Categorieën
Beauty Nieuws

Presentatie Essence en Catrice

Door Alette  Samen met een aantal andere bloggers was ik zo gelukkig dat ik naar de presentatie van de nieuwe Essence en Catrice producten mocht! In het artikel van vandaag neem ik je mee naar Amsterdam, zodat ook jij kunt genieten van de nieuwe producten.

Vanwege de enthousiaste reacties de vorige keer, was ik eigenlijk van plan weer een vlog te maken. Helaas begaf mijn stem het, dus zou het een saaie video zijn geworden. Gelukkig doen mijn vingers het nog wel, dus een geschreven artikel heb ik wel voor jullie.

Eenmaal aangekomen op locatie kregen we, onder genot van een hapje en een drankje, uitleg over de nieuwe producten van Essence en Catrice. Als klap op de vuurpijl kregen we uitleg over de Essence Gel Nails at Home. Dit zijn gelnagels die je gewoon zelf thuis kunt aanbrengen. Eerder kwam Sensationails al met een dergelijk product op de markt en nu komt Essence met een budgetversie ervan.

Al sinds het persbericht over deze gelnagels, ben ik enorm nieuwsgierig. Gelukkig mochten we de gelnagels meteen ter plekke uittesten! Op de foto hierboven zie je de uitleg voor een French Manicure Look en voor een Colour Look.

Er was de mogelijkheid om de gelnagels aan te laten brengen door twee meiden die speciaal voor ons klaar zaten. Maar als je wilde mocht je ook meteen zelf aan de slag. Ongeduldig en nieuwsgierig als ik ben, leek dat laatste me wel wat.

Alle producten stonden al netjes voor ons klaar. (in de juiste volgorde gelukkig). Cleaner – Primer – Base Coat – Top Coat. Ok, top, gaat lukken!

Het aanbrengen van de gelnagels was vrij simpel, al vond ik dat je nog best veel stappen moest doorlopen. De gekleurde nagellak moet je nog gewoon laten drogen aan de lucht, dus met alle extra stappen wordt nagels lakken een vrij tijdrovende klus.

En het resultaat! Het is op deze foto niet heel goed te zien, maar de laag die op mijn nagels zit is iets dikker dan wanneer je alleen nagellak en topcoat aanbrengt. Ik vind het wel fijn voelen, maar heel spectaculair vind ik het nog niet. De Gel Nails at Home beloven tot tien dagen te blijven zitten zonder te chippen, dus daar ben ik wel benieuwd naar!

Echter, de dag erna zag ik dat de nagellak al chipte bij mijn wijsvinger en op al mijn nagels is een duidelijke tipwear te zien, ook al heb ik deze (naar instructie) extra goed ingesmeerd met de top- en basecoat. Omdat ik al zag dat dit geen tien dagen op mijn nagels zou zitten en ik graag een ander kleurtje op mijn nagels wilde, besloot ik de nagellak er af te halen. Dit zou gemakkelijk moeten gaan door de nagellak er af te trekken, maar dit bleek nog best een klus. Het zou kunnen dat ik de basecoat dikker aan had moeten brengen en dat het met voldoende basecoat gemakkelijker gaat om de nagellak er af te halen.

Behalve de Gel Nails at Home waren er natuurlijk ook genoeg andere nieuwe producten die klaar stonden om op de foto gezet te worden.

Deze mooie, nieuwe kleurtjes van Catrice bijvoorbeeld.

Of deze nieuwe kleurtjes van Essence, wat veel zeg!

Deze lipglosses van Essence hebben hele bijzondere smaakjes zoals Apple Pie en Strawberry cheescake.

Jaaaa!!!! Mijn favoriete budgetfoundation is de Catrice All Matt foundation. Toen die uit het assortiment ging, moest ik daar bijna een traantje om laten. Gelukkig komt Catrice nu met een new and improved versie van die foundation en ik hoop dat ‘ie minstens zo goed is als de oude.

De blush tint die je er bij ziet staan, is een kleur die je kunt gebruiken op je wangen en lippen. Het bijzondere is dat dit goedje in een soort nagellakpotje zit en vrij vloeibaar is.

Nieuwe mascara’s van Catrice op de foto. Essence heeft trouwens ook een aantal nieuwe mascara’s.

Essence komt met een nieuwe lijn lipsticks.

Heeeeeeel veel lipsticks. Deze longlasting lijn ziet er interessant uit. De simpele, zwarte verpakking spreekt me aan en het feit dat er zoveel kleurtjes zijn vind ik ook positief.

En jawel, ook Catrice komt met nieuwe kleuren lipsticks. Deze zijn van de Ultimate Shine collectie en geven vooral een mooie glow en de kleur is iets minder intens.

Tot slot wilde ik jullie deze prachtige Liquid Metal oogschaduws van Catrice nog laten zien. Deze mooie, intense kleuren zien er luxe uit, zijn goed gepigmenteerd en zijn verkrijgbaar in negen prachtige kleuren. Echt, ik kan zo in een reclamespotje voor deze oogschaduws, zo mooi vind ik ze.

Er waren nog veel meer producten hoor, maar ik kan gewoon niet alles op de foto zetten. Ik zou zeggen: ga lekker een kijkje nemen in het Kruidvat, want de nieuwe collecties zijn zeker de moeite waard.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij deze presentatie. Het was leuk om mee te maken en veel leuke, lieve mensen te leren kennen. Deze laatste foto is trouwens uit de goodiebags die we bij vertrek kregen. Te gek toch?

De nieuwe collecties van Catrice en Essence liggen al in de winkel. De Gel Nails at Home spullen zijn vanaf september verkrijgbaar.

Liefs, Alette

  – Alette schrijft af en toe voor By Sjanty en daarnaast dagelijks op blissfulbeauty.nl –

22 reacties op “Presentatie Essence en Catrice”

Wat een leuk verslag, Alette! Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar de kwaliteit van de lipsticks van Essence. Als die net zo goed zijn als die van Catrice, belooft dat veel goeds 🙂 Wat gaaf dat je zo’n enorme goodiebag meekreeg 🙂 Geniet ervan!

Van de gels: Zorg dat de primer in een u-vorm ligt. Hecht beter en gaat er zo minder snel af. Zorg ook dat je geen dikke lagen legt, zo gaat het juist sneller dat ze afbladeren^^

Ah, slimme tips! Ik had zeker geen dikke lagen aangebracht, daar kan het niet aan liggen. Waarschijnlijk is het als met zoveel dingen: oefening baart kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.