Categorieën
Beauty

Hoe ziet een man een vrouw het liefst?

Wij vrouwen zijn verzot op alles wat make-up te maken heeft en behalve dat we het leuk vinden om ermee in de weer te zijn en het te verzamelen maken wij ons natuurlijk ook gewoon graag mooi voor onszelf en het mannelijk geslacht. Ja voor het mannelijk geslacht, maar hoe ziet een man een vrouw eigenlijk het liefst? Met platinablond haar, dikke zwarte ogen en wimpers, volle felroze lippen, een gladde dichtgeplamuurde huid, veel kleur op de wangen of toch liever wat meer puur natuur? Wat vinden ze een turn on en wat zijn de absolute afknappers?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: mannen houden niet van vrouwen met (te)veel make-up.
Het Engelse huidverzorgingsmerk St. Ives hield vorig jaar een onderzoek onder 2000 volwassen mannen over het make-up gebruik van vrouwen. De uitslag daarvan was dat 1 op de 5 mannen vindt dat zijn eigen partner te veel make-up draagt en 1 op de 10 mannen ziet zijn eigen vrouw of vriendin het liefst zonder make-up. Daarbij kwam ook naar voren dat mannen dit niet willen of durven toegeven aan hun partner omdat ze nogal bang zijn voor haar reactie en omdat ze haar natuurlijk niet willen kwetsen (ahhh!). Daartegenover is de vrouw weer bang dat haar man haar zal verlaten wanneer ze er niet mooi genoeg uitziet, dus zo blijven we lekker bezig!

Nu zeggen bijna alle mannen tegen hun partner dat ze haar véél mooier vinden zonder make-up en nu is dat natuurlijk heel leuk om te horen, maar dan moet je je daar als vrouw zelf ook wel een beetje comfy bij voelen. Veel vrouwen dragen make-up en in het bijzonder foundation om de oneffenheden van hun huid mee te bedekken, terwijl mannen dit helemaal niet nodig vinden. Ze hebben liever een naturelle vrouw met zelfvertrouwen dan een vrouw die helemaal dichtgeplamuurd is en erbij loopt als een Barbie. Mannen zijn allang tevreden als een vrouw blij met haar eigen uiterlijk en huid is en hoeven ze van hem die paar pigmentvlekjes, pukkeltjes of rode vlekjes echt niet te bedekken. Ook vinden mannen het ook enorm irritant en alles behalve sexy wanneer je hem om de 5 seconden vraagt of je make-up nog goed zit en of hij je nog wel mooi vindt of wanneer je tijdens een etentje om de 10 minuten naar het toilet rent om je neus te poederen. Nogmaals: naturel en zelfvertrouwen is the key.

Wanneer je je eerste succes geboekt hebt en de buit binnen is komt daar het onvermijdelijke moment van het blijven slapen en dus ’s morgens naast hém wakker te worden. Zonder make-up, welteverstaan. Nu hoor je wel eens verhalen van vrouwen die de wekker zetten en snel voordat hun partner wakker wordt even wat make-up aanbrengen. Sommige vrouwen zullen bij het horen hiervan misschien denken: gaat dat niet wat ver?! Nou, maar liefst één op de vijf vrouwen zorgt ervoor dat ze ’s ochtends eerder wakker is dan haar partner om zich mooi te maken. Het is natuurlijk ook best eng wanneer je nog in de eerste prille fase zit en hij je tot dusver altijd mooi opgemaakt heeft gezien hij je ineens met je haar in de knoop, wallen tot aan je knieën en hier en daar wat verdwaalde pukkeltjes ziet. En oja, een niet heel aangename adem.

Nu ben jij natuurlijk razend benieuwd wat mannen de grootste make-up afknappers vinden, nou hier komen ze:

1. Lipstick op de tanden
Het verbaasd me eerlijk gezegd enigszins dat van alle afknappers juist deze bovenaan staat, maar mannen maken dus meteen rechtsomkeert wanneer er wat van je zorgvuldig aangebrachte rode lipstick richting je tanden is gesneaked.

2. Te veel blush
Mannen vinden een subtiel schattig blosje leuk, maar knalrode wangen en bruine strepen vallen minder in de smaak.

3. Dikke foundation
Mannen zijn echt al-ler-gisch voor dikke plamuurlagen foundation (en poeder!) op je gezicht, helemaal wanneer je al wat intiemer bent en het afgeeft op zijn kostbare witte designerblouse…

4. Pandaogen
Heb je voor jullie afspraakje een enorme hoosbui moeten doorstaan kijkt meneer je nogal minachtend aan… Ja, lullig voor je maar mannen zijn meedogenloos en knappen volledig af op uitgelopen mascara en oogpotlood tot aan je knieën.

5. Klonterige mascara
Bijna alle mannen kunnen een verleidelijke oogopslag met lange volle wimpers niet weerstaan en daarbij is een goede mascara natuurlijk onmisbaar. Wat een man dan weer minder sexy vindt zijn wimpers die minimaal 5 lagen mascara hebben gehad en helemaal aan elkaar geplakt zitten waardoor je nog maar 4 wimpers over hebt.

