Categorieën
Beauty Make-up

Budgettip! DA Long Lash en Dramatic Curl mascara

Het is voor mij altijd een uitdaging om kwalitatief goede make-up producten voor een mooi, budget prijsje te vinden en dan vooral producten die over het algemeen (zelfs bij drogisterijmerken) vrij prijzig zijn, zoals mascara’s. De afgelopen tijd werd ik door een aantal lezeressen van By Sjanty getipt over een tweetal budgetmascara’s van DA: de Long Lash en Dramatic Curl, die ik natuurlijk voor jullie heb getest!

DA heeft zelf een heel mooi assortiment cosmetica met een aantal verschillende mascara’s zoals onder andere de Sensitive, Fat Lash, Extreme Lash en de Long Lash en Dramatic Curl mascara. De mascara’s van DA zijn qua uiterlijk vrij strak en simpel met een zwarte glimmende huls en zilveren letters, maar ik vind ze er hierdoor juist wel chique en mooi uitzien. De Long Lash mascara is vrij recht toe recht aan van vorm en de Dramatic Curl loopt beneden wat breder uit, wat ik erg mooi vind. Beide mascara’s zijn behalve zwart ook in (donker)bruin te verkrijgen.

Als eerste heb ik de Long Lash mascara geprobeerd, die een heel simpel en dun borsteltje heeft. Het is erg fijn dat deze mascara redelijk lang van formaat is en daarmee lekker in de hand ligt.

Wanneer ik de mascara ga aanbrengen valt me op dat er niet heel veel mascara aan het borsteltje zit, wat alleen maar prettig is want zo voorkom je de kans op klonten.

De mascara brengt verder fijn aan, scheidt mijn wimpers mooi en geeft ze op zich redelijk wat lengte, zoals deze ook voornamelijk zou moeten doen.


Dan de Dramatic Curl mascara, waar diverse lezeressen me over tipten en me daarom wel erg benieuwd maakte! Ik haal nogmaals de vorm van deze mascara even aan, ik vind deze namelijk echt heel mooi en elegant. Handige bijkomstigheid is dat je ‘m op de brede onderkant rechtop neer kunt zetten.

Naast de bijzondere vorm van de huls ziet ook het borsteltje er vrij speciaal uit, er zit namelijk in het uiteinde een klein kniekje. Kijkende naar de naam van deze mascara (Dramatic Curl) ga ik er vanuit dat deze buiging voor de krul in de wimpers moet zorgen.

Ik moet zeggen dat de vorm van dit borsteltje bijzonder fijn werkt, hiermee geef je je wimpers aan het uiteinde een mooie zwieper én met het puntje kun je heel makkelijk bij de kleine binnenste wimperhaartjes. Wat betreft de krul die deze mascara geeft ben ik erg tevreden, alleen moet je wel een beetje uitkijken dat je wimpers niet aan elkaar gaan plakken. Dit heeft denk ik te maken met het uiteinde van het borsteltje waar snel een grote hoeveelheid mascara aan gaat plakken.

Nou, na het testen van deze twee mascara’s kan ik het enthousiasme van de meiden die me tipten wel begrijpen, want het zijn simpelweg prima mascara’s en dat voor een mooi prijsje van slechts € 3,99. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat de Dramatic Curl mascara snel wat kan gaan klonten en dat daardoor je wimpers een beetje aan elkaar gaan plakken, maar verder heb ik niets aan te merken!

Pluspunten
Long Lash mascara separeert wimpers en geeft ze mooi lengte
Dramatic Curl geeft wimpers mooie krul
Huls Dramatic Curl mascara heeft hele mooie, sierlijke vorm
Borsteltje met buiging van Dramatic Curl mascara werkt erg fijn
Mascara’s zijn lekker budget!

Minpunten
Met Dramatic Curl mascara kunnen wimpers een beetje aan elkaar plakken

De DA Long Lash en Dramatic Curl mascara zijn voor € 3,99 verkrijgbaar bij DA.

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

19 reacties op “Budgettip! DA Long Lash en Dramatic Curl mascara”

Jaaa, goede mascara 😀 Heb zelf de dramatic curl, heeel fijn! Dat aan het puntje veel mascara blijft zitten klopt inderdaad, maar nu ik dat weet zorg ik dat er wat minder opzit voordat ik het op me wimpers aanbreng.

De foto’s rechtsboven met de mascara’s zien er precies hetzelfde uit, ook exact hetzelfde klontje boven de iris. Ik zie dan ook niet echt een verschil eigenlijk..

@ Chantal

Ik zie nu dat ik in de eerste collage inderdaad per ongeluk de foto met de Dramatic Curl mascara heb ingevoegd, maar qua lengte verschilde het sowieso niet zoveel. Wel geeft de Dramatic Curl duidelijk meer krul.

De krulmasacara wordt niet meer geleverd! Niemand weet waarom bij de DA.
Al die jaren heb ik beide mascara’s gebruikt. Super en aktijd goed. Eerst de krul daarna de gewone (2 lagen)
Met de gewone is niks. Oh jee e nu…wie heeft een goede tip niet te duur maar wel goed.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.