Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Nieuw! – Demak’Up vloeibare reinigingslijn

Een tijdje geleden kreeg ik een hele leuke uitnodiging voor een persevent van het merk Demak’Up dat op zaterdag 24 september plaatsvond in de Supperclub te Amsterdam. Dit evenement was ter gelegenheid van de lancering van een geheel nieuwe lijn vloeibare reinigingsproducten die Demak’Up op de markt brengt. Helaas, helaas, helaas was ik die dag niet in de gelegenheid bij het event aanwezig te zijn maar heb ik wel alsnog de nieuwste reinigingslijn mogen ontvangen waarvan ik alledrie de producten uitgebreid voor je heb getest!

Demak’Up is in Nederland al jarenlang een bekend merk op het gebied van gezichtsreiniging als wattenschijfjes, reinigingsdoekjes en oogpads en vult haar assortiment dit najaar aan met een serie vloeibare reinigingsproducten. Deze lijn bestaat uit een frisse micellaire tonic, een rijk schuimende reinigingsgel en een smeuïge reinigingsmelk die geen parabenen bevatten, onder dermatologische en oogheelkundige controle zijn getest en daarmee geschikt voor alle huidtypen beloven te zijn.

Bij de nieuwe producten wordt net als bij de rest van de Demak’up producten gebruik gemaakt van de vochtinbrengende, verzachtende en voedende eigenschappen van de katoenplant. Door intensieve research is Demak’Up erin geslaagd om allerlei heilzame extracten van de katoenplant in de vloeibare reinigingsproducten te verwerken.

De vloeibare reinigingslijn is volgens Demak’Up werkzaam op vier gebieden:

• Ontdoet de huid op een zachte manier van onzuiverheden
• Verzorgt de huid op een natuurlijke manier
• Bevordert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid
• Stimuleert de doeltreffendheid van huidverzorgingsproducten


Reinigingsmelk smeuïg

€ 4,89

In dit product is, net als in de andere producten van de vloeibare reinigingslijn – het antioxidant Phyto-Bourgeon® van de katoenplant gebruikt. Dit concentraat staat bekend om zijn bescherming tegen vrije radicalen. Daarnaast zorgt een extract van de witte bloem van de katoenplant voor extra zachtheid. Bovendien is de melk verrijkt met verzachtende katoenzaadolie zodat de melk soepel over de huid glijdt.

De reinigingsmelk komt in een mooi vormgegeven flesje en heeft een roze kleur. Op de achterzijde is te lezen hoe je deze reinigingsmelk moet gebruiken maar dat spreekt denk ik voor zich: je brengt een beetje van de melk op een wattenschijfje aan en reinigt daarmee je ogen en gezicht. Helemaal onderaan het flesje vind je de ingrediënten van deze reinigingsmelk.

De reinigingsproducten zijn allemaal voorzien van een indrukbare dop waarmee je gemakkelijk en hygiënisch kunt doseren en niet snel product verspilt. Alle reingingsproducten bevatten 200 milliliter.

De reinigingsmelk is niet te waterig en heeft een prettige dikte. Ook ruikt hij heel erg lekker, want ik ook altijd een pré vind.

Wat me meteen opviel is dat de reinigingsmelk make-up echt binnen één enkele veeg verwijdert, zelfs een vettig waterproof oogpotlood en mascara. Dat heb ik nog wel eens anders gezien, dan bleef ik aan het boenen. Verder geeft de reinigingsmelk ook geen prikkend gevoel aan mijn ogen, wat voor mij sowieso al een reden zou zijn om deze te kopen want ik heb wel producten gehad waarbij mijn ogen er haast uitbrandden. Behalve ikzelf hebben ook mijn moeder en zusje deze reinigingsmelk geprobeerd. Waar ik een vrij vettige huid heb is hun huid juist heel droog en trekkerig en reageren zij ook niet op alle reinigingsmelk even goed. Over deze van Demak’Up zijn ook zij heel tevreden en vinden hem beiden hem erg fijn.

