ontharen!”

Hahaha, wat een leuk artikel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet heel consequent ben met het ontharen van mijn benen. Mijn oksels zijn wel vrijwel altijd onthaard, omdat ik me daar zelf gewoon aan erger als daar haartjes zitten. Mijn benen onthaar ik in de winter echt maar 1x per maand ongeveer, alleen om het weer even netjes te maken. Mijn vriend heeft er trouwens ook totaal geen moeite mee als ik in de winter met blonde haartjes op mijn benen rondloop, haha. En zolang verder niemand het ziet – ach, whatever!

hahahaa. dit is leeeuk:P
ik moet het toch regelmatig doen, omdat ik echt suuuuuuuuperdonker haaar heb op mijn benen, hahaha. mijn oksels zijn trouwens wel altijd gladjes, omdat ik het anders vies vind. =)
ach, zolang niemand het ziet, en mijn kleding niet uit hoeft inde buurt van anderen, vind ijk het niet erg. Wel lekker inde winter, zoon extra vachtje =)

Benen doe ik in de zomer minimaal eens per week, in de winter alleen wanneer er een rokje/jurkje gedragen moet worden en ik er genoeg van heb… Oksels doe ik wel regelmatig door het jaar, maar dat is meer omdat ik het tegenover mijn vriend netter vind (benen daarentegen weer niet, gek eigenlijk). En de ‘intieme zone’.. als ik weet dat ik mijn vriend 2 weken niet zie, dan laat ik de boel de boel en zorg dat alles weer netjes is als we weer samen zijn. Stiekem 1 van de grootste voordelen van een LAT relatie 🙂

Hahah wat raar joh! Ik dat dat ik het slecht bijhield en schaam me daar ook welleens voor maar dat is meer wanneer je stoppeltjes voelt (niet ziet) als ik een dag vergeten ben me benen te scheren… Ik scheer in principe dus alles dagelijks maar als ik even geen tijd heb schaam ik me daar idd wel voor ookal zie je het bij mij niet maar meer omdat het dan niet glad aanvoelt… Maar blijkbaar ben ik een beetje te overdreven!
Leuk artikeltje btw, ik houd wel van feitjes en statestieken!

Ik schaam me ook wel eens als ik merk dat ik stoppeltjes heb onder m’n oksels of als ik m’n been haren een tijdje niet heb geschoren en ’t door de panty heenkomt ofzo. Dus ik probeer m’n ontharen zo goed mogelijk bij te houden, zeker in de zomer!

Oksels scheer ik standaard onder de douche, dat is ook niet zo veel werk, maar benen vaak alleen in de zomer… Maar ik heb dit jaar voor m;n verjaardag een laser behandeling gekregen voor m’n beenhaar, want dat kost gewoon veel meer tijd in de zomer dan je oksels!
En ik ben ook zeker van plan om m’n oksels te laten doen!

Ik haat het als er haar op mijn benen staat. In de zomer laat ik mijn benen regelmatig waxen, maar in de winter ietsje minder. Meestal omdat ik met school dan minder tijd heb, maar ook niemand ziet het (ook al stoor ik mij er enorm aan!). In ieder geval laat ik ze in de winter ook waxen 🙂

Oksels scheren doe ik maar 1x per maand, het is raar om te zeggen, maar ik heb (bijna) geen okselhaar. Eigenlijk zou ik hierom blij moeten zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.