Categorieën
Beauty Make-up

Zoeva 88 Warm Shimmer palette

Ruim een jaar geleden maakte ik aangenaam kennis met de Duitse webshop Zoeva en heb ik in dit jaar al een aantal van hun alom geprezen oogschaduw-paletten verzameld. Één daarvan is het Warm Shimmer palette; een amazing palette waar je oneindig veel verschillende looks mee kunt maken.

Het palette bevat 88 verschillende warme kleurtjes en de naam zegt het al; de meeste daarvan zijn shimmery. Toch zitten er ook een heel aantal matte kleurtjes tussen, maar die hebben dan net weer een klein glittertje in zich wat ze toch shimmery maakt. De buitenkant van het palette is glimmend zwart, waar je echt al-les op ziet. Vaak haal ik na gebruik van dit palette er even een doekje overheen omdat ik het een beetje zonde vind als hij helemaal onder de oogschaduw en vette vingers zit, maar echt… je blijft aan de gang. Ach, dat is de buitenkant maar.

Het palette kost € 16,95 en dat is natuurlijk een hoop geld, maar als je bedenkt dat je daar 88 (weliswaar kleine) oogschaduwkleurtjes voor hebt is het eigenlijk best voordelig. Je krijgt het tenslotte niet voor elkaar om 88 oogschaduwkleurtjes voor dat geld te kopen, al zijn de oogschaduws in het palette natuurlijk niet zo groot. Het palette is een lust voor het oog, je word toch helemaal blij bij het zien van al die kleurtjes!
Overigens zit er een vrij aparte geur aan de oogschaduwtjes; het doet mij een beetje denken aan van die kindermake-up die ik vroeger had.

Op de website van Zoeva is te lezen dat de oogschaduws lang blijven zitten, makkelijk te blenden zijn, een hoge kleurintensiteit hebben en rijk gepigmenteerd zijn. Natuurlijk klinkt dat allemaal heel leuk en aardig en aanlokkelijk, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Als je met een vinger door een oogschaduw gaat komt er direct enorm veel kleur vanaf en de kleurtjes zijn inderdaad heel intens. Ook brengt de oogschaduw makkelijk aan en is inderdaad makkelijk te blenden. Het is zo dat de ene oogschaduw wat poederiger is dan de ander en kun je daardoor bij sommigen snel wat fall-out hebben. Na aanbrengen blijft de oogschaduw (mits je een oogschaduwbasis gebruikt) de hele dag zitten en gaat niet snel in de lijntjes van je ogen zitten.

Hieronder wat swatches van enkele willekeurige oogschaduws uit het palette:

De kleurtjes van de oogschaduws in het palette zijn behoorlijk gevarieerd en geeft je te kiezen uit onder andere zwart, wit, bruin, zilver, grijs, goud, koper, groen. Daarnaast heb je ook nog keuze uit mét of zonder glittertjes, echt shimmery of wat matter, licht of donker, opvallend of wat minder opvallend. Voor ieder wat wils dus!
Klein nadeel van Zoeva paletten kan zijn dat de pans waar de oogschaduws in zitten soms loslaten. Dit gebeurt lang niet altijd, maar het kan voorkomen.


Het Zoeva 88 Warm Shimmer Palette is voor € 16,95 (exclusief € 3,50 verzendkosten) te bestellen via www.zoeva.de

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.