Categorieën
Beauty Haar

Nooit meer een bad hairday met Satinique

Afgelopen vrijdag lanceerde het merk Satinique 23 nieuwe en vernieuwde haarverzorgingsproducten. Schrik niet als je nog nooit van dit merk hebt gehoord, want wij kenden het ook nog niet, maar we zijn wel ontzettend blij om kennis te mogen maken met dit merk. 

san1

Voor elk soort haar heeft Satinique een passende shampoo en conditioner. De producten zijn onder te verdelen in vier werkingen: glad maken en hydrateren, herstellen van gekleurd en beschadigd haar, extra volume aanbrengen en het verminderen van haaruitval.

De kracht van de productlijnen zit ‘m in wetenschappelijke innovaties en natuurlijke ingrediënten waarmee de vitaliteit van het haar wordt hersteld:
Kukuizaad-olie: zorgt voor hydratatie en glans.
Macadamia-olie: maakt het haar vitaler en geeft meer volume, zonder dat het haar zwaarder wordt.
Granaatappelextract: herstelt beschadigd haar, maakt het haar zacht en beschermt de haarkleur tegen invloeden van buitenaf zoals uv-straling.
Vitamine E en provitamine B5: herstellen en hydrateren het haar.

san2

Wij willen het haarvolume van een leeuw, dus we probeer Extra Volume Shampoo, Extra Volume Conditioner en het haarmasker dat gekleurd en beschadigd haar herstelt Revitalizing Mask. Zoals een goede shampoo betaamd merkten we de werking van de shampoo al tijdens het wassen. Want tijdens het wassen voelde het haar al glad en sterk aan. Een druppel ter grootte van een 2 Euro-muntstuk is meer dan voldoende. Wat je misschien niet weet is dat je je haar altijd twee keer moet wassen. De eerste keer was je het haar om het te reinigen en de tweede keer was je het om de shampoo te laten doen wat hij belooft. In dit geval is dat volume aanbrengen. Wanneer je de shampoo voor de tweede keer hebt uitgespoeld wring je je haar uit en dep je het droog met een handdoek. De crèmespoeling verdeel je over het haar vanaf de hoogte van je oren tot aan de puntjes. Kam met je vingers of met een kam door je haar om er voor te zorgen dat je geen haartje overslaat. Door het uitvoeren van deze stappen, kunnen de haarproducten hun werk optimaal doen. Met het droogföhnen van het haar merkten we echt verschil. Het viel namelijk overduidelijk op dat het haar wijder ging staan, waardoor er veel meer volume ontstond.

De volgende wasbeurt gaven we ons over aan het Revitilizing Mask, die beschadigd haar herstelt. Het proces van haren wassen ging op dezelfde manier als hier boven staan beschreven. De conditioner sloegen we over. We depten ons haar wel droog en brachten het masker, net als de conditioner, vanaf de hoogte van onze oren tot aan de puntjes van het haar aan. Deze spoelden we niet uit. Een handdoek om het haar, en slapen maar. Omdat je ’s nachts zweet je haar warm wordt gaan de schubben van het haar openstaan waardoor alle werkzame stoffen de vrijheid hebben om in het haar te kruipen. De hele dacht heeft het de tijd om in te werken. De ochtend erna hoef je het alleen nog maar uit te spoelen. Eigenlijk moet je het masker dan uitspoelen met koud water, zodat de schubben goed kunnen sluiten. Dat is alleen voor de echte lefgozers weggelegd. Eerlijk gezegd vonden wij lauw-warm water al koud genoeg zo vroeg op de ochtend. Brr. Na het haar ondersteboven te hebben drooggeföhnd, om het volume nog extra aan te wakkeren, voelde het haar net als na een bezoekje aan de kapper. En zo rook het ook! Een sterke, verzorgde coupe was het resultaat mét extra volume.

Als er geen belletje gaat rinkelen bij het merk Satinique, hoef je je niet te schamen. Wij kenden het ook nog niet. Dat komt omdat het niet in de drogisterijen of bij reguliere verkooppunten verkrijgbaar is. Via Amway.nl zijn de producten verkrijgbaar.

De volumeshampoo die wij gebruikten is op Amway.nl verkrijgbaar voor €12,80 en de conditioner kost €13,57. Het marker is verkrijgbaar voor €27,68. Best prijzig. Het is maar net waar je prioriteiten liggen.

Q: Kende jij Satinique al? En wat vind je ervan?

4 reacties op “Nooit meer een bad hairday met Satinique”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.