Categorieën
Beauty Make-up

Sleek I Divine Bad Girl oogschaduwpalette

Een paar maandjes geleden heb ik door middel van de Pout Polish tinted lip conditioner aangenaam kennis gemaakt met het budgetmerk Sleek en nu probeerde ik voor het eerst (shame on me!) één van de inmiddels beroemde en populaire Sleek oogschaduwspalettes!

Het Sleek I Divine Bad Girl palette belooft 12 hooggepigmenteerde en zijdezachte oogschaduwkleurtjes te bevatten waarmee je lekker knallende, opvallende en gedurfde looks kunt maken. Op de voorkant van het doosje is te lezen dat de oogschaduws gemaakt zijn op basis van mineralen waardoor ze intense kleuren hebben en de hele dag mooi blijven zitten.

Het matte doosje om de oogschaduw ziet er hartstikke leuk uit, vooral het ‘bad girl’ in de vorm van een naamketting is een grappig detail en geeft een stoer effect. Verder maakt het zwart en grijs dat het doosje ook een beetje een ‘bad girl’ uitstraling krijgt, maar zorgt the touch of pink dat het toch weer iets zachter en wat meer girly wordt.

Als je het doosje omdraait zie je op de achterkant wat informatie over de ingrediënten van de oogschaduw staan.

Wanneer je het doosje opent komt daar het palette zelf tevoorschijn dat het typische Sleek uiterlijk heeft: mat zwart met daarop in glimmende letters ‘Sleek make up‘ gedrukt, dat vooral met de juiste lichtinval goed zichtbaar is. Het palette heeft een lekker klein en handzaam formaatje dat je heel makkelijk in een make-up tasje of in je handtas mee kunt nemen.

Op de achterkant van het palette vind je in de lengte nogmaals de informatie dat dit een palette met oogschaduw op minerale basis is en helemaal onderaan staat de naam en het nummer van het palette (Bad Girl 596).

Het palette voelt heel stevig aan en opent en sluit goed. Het bevat over de gehele breedte van de bovenkant een handig spiegeltje en over de 12 oogschaduwpans ligt een plasticje met daarop de namen van de oogschaduws.
Handig!

De oogschaduw pans zijn niet heel groot en bevatten allen 1,1 gram. Bij de Sleek oogschaduwpalettes is altijd een ruitjesfiguurtje in de oogschaduws geperst, dat maakt ze toch anders dan anders en direct herkenbaar. Toch kan ik het ook wel weer begrijpen wanneer ik van veel meiden hoor dat ze het een beetje cheap over vinden komen.

Dit palette bevat voornamelijk donkere kleurtjes, op de witte en cremè-achtige highlighter kleurtjes na, die allemaal leuke, toepasselijke namen hebben gekregen (de witte kleur heet overigens Innocence, dat is op de foto niet goed te lezen door het ‘wit op wit’).

Wanneer ik met een vinger over de oogschaduws veeg voelen ze echt heerlijk zacht aan, i like it! Ik begon bij de twee lichtste kleurtjes en bij deze werd ik nog niet meteen bijster enthousiast van de kleurpigmentatie, maar toen ik naar de donkere kleurtjes ging…. Wow! Wat een intense kleuren echt, dit heb ik nog niet vaak gezien! Met één vinger komt er dan ook eigenlijk al meer dan genoeg kleur van de oogschaduws af, maar voor de swatches ben ik bij allemaal 2 keer door de kleurtjes gegaan. Naast de goed gepigmenteerde en mooie kleurtjes hebben ze allemaal een mooie metallic-achtige glans, op de Underground en Noir na, die hebben een wat meer matte finish.

De Noir is de meest zwarte oogschaduw die ik tot nu toe heb gezien, deze is echt zwarter dan zwart! De oogschaduws laten zich makkelijk blenden en zijn heel geschikt om lekker mee te experimenteren en om mooie krachtige looks en smokey eyes mee te maken.

Een klein nadeel aan het palette, iets wat ik overigens al meer over Sleek oogschaduws heb gehoord en gelezen, is dat ze nogal poederig en los van structuur zijn. Dat zie ik ook bij deze, want toen ik hem opende zat er al best veel oogschaduw naast de pans en ook na het swatchen werd het een beetje een rommeltje. Vooral met deze donkere kleuren moet je bij het aanbrengen dus wel een beetje oppassen dat niet alles onder de oogschaduw komt te zitten en ook moet je rekening houden met een beetje fall-out. Het is sowieso handig om het plasticje over de oogschaduws te laten zitten, dat beschermt ze een beetje.

By Sjanty vindt dit product:

Het Sleek I Divine Bad Girl oogschaduwpalette is voor € 7,95 te bestellen via www.boozyshop.nl

6 reacties op “Sleek I Divine Bad Girl oogschaduwpalette”

Ik vind de Sleek palettes echt geweldig mooi. Zien er mooi uit, althans dat vind ik, en hebben geweldige kleuren en pigment. Jammer inderdaad dat ze wat brokkelen, maar het pigment maakt het meer dan goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.