Categorieën
Beauty Make-up

Look of the eye – roze & groen

Gisteren was op By Sjanty een artikel te lezen over het Zoeva Warm Shimmer palette. Vandaag zie je aan de hand van foto’s stap voor stap hoe je met een paar kleurtjes uit dit palette bovenstaande ‘Look of the eye’ maakt!

Start met het aanbrengen van een oogschaduwbasis over je gehele ooglid en ook een beetje op het wenkbrauwbot. Zo blijven de oogschaduws goed zitten en komen de kleuren beter tot z’n recht.

Dip daarna een niet al te groot oogschaduwkastje (deze komt uit het Zoeva Pure Elegant Brush Set) in de lichtroze oogschaduw met glittertjes (deze vind je helemaal rechtsbovenin in het palette).

Breng daarna wat van deze lichtroze oogschaduw aan in het binnenste gedeelte van je oog. Je kunt ook meteen een lijntje van de oogschaduw aan de onderkant van je oog aanbrengen of dit later doen, net wat je wilt. Bij deze how-to volgt deze stap later hieronder.

Maak je kwastje een beetje schoon en dip hem daarna in de donkerroze oogschaduw (deze vind je in de uiterste rechtse rij in het palette en dan de 5e kleur van boven).

Breng vervolgens de donkerroze oogschaduw op het middelste gedeelte van je ooglid aan.

Maak je oogschaduwkwastje weer schoon en dip hem dan in deze groene oogschaduw (deze vind je op de onderste rij in het palette, net boven de sluiting).

Breng deze groene kleur aan in het buitenste gedeelte van je oog, dus het gedeelte wat nog geen oogschaduw bevat.
Ook hier kun je meteen een lijntje met groene oogschaduw aan de onderkant (buitenkant) van je oog maken.

Neem daarna een wat dikkere en rondere kwast (deze komt uit het Zoeva Pure Elegant Brush Set) en ga hiermee in de groene kleur.

Breng met deze kwast nog wat van de groene kleur aan de buitenkant van je oog en in je arcadeboog aan en blend dit alles alvast een beetje.

Pak daarna een blendkwast (op de foto zie je de Zoeva #228 creasebrush) en neem hier een beetje van de groene kleur mee op.

Zet de blendkwast in je arcadeboog en blend de groene oogschaduw van buiten naar binnen heen en weer zodat de kleur mooi ietsje naar boven vervaagd.

Neem dan weer de ronde, wat dikkere kwast en neem nog wat van de lichtroze kleur op.

Omdat de lichtroze die als eerste in de binnenkant van het oog is aangebracht door het toevoegen van de andere kleurtjes al iets vervaagd is brengen we hier nog een laagje van aan.

Neem dan weer een beetje van de roze en zet hiermee een klein lijntje onder je oog. Dit kun je ook meteen doen als je in het begin de lichtroze kleur in je binnenste ooghoek aanbrengt, net wat je handig vindt.

Ditzelfde doen we met de groene kleur, deze breng je aan de buitenkant onder je oog aan.

Pak daarna de blendingkwast en verbindt hiermee de oogschaduw van je buitenste ooglid en het lijntje aan de onderkant als het ware met elkaar.

Pak daarna een zwart oog(kohl)potlood en zet een dun lijntje op ongeveer 3 kwart van je bovenste ooglid. Zo is het zwart niet tè aanwezig, maar geeft het je oog net wat meer diepte.

Pak daarna een wit kohlpotlood en zet hiermee een lijntje op je onderste waterlijn. Dit zorgt ervoor dat je een frisse en open blik krijgt.

Nu nog wat mascara aanbrengen en klaar is je look!


8 reacties op “Look of the eye – roze & groen”

Ja, die kwasten bevallen me prima!
Ik heb inmiddels al een aardige verzameling Zoeva kwasten die ik dagelijks gebruik. Uit het Pure Elegant Brush set gebruik ik voornamelijk de oogschaduwkwastjes uit bovenstaande how-to en verder gebruik ik de losse blend-kwasten (#225, #227 en #228). Ze zijn allemaal fijn in gebruik, niet duur en van prima kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.