Categorieën
Beauty Make-up

New favourite – NYX Matte Lipsticks

De matte lippen trend is al een aantal seizoenen up and coming en steeds meer in het dagelijks leven geïntegreerd, terwijl het eerder alleen op de catwalks te zien was. Steeds meer grote cosmeticamerken als bijvoorbeeld Collistar en Chanel hebben een speciale collectie matte lipsticks gelanceerd en gelukkig zijn er inmiddels ook een aantal budgetmerken die ervoor zorgen dat wij met matte lippen de straat op kunnen, zoals NYX!

NYX  heeft behalve de superfijne Round Lipsticks sinds kort ook een uitgebreid assortiment matte lipsticks (22 stuks), die supergepigmenteerd zijn en extra lang blijven zitten. De NYX Matte Lipsticks zijn verkrijgbaar in alle denkbare, hippe kleuren en hebben de volgende nummers en namen: MSL01 Nude, MSL02 Shocking Pink, MSL03 Hippie Chic, MSL04 Pale Pink, MSL05 Indie Flick, MSL06 Summer Breeze, MSL07 Alabama, MSL08 Pure Red, MSL09 Natural, MSL10 Perfect Red, MSL11 Tea Rose, MSL12 Sierra, MSL13 Angel, MSL14 Maison, MSL15 Whipped Caviar, MSL16 Merlot, MSL17 Sweet Pink, MSL18 Bloody Mary, MSL19 Euro Trash, MSL20 Audrey, MSL21 Butter en MSL22 Strawberry Daiquiri.

De lipstick komt in vrij langwerpige zwarte huls met in het midden een transparant stukje waardoor je de kleur van de lipstick kunt zien, erg handig! Op de onderkant zie je het nummer (ook op de zijkant) en de naam van de lipstick.

NYX belooft dat deze matte lipsticks uitstekend gepigmenteerd moeten zijn en wanneer je ze uit de huls draait komen er ieder geval wel veelbelovende kleuren tevoorschijn!

Het nadeel van veel matte lipsticks vind ik dat ze vaak wat droog zijn, maar dat is bij deze absoluut niet het geval. Deze Matte Lipsticks zijn juist heel zacht en goed smeerbaar en hebben ondanks dat ze mat zijn toch wel een hele lichte creamy substantie, wat me enigszins verbaasde.

De MSL01 Nude is een mooie naturel lipstick met een lichte oranje ondertoon en eigenlijk vind ik deze mooier dan die echt bruinnude lipstick, op één of andere manier staat deze mij ook iets beter. MSL06 Summer Breeze is lekker knalroze en MSL20 Audrey is donkerroze met een beetje een paarse ondertoon. Pretty, huh?

Doordat deze lipsticks lang niet zo creamy zijn als vele andere lipsticks blijven ze wel zichtbaar langer en beter zitten, maar voelen tegelijkertijd ook lekker zacht en verzorgend aan. Behalve de fijne substantie vind ik de kleurtjes ook erg mooi en vooral de MSL20 Audrey, vooral omdat ik een kleur als deze nog niet echt heb.

Met de MSL20 Nude.

Met de MSL06 Summer Breeze.

Met de MSL20 Audrey.

Ik denk dat ik deze Matte Lipsticks van NYX wel nieuwe favorieten kan noemen, ik vind ze erg mooi en prettig om te dragen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze niet heel super-, supermat vind, op de MSL01 Nude na, maar op zich heb ik daar niet zo’n probleem mee.

De NYX Matte Lipsticks zijn voor € 5,95 verkrijgbaar via www.boozyshop.nl

Q: Wat vind jij van matte lipstick, draag je het graag of juist niet?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

19 reacties op “New favourite – NYX Matte Lipsticks”

Pagina is weer onscherp hoop dat je me geen zeurpiet vind
Heb sinds kort catrice nude lipstick en doe daar soms teeez lipglos nude overheen
Vind m met alleen catrice ook mooi met gloss iets feestelijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.