Categorieën
Beauty

Wat ongemakkelijke beauty momenten…..

Make-up, verzorgingsproducten en tools zijn er natuurlijk om je nóg mooier te maken dan je al bent, mits je ze wel op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid en kleur gebruikt. Ik denk dat we in onze beautyloopbaan allemaal de plank wel eens flink misslaan en daarmee in, laat ik zeggen, pretty akward situaties terechtkomen…..

Oeps, stukje vergeten….
Je hebt ’s avonds een leuk feestje waar de crush of your life ook zal zijn en dus heb je je vanaf ’s morgens vroeg in de badkamer opgesloten en ben je al uren in de weer met scheermesjes, scheerschuim, scrub, bodylotion en noem het hele rataplan maar op. Tegen de avond heb je jezelf helemaal in de steigers en je kunt het haast niet geloven, maar binnen het uur zit je al gezellig met HEM in een hoekje te babbelen. Het gaat allemaal van een leien dakje, tót hij op een gegeven moment wel errug lang naar je benen zit te staren en wanneer jij ook even vluchtig een blik naar beneden werpt zie je ineens waarom…. De voorkant van je benen heb je keurig netjes glad en in de olie, maar aan de zijkant ben je een klein gedeelte van je wintervachtje vergeten….

OH.MY.GOD.
Dat nachtje doorhalen heeft z’n sporen aardig nagelaten op je gezicht en dus ga je ’s morgens voor je werk even lekker aan het smeren met een stevige concealer. Zo, nog even een mascaraatje erop en je kunt er weer een paar uur tegenaan. Wanneer je voor je een broodje gaat halen nog even een bezoekje aan het toilet brengt en jezelf in de spiegel checkt zit er inmiddels meer mascara ónder dan op je ogen en wil je het liefst ter plekke door de grond zakken. OH.MY.GOD., heb je zo de hele ochtend tegenover de allerleukste mannelijke collega ever gezeten?!

Barbie girl
Op een ijs- en ijskoude, gure winterdag sleep je jezelf midden in de nacht om 6.00 uur je bed uit, springt onder de douche, stopt wat eten in je mond en pfff oja, er moet ook nog ge-make-upt worden. Shittttt, vandaag moet je op de foto voor de website van je werk! Met de slaap nog half in je ogen pak je de eerste beste foundation die voor het grijpen ligt en smeert er een lekker flink laagje van op je grauwe gezicht. Beetje concealer hier en daar en huppa, jij bent weer enigszins toonbaar. Aangekomen op je werk mag je meteen voor de lens en enthousiast zet je je most charming smile op. Wanneer de fotograaf je een half uurtje later lachend de foto’s komt laten zien schrik je je een ongeluk: wie is in godsnaam die vrouw met dat enorme Barbiemasker op d’r gezicht?!

Rode tanden, eh lippen
Súpersexy natuurlijk smokin’ red lips en dus weet jij wel welk kleurtje je lippen gaan krijgen voor die eerste date. Je bent een kwartier bezig om het allemaal netjes op je lippen te krijgen, maar hey dan heb je ook wat. Wanneer de deurbel gaat stier je als een idioot naar beneden en verwelkomt je date met een énorme big smile. De beste jongen doet z’n uiterste best niet in lachen uit te barsten en terwijl jij je serieus afvraagt wat er mis met je is wijst hij enigszins weifelend naar je tanden…. Ah, neee!!

Bruin, bruiner, bruinst
Ja hartstikke leuk hoor die zomer, maar voor jou is het dikke paniek want je bent echt nog zó niet bikiniproof. Je armen, benen en buik geven zo ongeveer licht zo wit als ze zijn en steken echt veel te veel af bij je knalroze bikini, dat kan écht niet. Er zit dus maar één dik op: faken dat gezonde bruine kleurtje. Alle zelfbruiners die je in huis hebt worden uit de kast getrokken en enthousiast zet je het op een smeren. Zo dat is dat, nu hup in de bikini en op naar het strand. Voor het oog van zo’n beetje half Scheveningen trek je enthousiast je zomerjurkje over je hoofd, want je kunt niet wachten je vriendinnen je nieuwe bikini te showen en een lekkere frisse duik te gaan nemen. Je hebt alleen niet in de gaten dat er achter je flink om je gelachen wordt, want laten we het zo zeggen, je bent een beetje té enthousiast geweest met de zelfbruiner…..

Q: Wat voor pretty akward beauty momenten heb jij in je leven allemaal al meegemaakt?

26 reacties op “Wat ongemakkelijke beauty momenten…..”

Haha, dit zijn wel hele erge ongemakkelijke momenten! Ik heb het zelf nog nooit zo ernstig meegemaakt, maar wel dat ik een klein beetje uitgelopen make-up had en niemand die me iets zei. Bedankt, hè!

Vandaag nog, wilde cream highlighter aanbrengen en ik had per ongeluk nog wat zwarte ogenschaduw aan mijn vingers die ik daarvoor gebruikt had, hoppa, stukje zwart, waar ik later pas achter kwam. ._.

Zo ernstig heb ik het (gelukkig) niet meegemaakt haha. Ik check ook altijd in de buitenspiegel in de tuin even m’n make-up, of er geen gekke vegen zitten, dat zie je in het buitenlicht heel goed 🙂

Vreselijk! Heb zelf wel eens gehad dat ik echt een hele complete ooglook had gedaan en toen kwam ik op school en kwam ik tot de conclusie dat ik mijn mascara was vergeten. Top!

Ik heb een keer mijn hele ooglid ingekleurd met zwart oogpotlood… daar heb ik de hele dag op school mee rondgelopen… Dat was mijn grootste blunder ooit qua make-up! xD maarja, nu kan ik er wel om lachen hoor! xx

Haha, superleuk om te lezen.
Ik was een keer heel onopvallend mijn lipstick aan het bijwerken in de klas. Even snel, niemand had het door. Behalve een vriendin, die het toen nodig vond om mijn hand een flinke duw te geven. Mijn mooie en dure Nars lipstick is sindsdien helemaal ingedeukt. Er zat een dikke hap lipstick op mijn tand! Dus ik gilde het uit… En toen kon de rest van het lokaal meegenieten. Niemand snapte ook wat er erg aan was. Hallo, dat was mijn Nars lipstick!!

Traan ogen op de fiets, krijg ik altijd al ik wind tegen heb. En dan met uitgelopen eyeliner tot bijna op je kin op school komen. En maar afvragen waarom dat meisje dat ook bij het stoplicht wachtte me zo raar aankeek. :s

Hahaha, geweldig geschreven! Gelukkig op die mascara nooit de rest nog nooit meegemaakt. Ik had vorig jaar wel iets waar ik zo van baalde. Ik zou die middag mijn crush zien en had alles uit de kast getrokken on een perfecte ooglook te maken. Aangezien ik eerst mee zou gaan met een motorrit en aansluitend een bbq was waar hij zou zijn, kon ik van m’n kleding geen werk maken dus moest het maar met de make-up. Helemaal tevreden. En wat denk je dat er gebeurt? Tijdens het motorrijden krijg ik heel erg traanogen en dat gaat niet meer over totdat we terug zijn. Ik had al z’n vermoeden dat er avn mijn kunstwerkje weinig meer over zou zijn, maar na een snelle blik in de motorspiegel bleek mijn perfecte winged eyeliner een soort brokkelgebied te zijn geworden. Gelukkig was het tijdens de bbq al aardig schemerig…

Haha, dit zou ik nooit willen meemaken! Ik heb nog nooit zo’n vreselijk beautymoment gehad, denk ik. Gelukkig maar! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.