Categorieën
Beauty Make-up

NYX Jumbo Eyepencil

De Jumbo Eyepencils van NYX zijn al jarenlang ontzettend populaire potloden die voor allerlei doeleinden te gebruiken zijn. Het is dan ook typisch zo’n product dat bijna iedere beautyaddict in haar collectie heeft. Het werd dan ook de hoogste tijd dat ik ze eindelijk eens ging testen!

De Jumbo Eyepencils beloven super gepigmenteerd te zijn en ideaal te gebruiken als oogschaduw, eyeliner of als oogschaduwbasis. Oogschaduwbasis? Ja, om de kleur van je oogschaduw nog intenser en beter gepigmenteerd te maken kun je een dunne laag van de Jumbo op je ooglid aanbrengen en dit met je vinger goed uitvegen totdat het een goed verdeelde basis is. De Jumbo Eyepencils bestaan uit een mengsel van onder andere minerale olie, diverse soorten wax en poeder en zijn daardoor heel romig en zacht van structuur.

Het Jumbo Eyepencil is er in maar liefst 28 verschillende kleurtjes en ik heb de twee die ik waarschijnlijk het meest zal gebruiken: de zwarte 601 Black Bean en de witte 604 Milk.

Ik had eigenlijk verwacht dat de potloden van een wat meer jumbo formaat zouden zijn, maar in werkelijkheid zijn ze behoorlijk smal. Ze zijn verder vrij simpel van uiterlijk met een glimmend witte huls met zwarte letters en een transparante dop. Dit laatste is wel heel handig, want zo zie je direct de kleur van het potlood. Op de zijkant van de Eyepencils staan de ingrediënten genoemd waarbij ook vermeld staat dat de potloden mogelijk karmijn kunnen bevatten, maar dit zal dan voornamelijk bij de paarse en rode kleurtjes zijn.

Wanneer je de dop verwijdert komt er een vrij ronde potloodpunt tevoorschijn die al vanaf de buitenkant behoorlijk glimmend aan doet. De potloden hebben een niet heel grote punt, maar je kunt ze net als een gewoon oogpotlood gewoon slijpen. Eventueel kun je het potlood van tevoren even in de vriezer liggen, daarmee heb je minder kans dat de punt bij het slijpen afbreekt.

Bij het swatchen verbaas ik me over de glad- en zachtheid van de potloden, de structuur ervan is dan ook beduidend anders dan die van een normaal oog- of kohlpotlood. Ze glijden werkelijk over je huid en dat maakt dat ze heel makkelijk te vervagen zijn, maar ook snel vegen. Qua pigment zijn ze volgens de belofte van NYX inderdaad dik in orde, ook de witte geeft een prachtige mooie heldere kleur.

Het feit dat deze Jumbo’s worden aangemerkt om te gebruiken als oogschaduwbasis gaat voor mij niet helemaal op, aangezien ik van mezelf behoorlijk vette oogleden heb en het met deze alleen nog maar erger wordt. De witte Milk is prachig om te gebruiken in de binnenste hoekjes van je ogen zodat je een mooie wakkere oogopslag krijgt of je kunt hem gebruiken als highlighter voor op je jukbeenderen. De zwarte Black Bean heb ik op mijn waterlijn aangebracht en daar geeft hij zoals de swatch al doet vermoeden een mooie diepzwarte kleur die best een tijdje goed blijft zitten. Doordat de potloden een vrije grote punt hebben en heel zacht zijn is het wel wat lastig het lijntje netjes op je waterlijn aan te brengen, omdat het zwart snel uitloopt en ook gauw op de huid onder je ogen komt. Het is dan ook makkelijker aan te brengen als lijntje op je bovenste ooglid die je dan mooi kunt uitsmeren en vervagen waardoor je een mooi intens diepzwart lijntje krijgt.

Nu ook ik deze Jumbo Eyepencils eindelijk heb geprobeerd snap ik wel waarom iedereen er zo enthousiast over is, want ze geven enorm gepigmenteerde en prachtig heldere kleuren, zijn heel zacht en romig, makkelijk te vervagen en blijven best prima zitten. Doordat ze zo zacht en romig zijn is een bijkomend nadeel dat ze snel gaan glijden en creasen, helemaal wanneer je net als ik behoorlijk vette oogleden hebt.

By Sjanty vindt dit product:

De NYX Jumbo Eyepencils zijn voor € 3,59 per stuk verkrijgbaar via www.boozyshop.nl

8 reacties op “NYX Jumbo Eyepencil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.