Categorieën
Beauty Haar

Moroccanoil Oily Scalp Treatment

Het is soms echt om gék van te worden. Jeuk op je hoofdhuid. Ik weet niet of jij er wel eens door geteisterd wordt, ik helaas met enige regelmaat. Daarnaast heb ik ook nog eens heel gauw vet haar en een vette hoofdhuid en deze combi drijft me af en toe tot waanzin. Gelukkig lijkt het de laatste tijd allemaal wat minder en wat rustiger en misschien is dat te wijden aan een goedje dat ik geprobeerd heb: de Moroccanoil Oily Scalp Treatment.

De omschrijving van het Moroccanoil Oily Scalp Treatment luidt als volgt: professionele, regenererende behandeling voor een vette hoofdhuid. Antioxidantrijke arganolie in combinatie met organische gemberolie helpt bij het reguleren van de talgproductie en corrigeert de symptomen van onevenwichtigheid van een vette hoofdhuid terwijl het haar wordt gerevitaliseert.

De bedoeling is dat je je haar vóór het wassen in vier gelijke delen verdeelt en vervolgens op ieder gedeelte 3 tot 6 volle druppels van de olie aanbrengt en met je vingertoppen zachtjes inmasseert. Daarna moet je de olie even 5 tot 10 minuten laten inwerken en vervolgens je haar goed doorkammen. Daarna is het tijd om het uit te spoelen en je haar te wassen en eventueel conditioner te gebruiken.

Je brengt de olie aan door middel van een pipetje, hiermee kun je  je hoofdhuid makkelijk plaatselijk aantippen. De olie is vrij dikkig en heeft een redelijk sterke plantachtige geur, maar daar was ik op zich vrij snel aan gewend.

Het voelt een beetje raar om op een vette hoofdhuid olie te gaan aanbrengen, maar aan de andere kant is het ook best verfrissend ofzo. Het is naderhand wel héél lekker om je haar te gaan wassen, want enigszins viezig voelt je hoofdhuid toch wel aan.

Ik vind het altijd heel lastig te beoordelen of mijn haar nou echt aanzienlijk opgeknapt of minder vet is, maar zoals ik al aangaf lijkt de jeuk de laatste tijd iets minder en baadt het niet dan schaadt het niet, toch? Verder ben ik bang dat ik de rest van mijn leven toch moet dealen met het feit dat ik een vettige huid en hoofdhuid heb en het proberen zo min mogelijk te wassen, maar ik vind het gevoel van (half) vet haar gewoon echt niet fijn.

Het Moroccanoil Oily Scalp Treatment is voor € 39,55  onder andere verkrijgbaar bij deze website.

Q: Heb jij snel last van vettig haar of een jeukende hoofdhuid?

14 reacties op “Moroccanoil Oily Scalp Treatment”

Dit klinkt erg goed, ik heb namelijk ook last van vet haar, komt denk ik ook door me helm en dat ik mijn handen zo vaak door mijn haren heen doe. Ook heb ik wel eens een beetje jeuk, maar als je er gewoon vanaf blijft, gaat dat vanzelf voorbij!

Ik heb de laatste tijd ook echt een verschrikkelijke hoofdhuid! Maar hij is niet echt vet dus ik weet niet of dit dan werkt. Het lijkt me ook raar om een vette huid te behandelen met olie maar als het werkt, prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.