Categorieën
Beauty

Veelgestelde beautyvragen #1

Voor bijna ieder probleempje in de wereld van beauty en schoonheid is inmiddels wel een oplossing of verklaring, maar daarnaast zijn er ook nog heel veel vragen waar we mee blijven zitten. Ik vind dan ook regelmatig de meest uiteenlopende beautygerelateerde vragen in mijn mailbox, waarvan ik er voor vandaag vijf heb uitgekozen om te beantwoorden.

De huid rondom mijn neus is altijd rood, droog en schilferig, wat kan ik daar tegen doen?
Dit is iets waar mijn zusje vaak last van heeft. Wat bij haar goed werkt is de huid rondom de neus ’s morgens en ’s avonds lekker in te smeren met een goede hydraterende crème (bijvoorbeeld Nivea) en daarna een goede concealer eroverheen aan te brengen. Op dit moment gebruikt zij de Maybelline Mineral Concealer die de roodheid mooi verdoezeld en haar huid niet nog droger maakt, in tegenstelling tot een coverstick van NYC (New York Color) die dat wel deed. Helaas is de Mineral Concealer van Maybelline niet in Nederland te verkrijgen, maar in de schappen van het Kruidvat of Etos zijn genoeg alternatieven te vinden. Verder is het aan te raden de huid rondom je neus regelmatig zachtjes te scrubben.

Ik draag heel veel nagellak en doordat ik niet altijd een basecoat heb gebruikt (I know, stom!) zijn mijn nagels nu helemaal geel. Wat kan ik hier aan doen?
Gele nagels kunnen inderdaad ontstaan door het veelvuldig gebruik van gekleurde nagellak. Ook kunnen nagels geel worden doordat ze droog zijn, wat weer veroorzaakt kan worden door het gebruik van niet heel goede nagelverharders. Om gele nagels te voorkomen is het dus echt heel belangrijk voor het lakken van je nagels een goede basecoat aan te brengen, daarmee voorkom je dat de kleur van de lak in je nagels trekt. Nog beter is een tijdje even helemaal geen nagellak gebruiken, wat ik op dit moment ook al twee maanden doe en mijn nagels zien er nu echt zoveel beter en gezonder uit. Je kunt er ook voor kiezen je nagels een tijdje eens lekker te gaan verwennen met een zogenaamd Nail Repair kuurtje van Trind, ook dit werkt vaak erg doeltrefend. Een huis-, tuin- en keukentip om de geelheid van je nagels te laten verdwijnen is deze te behandelen met citroensap. Neem hiervoor een citroen, snijd deze doormidden, zet je nagels in het vruchtvlees en laat ze zo’n vijf à tien minuten zitten. Ik heb begrepen dat dit trucje helaas niet bij iedereen werkt, maar wie niet waagt…

Ieder jaar krijg ik rond de herfst en winter last van haaruitval, hoe komt dat en wat kan ik doen om dit te voorkomen?
Rond de overgang van de zomer naar het herfstseizoen krijgen veel vrouwen last van haaruitval. Dit kan onder andere te maken hebben met het feit dat ons lichaam zich moet aanpassen aan de kou en dit kan van invloed zijn op de groeicyclus van het haar. Andere bekende oorzaken die haaruitval kunnen veroorzaken zijn stress, wisselingen in de hormoonspiegel, roken of een voedingspatroon met te weinig vitaminen en proteïne. Vooral deze laatste is vaak aan te wijzen als voornaamste oorzaak van haaruitval. Een haar groeit vanuit een haarzakje in de huid en om het haar goed te laten groeien heeft het haarzakje voedingstoffen zoals eiwitten, vocht, vitamines en mineralen nodig. Deze stoffen komen het lichaam binnen via voeding en dus is een gezonde voeding van groot belang voor gezond en sterk haar. Haarwortelcellen zijn cellen die ontzettend snel delen en een hele snelle stofwisseling hebben waardoor veel voedingsstoffen zoals vitaminen en ijzer nodig zijn. Goede voedingsstoffen die het haar nodig heeft om te groeien vind je vooral in wortels, tomaten, groene bladgroenten, citrusvruchten, bananen, aardbeien, noten, volkoren graanproducten, olijfolie, vis, melkproducten, cacao en groene thee.

Bij haaruitval spelen vooral B vitamines een belangrijke rol, zo is van vitamine B5 en vitamine B8 bekend dat een tekort hieraan kan leiden tot haaruitval. Door middel van het slikken van een vitamine B complex kun je dit tekort aanvullen en heb je grote kans dat je haaruitval vermindert. Een prettige bijkomstigheid van een vitamine B complex is dat het ook meewerkt aan een mooie huid, sterke nagels en meer energie!

De laatste tijd zie ik overal enthousiaste verhalen over droogshampoo voorbijkomen, maar hoe werkt dit product eigenlijk?
Eigenlijk is droogshampoo niet meer dan talkpoeder met een ontvettende werking, in een spuitbus.
De talkpoeder lost losse vetdeeltjes in het haar op en absorbeert het vet van je haar waardoor het er minder vet uitziet. Droogshampoo is geen vervanger voor een gewone shampoo, maar als je even weinig tijd of zin hebt om je haar te wassen is het een goede tussenoplossing.

Na het scheren krijg ik heel vaak van die hele rode (soms jeukende) bulten/puistjes op mijn benen, hoe komt dat toch?
Dit is iets waar ik zelf helaas ook bijna altijd last van heb na scheren. Vaak zijn die lelijke rode bultjes een vorm van irritatie en kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals het tegen de haarrichting in scheren. Op die manier verwijder je de haartjes heel ruw uit je huid en dat kan deze beschadigen. Ook kunnen die rode bulten ontstoken haarzakjes zijn, die ook ontstaan door het tegen de haarrichting in scheren waardoor je snel ingegroeide haartjes krijgt.

Nog een oorzaak van die vervelende rode bultjes na het scheren kan zijn dat je te hard of te ruw scheert, een oud mesje gebruikt of scheert zonder het gebruik van crème of schuim. Tja, aan dat snel even scheren ben ik zelf ook guilty as charged. Even snel huppatee dat mesje over je benen, weg met dat haar en klaar. Door dat hardhandig en snel scheren zonder een scheercrème of schuim te gebruiken beschadig je de bovenste huidlaag waardoor deze snel geïrriteerd kan raken. Verder vergroot het gebruik van een oud mesje de kans op rode bultjes, ingegroeide haartjes en harde stoppels doordat zich in de groeven van het mesje allerlei vuil ophoopt en laat dit voor bacteriën nu een ideale plek zijn om zich te vermenigvuldigen.  Iehl….

Q: Heb jij ook een brandende beautyvraag? Stel ‘m dan bij de comments onder dit artikel en wie weet wordt deze bij de volgende ronde veelgestelde beautyvragen beantwoord!

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

9 reacties op “Veelgestelde beautyvragen #1”

Voor die gele nagels kan je ook eens proberen om met zo’n speciale 3 of 4-stappen nagelvijl (bv. zo’n blokje van The Body Shop) te vijlen en nadien te boenen. Zo haal je ook al het bovenste verkleurde laagje van je nagel. Wel opletten dat je niet té ver gaat en ook niet te vaak doen, want het verzwakt je nagel een beetje.

Hallo,

Ik heb echt zoveel producten gebruikt om mee eters tegen te gaan maar niks helpt, wat voor producten zijn aan te raden en wat moet ik vooral wel of niet doen?

de mee eters hebben geen zwarte puntje maar echt een dichtgegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.