Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Limited Edition Massageolie van Cinq Mondes

Het liefste elke dag! Een paar keer per dag mag ook. Graag zelfs. Maar helaas moeten we het meestal doen met een paar keer per jaar. Als we geluk hebben. Of we hebben het geld er niet voor om ons vaker te laten masseren, of het is te wijten aan ons gebrek aan tijd of we hebben niet de juiste vriend. Een extra stimulans zou een perfecte massageolie kunnen zijn.

oi1

Cinc Mondes heeft tijdelijk (Limited Edition) drie oliën, allemaal met de eigenschappen uit een ander land. En niet zomaar landen. Het heeft een reden dat het merk de inspiratie voor deze oliën uit deze landen heeft gehaald. India, Marokko en Polynesië zijn (ei)land(groep)en waar massages van oudsher onderdeel zijn van hun culturele beautyrituelen.

oi4

De combinatie van arganolie, sesamolie en olijfolie van Huile Somptueuse de l’Orient die de huid verzorgt en verzacht is geïnspireerd op oliën waarmee Oosterse vrouwen zich masseren na een hammam. Goed te gebruiken om spanningspunten, toxines (gifstoffen) en spierpijn mee te laten verdwijnen.

oi5

Huile Universelle Ayurvédique heeft het beste van een Indiase massage. Sesam, Neem (een plant of struik waarvan in India de oliën worden gebruik voor medicinale toepassingen) en Boswellia (hars van een boom dat in India wordt gebruikt om ziektes te genezen die in verband staan met ontstekingen) kalmeren en voeden de huid.

oi3

Huile Sublime is geïnspireerd op Polynesische genezers die hun inspiratie weer haalden van Lomi-Lomi: een massagetechniek die geestelijke en lichamelijke stress zou moeten verhelpen. Een combinatie van Heilige Olie van de Noni (het sap van de vrucht Noni uit het Caribisch gebied waar een legende aan vastkleeft) en Tahitiaanse Monoï (een parfumolie die gemaakt is van bloemblaadjes van de bloem Tiaré die zijn geweekt in kokosolie) versoepelen en verzachten de huid.

Als je het goed wil doen gebruik je de massageoliën in de opgesomde volgorde. Dan verdrijf je namelijk eerst alle spanning uit je lichaam, daarna verwijder je alle ontstekingen en dat haal je de stress weg. Weet je niet zo goed hoe je het goed moet doen, dan kun je je altijd nog laten masseren door pro’s van Cinc Mondes.

oi6

De massageoliën zijn allemaal droge oliën. Wanneer je ermee masseert merk je meteen dat het professionele oliën zijn. Het is in ieder geval hele andere koek dan de massageoliën die je bij wijze van spreken bij de Appie om de hoek haalt. De oliën blijven lang voelbaar en drogen niet op. Toch lijkt het alsof ze snel intrekken, omdat ze niet in je kleren trekken als je na de massage je kleren aantrekt, of zelfs maar aan je kleren blijven plakken. Het voelt heel droog, maar zodra je weer begint met masseren glijden je handen erover heen.

Huile Somptueuse de l’Orient is verkrijgbaar voor €36,-, Huile Universelle Ayurvédique voor €42,- en Huile Sublime voor €38,-, allemaal in de online boetiek van Cinq Mondes en op vele andere verkooppunten.

Q: Ben jij ook zo toe aan een massage na het lezen van dit artikel?

2 reacties op “Limited Edition Massageolie van Cinq Mondes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.