Categorieën
Beauty Make-up

Maybelline Eye Studio Quad Silky Glam – 21 Pink Drama

Oogschaduws heb ik genoeg, maar van het merk Maybelline zijn ze zeldzaam in mijn stash. Geen idee waarom, maar vaak spreken ze me of niet zo aan of vind ik ze te duur. Afgelopen weekend maakte ik kennis met mijn eerste Maybelline oogschaduwpaletje: het Eye Studio Quad Silk Glam in Pink Drama.

Volgens Maybelline hebben de Eye Studio Quad Silk Glam oogschaduws  een formule die voor meer dan 50% uit echte edelstenen bestaat en daarmee voor een fonkelend glanseffect zorgen.
Het Eye Studio Quad Silk Glam is er in de kleurcombinaties 10 Blue Drama, 11 Purple Drama, 12 Grey Pink Drama, 20 Coral Drama, 21 Pink Drama en 22 Bronze Drama. Op onderstaande foto zie je de 21 Pink Drama.

 

Het Eye Studio Quad Silk Glam is een langwerpig doosje met 4 vakjes oogschaduw die qua vorm wel wat van pijltjes weghebben. Het meest linkse vakje is wat groter dan de overige 3, dit is een off-white highlightkleur. Ook bevat het quad een vrij lang dubbelzijdig sponsapplicatortje. Een klein nadeel is dat de oogschaduwvakjes nogal klein zijn waardoor je er met sommige kwasten lastig in kunt komen.

 

De oogschaduws zien er vanuit het doosje prachtig uit, ze hebben een mooie glans en glitter en glinsteren je tegemoet.

 

De meest linkse oogschaduw is bedoeld als highlighter voor op je wenkbrauwbot, de lichtroze kun je over je gehele bewegende ooglid aanbrengen, de donkerroze is voor in je crease en de zwarte kun je gebruiken voor een lijntje onder je oog. Natuurlijk hoef je de oogschaduws helemaal niet op deze manier en volgorde aan te brengen en kun je er je geheel eigen draai aan geven.

 

De oogschaduws zijn van een uitstekende kwaliteit en pigmentatie en geven een mooie, intense kleuren af. Ze hebben allemaal een mooie glanzende finish en vooral de lichtroze en zwarte hebben behoorlijk wat fijne glittertjes in zich. Pretty!

Naast dat ze mooie kleurtjes geven zijn de oogschaduws ook heel prettig om mee te werken. Ze geven geen fall-out, alleen heb je wel kans dat je hier en daar wat verdwaalde glitters in de buurt van je ogen en op je wangen terugvindt. Verder zijn de oogschaduws mooi te blenden en blijven ze gedurende de dag met behulp van een oogschaduwbasis goed op hun plaats.

Voor de look die ik met dit quad heb gemaakt heb ik de donkerroze kleur even achterwege gelaten. Het was oorspronkelijk wel het plan dit kleurtje ook te gebruiken, maar deze bleek voor mijn ogen niet veel goeds te doen. Het leek wel of ik eczeem had en vond het gewoon niet mooi staan. Ook heb ik de oogschaduws in een iets andere volgorde aangebracht: in ongeveer één/derde van mijn binnenste ooghoek de lichtroze en daarna de zwarte op de rest van mijn ooglid en wat in mijn crease. Vervolgens heb ik beide oogschaduws geblend.

Het is aan te raden van de lichtroze oogschaduw wat meer laagjes aan te brengen zodat je de kleur wat meer opbouwt en ook omdat deze anders een beetje in de zwarte kleur verdwijnt.

In het begin van het artikel had ik het al even over de prijs van dit oogschaduw quad, die is maar liefst € 11,99. Nu was ik afgelopen weekend even bij de plaatselijke DA drogist en daar zag ik dat deze Maybelline Eye Studio Quad Silk Glam paletjes allemaal stickertjes met 50% erop hadden, dus dat betekent dat ze nu slechts € 6,00 kosten. Dat is een betere prijs! Ik weet niet of dit bij alle DA drogisterijen het geval is en de reden ervan (wellicht verdwijnen ze uit het assortiment?), maar het is zeker de moeite waard even een kijkje te gaan nemen!

Pluspunten
Mooie, goed gepigmenteerde kleurtjes
Oogschaduws hebben mooie glans en glitter

Minpunten
Oogschaduwvakjes zijn aan de kleine kant
De (normale) prijs van € 11,99

7 reacties op “Maybelline Eye Studio Quad Silky Glam – 21 Pink Drama”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.