Categorieën
Beauty Make-up

NYC (New York Color) Individual Eyes – Brown

Naast mono, duo en quatro oogschaduws heeft NYC ook de zogenaamde Individual Eyes oogschaduwpalettes in het assortiment die alles bevatten wat je nodig hebt voor het maken van een complete smokey eye look: primer, illuminator en oogschaduw.

Er zijn drie varianten van deze palletjes, speciaal voor bruine, groene en blauwe ogen. In elk doosje zitten vier oogschaduwkleuren, speciaal op elkaar afgestemd om de kleur van je ogen te te benadrukken en ze extra te laten spreken. Volgens NYC zouden de oogschaduws goed gepigmenteerd zijn, lang blijven zitten en een zijdezachte textuur hebben. De oogschaduws zijn dermatologisch getest en hebben een samenstelling bestaande uit onder andere groene thee en vitamine A en C.

Aangezien ik bruine ogen heb testte ik het 941 Smokey Browns palette, daarnaast is er de 942 Smokey Blues voor de blauwe ogen en de 943 Smokey Greens voor meiden met groene ogen.

Het doosje heeft een handzaam formaatje dat je makkelijk mee kunt nemen, verder ziet het er vrij simpel en niet heel bijzonder uit.

Wanneer je het doosje opent zie je een plastic beschermkapje met daarop vermeld waar je de oogschaduws op je oog kunt aanbrengen. Zo zie je van links naar rechts een zilverkleurige highlighter, een lichtbruine oogschaduw die je over je gehele ooglid aanbrengt, een donkerpaarse voor in je arcadeboog en een zwarte met fijne glittertje voor in de buitenste ooghoek en onder de onderste wimperrand.

Linksonderaan vind je de primer en rechts de illuminator. De primer is er om als basis op je oogleden aan te brengen zodat de kleur van de oogschaduw wat sprekender en intenser wordt en beter en langer op zijn plaats blijft zitten en niet gaan creasen. De illuminator kun je gebruiken voor in je binnenste ooghoeken zodat je een mooie open blik krijgt of als highlighter op je wenkbrauwbot of jukbeenderen voor een mooi glanzend effect. 

Naast de aanwijzingen op het plasticje over de oogschaduws staat ook op de achterkant van het doosje nog eens een afbeelding van een oog met een instructie hoe je de oogschaduw kunt aanbrengen. Heel handig, vooral voor de meiden die nog niet zoveel ervaring hebben met het maken van smokey eyes. Natuurlijk hoef  je je niet aan deze aanwijzingen te houden, je kunt bijvoorbeeld ook een kleur oogschaduw weglaten of ze op een andere manier aanbrengen, dit is slechts een suggestie.

In het plastic kapje zit ook een sponsapplicator met twee kanten, die ik er tezamen met het plasticje meteen uitgooi want die gebruik ik toch niet.

Wanneer je het plasticje verwijdert zie je de oogschaduws, primer en illuminator.

Omdat de NYC mono oogschaduws op zich prima van kwaliteit bleken was ik erg benieuwd hoe deze oogschaduws zouden zijn qua kleurpigmentatie en gebruik, maar tijdens het swatchen werd ik toch enigszins teleurgesteld. Ik heb de oogschaduws overigens eerst zonder de primer en daarna met de primer geswatched.
De zilveren kleur is natuurlijk wel vrij licht en sowieso minder opvallend dan de wat donkerdere kleuren, maar ik heb echt vijf keer door deze oogschaduw moeten vegen wilde ik hem enigszins zichtbaar krijgen. De rest van de kleurtjes gingen op zich nog, maar echt geweldig kun je het ook zeker niet noemen.
Toen ik de oogschaduws mét primer ging swatchen waren de kleuren direct veel intenser, glanzender en donkerder en vielen ook de glitters in de zwarte kleur veel meer op. Zonder primer zijn de kleuren veel matter en fletser en moet je veel meer moeite doen om ze goed zichtbaar te krijgen.

Zie je het verschil? Ik zou dus zeker de primer gebruiken wanneer je met dit palette aan de slag gaat!
Overigens zijn vooral de bruin- en paarsachtige oogschaduw wel wat korrelig en poederig, dus daar kun je bij het aanbrengen best wat fall-out van krijgen.

Hieronder zie je de swatches van de primer en illuminator. De primer is niet heel erg licht van kleur en valt op een lichte huid daarom wel wat op, maar dat zie je op zich toch niet onder je oogschaduw. Verder is hij ook behoorlijk vettig en romig, wat ik bij een primer toch niet heel fijn vind.
Ook de illuminator is echt ontzettend zacht en creamy, ik glééd er echt met mijn vinger doorheen! Je moet hiermee ook oppassen dat je er niet teveel van aanbrengt, want dan ga je wel heel erg glimmen.

Zoals ik al eerder opmerkte zijn de bruin- en paarsachtige oogschaduws best poederig en is dat ook bij het aanbrengen een beetje een nadeel. Op zich laten de oogschaduws zich wel redelijk blenden en blijven ze met gebruik van de primer op zich wel een paar uur netjes zitten, maar doordat de primer nogal vettig is en ik snel vettige oogleden heb gaat alles na een paar uur toch een beetje aan de wandel. Argh! Ook kan ik op één of andere manier de kleurcombinatie van de oogschaduws bij elkaar niet echt mooi vinden en kan ik nou ook niet zeggen dat deze mijn ogen eruit doen knallen of meer doen spreken. Ik denk dat ik om te beginnen al een kleurtje weg zou laten en vind ik sowieso die zilveren als highlighter een beetje té, daar gebruik ik liever een crème of bijna wit transparante oogschaduwkleur voor. Hoewel dit palette dus speciaal voor bruine ogen is kunnen ook mensen met groene of blauwe ogen deze natuurlijk gewoon gebruiken. Ik ben sowieso al niet zo van het ‘bij die kleur ogen moet je die kleur(en) oogschaduw gebruiken’ dus is wat mij betreft dat hele idee niet nodig. Ik denk dan ook dat ik dit palette niet heel snel zou pakken, behalve misschien voor de zwarte oogschaduw met glittertjes om een wat donkere, shimmery look mee te maken. De prijs van € 4,99 voor dit palette is natuurlijk niet enorm veel als je ziet dat je er vier oogschaduwkleurtjes, een primer en illuminator voor krijgt, maar ik zou er dan toch iets anders voor kopen.

By Sjanty vindt dit product…

… een twijfelgevalletje….

 De NYC Individual Eyes oogschaduwpaletjes zijn voor € 4,99 per stuk verkrijgbaar bij Kruidvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.