Categorieën
Beauty Nagels

Paasnagels met Essence Mellow Yellow!

Een kleur die veel mensen met Pasen associëren is geel. Je vraagt je misschien af waarom juist deze kleur symbool staat voor Pasen, dit heeft te maken met nog een typisch paas-ding: het ei. In veel culturen wordt het ei als symbool voor oneindigheid en vruchtbaarheid gezien en vandaar dat (ei)geel als de paaskleur wordt gezien. Ook staat geel natuurlijk voor de zon, die na de lange donkere wintermaanden eindelijk weer volop te zien is!

Het paasgeel inspireerde me en maakte dat ik mijn nagels alvast ging voorbereiden op de komende Paasdagen.
Onlangs ontving ik de Essence 51 Mellow Yellow en dacht ik in eerste instantie: wat moet ik in godsnaam met een gele nagellak…. Ik ben namelijk gauw meer van de ‘veilige’ nagellakjes en is een kleur als bijvoorbeeld felrood al best gedurfd. Meestal heb ik zachtroze of nude kleurtjes op, maar soms moet je gewoon eens heel wat anders doen, toch?

Mellow Yellow doet zijn naam eer aan want het is inderdaad een mooi zachtgeel kleurtje dat een beetje naar pastel neigt. Zo vangen we twee trends van dit seizoen in één klap, want gele nagellak zagen we onder andere in de vorm van ‘Mimosa‘ bij Chanel voorbijkomen en zijn pastelkleurtjes nu sowieso helemaal hip.

Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n fan van de nagellak van Essence, ik heb het misschien 2 keer gebruikt en daarna een beetje links laten liggen. Ik vond de dekking van de lakjes nooit zo denderend en ook gingen ze snel chippen. Nu verdient iedereen een tweede kans en dus ook de Colour & Go’s.
Het flesje is echt klein (bevat 5 mililiter) vergeleken bij de lakjes in de rest van mijn collectie, wat er ook weer best cute uitziet. Bij zo’n mini flesje past ook een mini kwastje en dat is dan ook wat deze heeft.

Echt heel fijn lakken vind ik dit kwastje niet, doe mij maar een wat grotere en bredere waarmee je meteen het grootste gedeelte van je nagels meepakt. Ook ontstaan met dit kwastje gauw strepen en aangezien ik met nagels lakken al niet het meeste geduld heb word ik hier alles bij elkaar niet blij van….

Op dit nagelwiel zie je de kleur met twee laagjes:

Na op mijn nagels twee laagjes te hebben aangebracht vond ik hem nog niet helemáál dekkend dus heb ik nog een licht derde laagje aangebracht. De nagellak zelf is namelijk vrij dun en daarom zal hij meer laagjes nodig hebben om echt volledig te dekken. Je moet oppassen dat er met meer dan twee laagjes geen dikke plakkaten lak op je nagels komen te liggen, maar nu werd de kleur net even wat intenser.

Op het flesje staat ‘quick dry’, maar deze lak is zeker niet sneller droog dan andere lakjes. Nu zitten er ook drie laagjes op mijn nagels, maar je moet ze echt eerst zeker een paar minuten laten drogen voor je weer ergens met je vingers aan gaat zitten.

Mellow Yellow (€ 1,29) is een schattig zachtgeel lakje en leuk voor om je nagels er met Pasen op z’n paasbest uit te laten zien, maar ik vrees dat ik hem verder niet heel vaak zal gaan gebruiken.

Draag jij vaak gele nagellak of kleding?

5 reacties op “Paasnagels met Essence Mellow Yellow!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.