Na één veegje.
Na twee á drie keer vegen is alle make-up eraf en mijn huid is niet rood. Kortom: deze reinigingsmelk is geslaagd. Je hebt er helemaal niet veel van nodig, hij prikt niet, ruikt lekker en voelt lekker zacht aan op de huid. Ideaal!


Micellaire Tonic fris

€ 4,89

Het water van de witte bloesem van de katoenplant zorgt voor extra frisheid in deze tonic. Ook is het product verrijkt met vitamines die je huid een boost geven. In de tonic vind je tevens het antioxidant Phyto-Bourgeon® van de katoenplant. Micellair wil zeggen dat de moleculen in de tonic in staat zijn om vettige onzuiverheden (zowel van je huid als van make-up) in te sluiten en op te nemen.

De Micellaire Tonic Fris is te herkennen aan een mooie lichtblauwe kleur. Bij de gebruikstip op de achterkant staat te lezen  dat je deze tonic op een wattenschijfje dient aan te brengen en deze vervolgens over je gezichtshuid haalt en hiermee al het overtollige vuil van je huid verwijdert. Het voordeel van zo’n micellaire tonic is dat de aanwezige micellen zich direct aan het vuil en de restjes make-up op je huid hechten waardoor jij dit met één veeg kunt verwijderen.

De tonic is transparant en heeft net als de reinigingsmelk een hele lekkere, frisse geur. Behalve je gezicht goed reinigen en verzorgen doet hij je zachte huidje dus ook nog eens heel lekker ruiken!

De tonic haalt de laatste achtergebleven restjes make-up en vuil goed weg en geeft mijn huid een hele fijne, zachte en frisse finish en doet deze lekker schoon aanvoelen.


Reinigingsgel schuimend

€ 5,89

Deze gel combineer je met water om een zacht schuim te creëren dat je huid tot in de diepte reinigt. De gel vitaliseert je huid met het extract van het katoenblad. Ook in dit product is het antioxidant Phyto-Bourgeon® verwerkt.

De schuimende reiniginsgel heeft van Demak’Up een frisse groene kleur meegekregen. Je gebruikt de gel door je gezicht vochtig te maken, een nootje van de gel aan te brengen en dit vervolgens in te masseren. Daarna is het de bedoeling je gezicht lekker overvloedig met water te spoelen.

De reinigingsgel is transparant en lekker stevig van structuur. In combinatie met een wat vochtige huid schuimt de gel  lekker en kun je je huid optimaal reinigen. Ook dit product heeft weer een heel fijne en lekkere subtiele geur meegekregen, ik blééf aan mijn hand ruiken waar ik een beetje van de gel op aangebracht had!

Eindoordeel

Mijn eindoordeel over de nieuwe Demak’Up reinigingsproducten is louter positief. Het zijn stuk voor stuk hele fijne en goedwerkende producten die niet irriteren, zacht aanvoelen en lekker ruiken. Ook komen ze in handige, stevige flesjes met een handige en hygienische opening en sluiting waarmee je gemakkelijk een kleine hoeveelheid kunt doseren. Alledrie de producten bevatten 200 milliliter waar je denk ik best een tijdje mee kunt doen, omdat je van elke reiniger niet veel nodig hebt. De prijs van de producten ligt tussen de 5 en 6 euro en dat lijkt misschien best veel, maar daar staat tegenover dat je er best een tijdje mee kunt doen en kwaliteit leveren.


Q: Heb jij de nieuwe Demak’Up reinigingsproducten al geprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan?
Zo nee, zou je ze kopen?

7 reacties op “Nieuw! – Demak’Up vloeibare reinigingslijn”

Dat klinkt best goed toch? Ik ben helemaal van van hun wattenschijfjes, maar ik denk niet dat ik gauw zo’n facewash zou gebruiken, met mijn gevoelige toet. De melk en tonic lijken me wel heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.