Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Veilig zonnen met Dermalogica

Eigenlijk het hele jaar door, maar juist nu, nu we nog moeten wennen aan de zon en de zon nogal laag staat is het belangrijk om je scheel te smeren met zonnebescherming. Eerder lieten we onze mening al los over Lovea BIO Suncare, vandaag leggen we Dermalogica onder de loep.

Derma1

Als we heel eerlijk zijn hebben we een beetje het gevoel dat de naam ons beïnvloed. Doordat er een afgeleide van dermatologie in de merknaam verwerkt is, voelt het al meteen vertrouwt. Heel slim, maar we proberen ons er niet door te laten afleiden.

We ontvingen twee producten van het merk Dermalogica: Protection 50 Sport SPF50 en After Sun Repair. Beiden zijn ze bedoeld voor een dagelijkse bescherming van de huid, het hele jaar door, omdat je huid het hele jaar door blootgesteld wordt aan uv-straling, of de zon nu schijnt of niet. En beide producten kun je zowel voor je lichaam als voor je gezicht gebruiken.

Derma2

De zonnebescherming is rijk aan anti-oxidanten om de huid te beschermen. Opvallend: het product bevat zoethout-extracten. Dit vermindert huidirritaties. De huid wordt gehydrateerd, zonder dat de huid vettig wordt doordat er gebruik is gemaakt van hyaluronzuren. Hyaluronan staat bekent omdat het in verhouding grote hoeveelheden water kan vasthouden.

In eerste instantie waren we een beetje sceptisch over het idee dat je het product kunt gebruiken voor zowel je gezicht als je lichaam. Beide lichaamsdelen hebben andere behoeftes en het is ook niet voor niks dat er voor beiden verschillende producten in het leven zijn geroepen. Maar deze crème doet zijn werk inderdaad erg goed als bodylotion én als dagcrème. Dat scheelt een hoop ruimte op de wastafel.

Derma3

Heb je wel eens gezien dat mensen plakjes tomaat of komkommer op hun lichaam leggen om hun zonnebrand te genezen bij gebrek aan beter? Dit heeft als reden dat deze groentes voornamelijk uit vocht bestaan, en dat is precies wat een verbrand lichaam nodig heeft. Daarom is er een lading komkommerextracten toegevoegd aan de crème met nog een aantal verkoelende en verzorgende ingrediënten zoals kamille en lavendel die roodheid ook verminderen.

Beide crèmes smeren makkelijk uit. Hoewel de zonnebescherming wat vettiger lijkt, is dat absoluut niet het geval. Ze laten allebei geen vettigheid achter en plakken daardoor ook niet. Ze trekken allebei snel in de huid en laten een frisse citrusgeur achter. De After sun ruikt iets zuriger en de zonnebescherming ruikt iets zachter wat het er naar onze mening naar maakt dat de zonnebescherming lekkerder ruikt.

Dermalogica Protection 50 Sport SPF50 is verkrijgbaar voor €39,90 voor 156 ml en Dermalogica After Sun is verkrijgbaar voor €39,90 voor 100 ml. Een overzicht van verkoopadressen is te vinden op Dermalogica.nl.

Q: Hoe denk jij over de producten van Dermalogica?

Één reactie op “Veilig zonnen met Dermalogica”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.