Categorieën
Beauty

Maak je lippen….. Rood en om te zoenen!

Eén van de make-up trends die nooit uit de mode is geweest zijn rode lippen. Klassiek, glamourous en sexy! Van veel sterren geruiken rode lippen zelfs als hun handelsmerk, denk aan vroeger Marilyn Monroe en tegenwoordig Ans Markus, Gwen Stefani en Christina Aguilera. Het creëren van de ultieme rode lippen te creëren vraagt echter wel wat voorbereiding en precisie!

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je lippen in goede conditie zijn want roodgestifte lippen vol met velletjes en barstjes is niet heel sexy.

Barst!
Door wisselend weer en droge lucht kan je huid trekkerig aanvoelen en je lippen doen dan vaak ook mee. Daar is natuurlijk de lippenbalsem voor uitgevonden, die in vele soorten en maten te verkrijgen is. Potjes, sticks, tubes, kleurloos, met een tintje, geurend, niet geurend… Kies wat jij het prettigst vindt. Hele dikken lagen lippenbalsem op je lippen aanbrengen is echter niet nodig, want dit werkt echt niet beter voor je lippen. Een klein laagje is in principe al voldoende. Een teveel aan balsem ziet er vaak een beetje raar uit, gaat afgeven en plakken en doet bovendien niets extra’s voor je gesprongen lippen.

Velletjes
Hoe verleidelijk het ook is aan de velletjes aan je lippen te gaan plukken, dat is zo’n beetje het ergste wat je kunt doen. Je hebt dan grote kans dat je lippen gaan bloeden en de schade alleen maar groter wordt.
Om je lippen weer velletjesvrij te krijgen is het aan te raden ze te scrubben. Hiervoor zijn speciale lipscrubs op de markt, maar boter en suiker heeft hetzelfde effect. Neem een beetje boter, meng de suiker erdoorheen en masseer zachtjes je boven- en onderlip ermee. Wat je ook kunt doen is een oude tandenborstel pakken en de borstel zachtjes op je lippen drukken en rondjes draaien om de velletjes te verwijderen. Breng daarna nog een beetje verzorgende lippenbalsem op je lippen aan en je lippen zijn weer zijdezacht!

Vandaag is… rood!
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mannen tijdens een ontmoeting met een vrouw de eerste tien seconden naar haar mond kijken en dat meer van de helft van de mannen vooral rood gestifte lippen heel sensueel en sexy vinden. Dus…. Waar wacht je nog op!
Nu vergt het aanbrengen van rode lippenstift altijd net een beetje meer precisie en aandacht dan een ander, wat lichter kleurtje. Je wil er natuurlijk niet bijlopen als een clown met allemaal lippenstift naast, boven en onder je mond en vooral niet op je tanden. Rode lippenstift accentueert heel sterk de vorm van je mond en maakt elke onvolkomenheid zichtbaar. Hieronder wat tips om je lippen zo mooi mogelijk in te kleuren!

Kies je kleur

Kies om te beginnen de tint rood die je op je lippen wil gaan aanbrengen. Tussen rood en rood kunnen een heleboel verschillen zitten en niet elke kleur rood is voor iedereen geschikt. Probeer dus eerst wat verschillende tinten uit en kijk wat het beste bij jou staat.
Naast een opvallende mond is een kleurige blush op je wangen en opvallende ogen echt teveel van het goede. Voor het jaren ’50 glamoureffect kun je je ogen bijvoorbeeld aanzetten met wat eyeliner en mascara.

Binnen de lijntjes
Het is heel irritant als je lippenstift na een half uur al in de plooitjes en lijntjes rondom je mond gaat zitten en zeker een kleur als rood is lastig weg te krijgen. Om dit te voorkomen kun je een lippotlood gebruiken en je mond daar als het ware mee omlijsten. Kies voor een kleur die dicht in de buurt ligt van de lippenstift die je gaat gebruiken, anders krijg je een heel raar effect. Als je bovenlip dikker en voller is dan je onderlip kun je eens proberen het lijntje van je onderste lippen iets buiten je liplijn te tekenen en je lippen zo optisch wat te vergroten.

Kleur ze in!
Nu je je lippen hebt omlijst ga je ze inkleuren. Een kwastje geeft meestal het mooiste en meest precieze resultaat, maar als je liever de lippenstift zelf gebruikt en je lippen daar netjes mee kan inkleuren kan dat natuurlijk ook. Net wat je zelf het prettigst vindt. Om te zorgen dat de lippenstift zo lang mogelijk op je lippen blijft zitten kun je eerst een beetje poeder op je lippen aanbrengen, dit fixeert het alles een beetje. Breng daarna een dun laagje lippenstift aan op je lippen, hap af op een tissue en breng daarna nog een laagje kleur aan. Als je bang bent dat je toch snel buiten de lijntjes gaat kun je een wattenstaafje en wat make-up remover bij de hand houden zodat je uitschieters zo weer kunt verwijderen.

Ben je bang dat de kleur van je lippenstift te fel of te aanwezig is? Breng dan alleen wat lippenstift op je onderlip aan, druk je lippen daarna voorzichtig op elkaar en werk de overgebleven lege plekjes een beetje bij. Zo is de kleur een beetje minder intens. Als je wat meer glans op je lippen wil, kun je nog wat lipgloss over je lippenstift aanbrengen. Om je lippen optisch voller te laten lijken breng je alleen wat lipgloss in het midden van je lippen aan.

Psst… Er zit lippenstift op je tanden….
Hoe irritant is het als je je rode lippenstift met veel toewijding op je lippen hebt aangebracht en het binnen de kortste keren op je fonkelwitte tanden zit. Om dit te voorkomen steek je je vinger een klein stukje in je mond, sluit je je lippen eromheen en hou je ze licht getuit. Alle kleur die anders op je tanden terecht zou komen zit nu op je vinger. Tadaa!

Zorg dat je bij het dragen van rode lippenstift altijd een klein spiegeltje bij je hebt, want rode lippen zul je regelmatig bij moeten werken. Vervaagde rode lippenstift, of nog erger, uitgelopen rode lippenstift is echt not done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.