Categorieën
Beauty Nagels

Rituals Ruby Red nagellak

Rituals associeerde ik eigenlijk nooit direct met nagellak, ik had dan ook nog nooit eerder een lakje van dit merk in mijn handen gehad. Nu ontving ik onlangs een aantal nagellakjes van Rituals en kun je hier op By Sjanty een review van één van de lakjes lezen!

Het rode lakje dat ik onder andere kreeg is er één van de lijn met een nieuwe formule en draagt de naam ‘Ruby Red’ (Robijnrood). Dit lakje maakt deel uit van het assortiment langhoudende nagellakjes en is gebaseerd op de intense glanzende kleuren van pure edelstenen. Rituals is het eerste merk dat puur verpulverde edelstenen in haar cosmetica verwerkt, wat wel bijzonder te noemen is. Het lakje heeft een hele milde formule en bevat geen chemische schadelijke stoffen als tolueen, formaldehyde en conserveermiddelen en is niet op dieren getest. Het lakje zit in een chique ogend zwart doosje, wat je bij een nagellak niet vaak ziet. Het was even kijken hoe het doosje opent, maar dit gaat via de rechterzijkant. Als je het doosje open hebt zie je op het bovenste gedeelte een Engels tekstje, wat er heel leuk uitziet.

In het Nederlands vertaald staat er:

Bevat pure robijn
Volgens aloude Chinese geneeskunde geeft robijn kracht en energie

Leuk dat Rituals de binnenkant van het doosje van dit weetje heeft voorzien, dat geeft het product een bijzonder en bijna persoonlijk extraatje. Op de bovenkant van het doosje staat nog eens duidelijk de naam van het lakje en een stipje met de kleur vermeld.

Op de achterkant van het doosje zie je ook al een kleine preview van de kleur, heel handy!

Het flesje zelf is lekker breed en ligt lekker in de hand. Als je het lakje opent komt er een best wel lang en plat kwastje tevoorschijn en dus niet zo’n wat dikkere zoals ik de laatste tijd gewend ben. Vaak heb ik dan altijd al meteen zoiets  van mmm hoe ga ik dit een beetje netjes op mijn vingers krijgen, maar ik moet hem eerst gewoon maar ’s uitproberen. Zo gezegd zo gedaan en eigenlijk ging het best prima met dit kwastje! Doordat-ie best wel lang is kun je er lange halen mee maken en omdat de nagellak heel lekker vloeibaar en niet zo dik is is heb je bijna meteen je hele nagel in één keer te pakken. Ook kun je met het smalle kwastje wel preciezer lakken en dat is met zo’n opvallende kleur als deze wel fijn.

Na 1 laagje te hebben aangebracht is de kleur eigenlijk al behoorlijk dekkend, maar ik doe er eigenlijk altijd 2 laagjes zodat het nog even wat intenser wordt. De kleur is inderdaad het beste te omschrijven als robijnrood en is heel mooi en dieprood van kleur. Na aanbrengen droogt de lak best wel snel, wat voor mij ook een plus is!

De prijs van € 9,90 maakte me wel heel nieuwsgierig of hij lang zou blijven zitten en snel zou chippen of niet. Waar ik bij sommige lakjes vaak al dag 1 al veel chips heb gebeurde dat bij deze dus niet. Na dag 2 begon bij mijn wijsvingers wat te chippen, maar die gebruik ik dan ook het meest. Na 5 dagen zit de lak op mijn duimen en pinken er nog bijna net zo als toen ik het aanbracht, wat toch best wel lang is! Het is dat ik nu bijna weer een ander lakje op mijn nagels wil, maar anders had ik hem er nog niet eens vanaf hoeven halen. Longlasting it is!

Het is echt een heel leuk lakje die me prima bevallen is. Of ik zelf € 9,90 voor een nagellak over zou hebben betwijfel ik nog, maar dat heeft verder niets met de kwaliteit van deze te maken. Naast deze Ruby Red zijn er nog een aantal andere leuke ‘edelsteen’ kleurtjes te verkrijgen die te bekijken en te bestellen zijn op www.rituals.com

Één reactie op “Rituals Ruby Red nagellak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.