Categorie├źn
Beauty Nagels

Nagelupdate

Ergens halverwege augustus had ik een enorme nagelcrisis en heb ik jullie verteld dat ik ging starten met het slikken van vitamine B voedingssupplementen in de hoop dat mijn nagels mooier en sterker zouden worden. Een week later heb ik toen een update geplaatst waarin ik kon melden dat mijn nagels aanzienlijk gegroeid waren, maar dat ik ook een vervelende bijwerking van de supplementen kreeg. Aangezien er veel glucose en suiker in bleek te zitten en mijn huid hier niet zo goed op reageerde ben ik er maar weer mee gestopt. Maar hoe is het dan nu met mijn nagels, zonder de vitamine B?

Naast het starten met slikken van vitamine B heb ik zo’n anderhalve maand geleden nog meer maatregelen genomen om mijn nagels er beter uit te laten zien. Zo heb ik nu al ruim anderhalve maand geen nagellak op gehad en smeer ik ze een aantal keer per dag in met de beroemde Lush Lemony Flutter. In het begin zag ik nog niet echt resultaat van deze aanpak, maar nu des te meer! Voor het swacthen van nagellak voor By Sjanty gebruik ik altijd mijn linkerhand, omdat ik rechts ben en met die hand nu eenmaal beter en mooier nagellak kan aanbrengen dan met links. Nu zie je hierdoor wel wat verschil tussen de nagels van mijn linker- en rechterhand. Zo zijn de nagels van mijn swatchhand een stukje korter omdat ze vaker splijten en afbreken en ook zijn ze iets minder wit aan de randjes. Je kunt zo goed zien dat mijn rechterhand nu een tijdje volledige rust heeft en dat de linker toch wel wat te lijden heeft onder het regelmatig gebruik van nagellak en nagellakremover.

Mijn nagels zijn nu aanzienlijk sterker, hebben nu een mooie roze kleur, zijn vrij van losgelaten stukjes nagel, zien er lang niet meer zo droog uit en ook de velletjes rond mijn nagelriemen zijn zo goed als verdwenen. Ik ben nu zelf ook best wel tevreden met hoe mijn nagels eruitzien en vind het dan ook niet erg om zonder nagellak rond te lopen en mijn nagels puur natuur te showen.

Mijn methode hoeft natuurlijk lang niet voor iedereen te werken, maar voor mij is het echt goed even helemaal niets aan nagellak of wat dan ook op mijn nagels te smeren en ze gewoon even met rust te laten. Zo zijn ze veel minder droog, slap en lelijk. Mijn tip dus: even geen nagellak en je nagels en nagelriemen lekker hydrateren!

 


Q: Hoe is het op dit moment met jouw nagels gesteld? Zijn ze in goede conditie of juist helemaal niet?

9 reacties op “Nagelupdate”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.