Categorieën
Home & Living

5 tips voor een kleine ruimte

Kan je thuis je kont niet keren, omdat je kamer zo klein is? Dan hebben wij vijf handige tips, waardoor je kamer een stuk groter lijkt.

Interieur

 1. Kleur
  De kleuren in je kamer zijn misschien wel het belangrijkste. Heb je een zwart plafond en een roze en groene muur? Logisch dat je kamer klein lijkt. Zorg voor veel wit of lichte tinten, maar houd het plafond altijd wit! Hierdoor lijkt het plafond veel hoger en komt het minder benauwd over.
 1. Accessoires en meubels
  Spullen heb je nooit genoeg, maar zorg er wel voor dat je de ruimte hebt om het op te bergen. Handige tips hiervoor zijn ladekasten voor onder je bed of gebruik bijvoorbeeld een leuke, oude kist als tafel bij je bank. Door dit soort meubels te gebruiken, kan je al je accessoires opbergen in de daarvoor bestemde ruimtes.
 1. Licht
  Het licht dat vanuit buiten je huis binnenkomt, laat je kamer een stuk groter lijken. Hang er dus geen dikke, donkere gordijnen voor die het licht juist tegenhouden, maar kies voor luchtige, witte gordijnen.
 1. Spiegels
  Hoe vaak denk je in een kledingwinkel wel niet dat het gigantisch is, terwijl het in werkelijkheid één grote illusie is door de gigantische spiegel die aan de wand hangt? Doe dit ook in je huis! Hang er één boven je bed, je bank, je keukentafel; alles kan! Pas wel op dat je niet doorslaat. We willen ook nog wel wat (witte) muur zien.
 1. Houd het netjes!
  Je kan al deze tips opvolgen, maar als al je kleren, schoenen en andere spullen verdwaald door het huis liggen, schiet je natuurlijk nog steeds niets op. Houd het dus netjes. Ruim op! Als je iedere keer dat je iets pakt het gewoon weer teruglegt op de daarvoor bestemde plaats, dan valt dat opruimen best wel mee!

En hoe zit het met jouw huis? Heb je veel of weinig ruimte en hoe los je dat op met al je spullen?

2 reacties op “5 tips voor een kleine ruimte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.