Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Kneipp massageolie geschenkset

Vorige week verscheen op By Sjanty een artikel over het Kneipp massageolie geschenkset, wat wellicht een leuke tip voor Valentijn is. Nu heb ik het geschenkset afgelopen week mogen ontvangen en heb ik voor jullie uitgetest of het echt iets voor de dag van de liefde (of natuurlijk voor de andere 364 dagen) is!

De buitenkant van het geschenkset heeft een beetje een moderne ‘zen’ achtige en ontspannende en rustgevende uitstraling. Met de hot stones, opgerolde handdoek en brandende kaars op de voorkant kom je al helemaal in de massage-mood. De flesjes met de olie zien er kleurrijk uit waarbij de kleur van de geur in de flesjes is doorgevoerd aan de buitenkant.  Zo heeft de roos een roze uiterlijk, de lavendel paars en citrus geelachtig. Daaraan zou je al kunnen zien welk geur je te pakken hebt, al staat dat niet heel duidelijk op de flesjes zelf.  Het zou misschien handiger zijn als op de voorkant van het flesje de geur vermeld zou staan, in plaats van op de zijkant. Dat maakt het soms even een beetje onduidelijk welke je nu in je handen hebt, ook omdat de flesjes van bijvoorbeeld Wilde Roos en Amandelbloesem wel iets van elkaar weghebben qua kleur.

Er zitten 5 verschilende massageoliën in het pakket, die elk 20 milliliter olie bevatten. Samen met een aantal vrijwilligers heb ik de oliën allemaal getest en hieronder lees je de resultaten en bevindingen!

Lavendel
Pure ontspanning
De olie ruikt duidelijk naar lavendel en geeft vrijwel meteen een ontspannend en rustgevend effect en heet dus niet voor niets ‘Pure Ontspanning’. Het is een niet te aanwezige en prettige geur die men ook vaak in sauna’s en dergelijke gebruikt en daar ook aan doet denken. De olie plakt niet.

Wilde Roos
Verzorgend

Zodra je het dopje van het flesje draait komt de geur van roos je meteen tegemoet. Het doet een beetje denken aan frisse rozenstruiken in de zomer, lekker! Ook deze olie plakt na gebruik niet en doet de huid na gebruik zacht aanvoelen.

Ylang Ylang
Verzorgend

Toen deze werd aangebracht werd er meteen heel enthousiast op de geur gereageerd. De geur is lekker subtiel en het is vooral de amandelbloesem die je ruikt en lijkt daarmee ook een beetje op de ‘Amandelbloesem’ olie. Ook deze olie plakt niet na inmasseren.

Citrus Zonnebloem
Fitness Fris

De citrus in deze olie is duidelijk aanwezig, wat mij betreft een beetje tè maar dat zal te maken hebben met het feit dat ik er niet zo van houd. Het overheerst in deze nogal. Verder voelt de olie wel lekker verfrissend en zacht aan op de huid en voelt de huid na inmasseren niet plakkerig aan.

Amandelbloesem
Zachte Huid

De amandelbloesem olie heeft een prettige, zachte geur die vergelijkbaar is met de Ylang Ylang en laat de huid na inmasseren heel zacht aan voelen. De geur blijft lang na gebruik nog ruikbaar op de huid.

 Zoals gezegd plakken de oliën zoals Kneipp belooft inderdaad niet, mits je ze goed inmasseert. Als je hier een beetje te vlug in bent (wat je natuurlijk eigenlijk niet moet zijn bij een lange ontspannende massage…), kunnen ze een heel klein beetje een plakkerig laagje achterlaten. De vettigheid van de oliën voelt verder niet vervelend aan, ook je handen voelen na gebruik heel zacht en soepel aan.

Het Kneipp massageolie geschenkset is een hele leuke variatie van massageoliën, voor zowel je partner als voor jezelf. Het brengt ontspanning na sporten of een dag hard werken, maar is ook lekker om te gebruiken na een bezoek aan de sauna. De geuren geven je echt het idee alsof je in een wellnesscentrum bent, wat heel ontspannend werkt.

Ik heb het bij wat testpersonen gechecked (waaronder ook mannen) die het heel leuk vinden dit pakket te geven of te krijgen, bijvoorbeeld voor Valentijn, Kerst of zomaar om jezelf of partner te verwennen. De prijs van € 10,00 zouden ze er daarbij best voor over hebben, aangezien je er 5 flesjes in een luxe geschenkverpakking voor krijgt.

Tip
Mocht je de fijne kneepjes van het masseren nog niet helemaal onder de knie hebben kun je op www.kneipp.nl terecht voor wat tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.