6. Felle lipstick
Wat mannen betreft mag je die Barbieroze lipstick lekker dragen wanneer je alleen thuis bent, maar hij ziet je liever met een wat minder opvallend kleurtje.

7. Foundationstrepen in de hals
Je zou misschien niet zeggen dat mannen dit überhaupt zou opvallen, maar wel dus. Mocht je ondanks afknapper 3 toch foundation gebruiken, let er dan in godsnaam wel op dat je strepen en kleurverschil voorkomt.

8. Felblauwe oogschaduw
Leuk toen je 12 was, maar wat mannen (en vrouwen!) betreft mag je die felblauwe oogschaduw nu echt wel de prullenbak in mikken. Hij wil liever niet het idee hebben dat hij tegenover Beatrix zit wanneer je hem in zijn ogen kijkt.

9. Getekende wenkbrauwen
Je zou denken dat mannen alles aan Pamela Anderson perfect zouden vinden, maar die veel te dunne getekende streepjeswenkbrauwen zouden ze toch liever anders zien.

10. Eyeliner a la Amy Winehouse
Mooi hoor een subtiele winked eyeliner, maar wat een man absoluut niet wil is met een soort Amy Winehouse op pad te gaan die van haar gezicht een soort schilderij heeft gemaakt.

Dan weet ik aan dit lijstje nog 2 afknappers toe te voegen: mannen háten vrouwenlippen volgesmeerd met plakkerige lipgloss en ook met te aanwezige of zware parfum scoor je geen punten.

Dan nog een feitje waar de meeste vrouwen wel blij van zullen worden: mannen blijken het uiterlijk sowieso helemaal niet het allerbelangrijkste te vinden aan een vrouw. Als het er echt op aan komt vinden ze goede karaktereigenschappen veel belangrijker en hebben ze het allerliefst een vrouw met uitstraling, humor en spontaniteit en die intelligent, lief en zorgzaam is. Nou dat moet lukken, toch?

Nu ben ik heel benieuwd…
Zegt jouw partner je ook mooier te vinden zonder make-up en ga jij ooit zonder make-up de deur uit? En wat vindt jouw partner een echte afknapper op make-up gebied?

15 reacties op “Hoe ziet een man een vrouw het liefst?”

Ik denk dat mannen in eerste instantie vrouwen met (veel) make-up vaak wel interessant vinden, maar uiteindelijk willen ze meestal dat hun ‘eigen vrouwtje’ meer naturel is (misschien ook wel omdat ze denken dat ze zo andere mannen meer op een afstand houdt :P).

Toen ik net met mijn ex had, wou ik ook echt niet zonder make-up naast hem wakker worden. Ik hield altijd mijn foundation en mascara op als hij bleef slapen of ik bij hem. Heel erg slecht voor mijn huid natuurlijk! Maar destijds zat ik ook veel aan mijn gezicht te peuteren en te knijpen en ik had lelijke rode plekjes. Gelukkig heb ik daar nu nauwelijks nog last van en ik durf me nu ook wel zonder make-up te vertonen als ik weer een nieuwe vriend zou krijgen. Maar zonder make-up de deur uit gaan, zou ik niet snel doen.

Ow en die make-up afknappers geldt denk ik net zo goed voor veel vrouwen, dat ze dat dus niet mooi/een dikke afknapper vinden.

Leuk artikel! 🙂

Mijn vriend ziet mij het liefst zonder make up. (En ik begrijp dat écht niet!)
Hihi als ik een puistje heb ga ik altijd vragen: “Zie je het heel erg?!”
(Met camouflage er overheen haha)
Maar dan zie ik het zelf echt mega erg en zegt hij: “Nee hoor je ziet niks!”
(Natuurlijk is hij dan een vreselijk liegbeest maargoed)

En dan later een smsje krijgen met: “Schat, je bent de mooiste van de wereld! Je zag er prachtig uit vandaag!”

^^ Wat hou ik toch van hem!

@ Melissa,

Wat ontzettend lief van je vriend! 😀

Maar ik herken dit haha, dan heb ik zelf het idee dat ik echt een pukkel met een omvang van 10 centimeter ofzo heb en m’n vriend ziet dan zogenaamd helemaal niks, ahhh 😉
En ook hij vindt mij mooier zonder make-up, maar ook ik begrijp dat écht niet!

Interessant artikel! 🙂
Mijn vriend vind zo van die Pamela en Paris look – a – likes sowieso al lelijk, dus hij heeft absoluut liever een naturelle vrouw… En met naturel bedoel ik dus eigenlijk veel meer dan enkel make up, geen fake borsten of zo ook niet voor hem! 😀
Gek genoeg ben ik mezelf maar pas helemaal beginnen opmaken sinds ik zelf beautyblogster ben geworden, daarvoor droeg ik enkel een zwart potloodlijntje onder mn ogen en een laagje mascara terwijl ik nu amper nog onopgemaakt buiten kom! 😀 Mijn vriend vind ’t maar niks… 😀

Liefs,
Nathalie

Mijn vriend zegt altijd:
Je hebt het niet nodig, want zonder make up ben je al sexy.
Ik: nou, een béétje make up is wel mooi toch?
Hij: Nou oké, met wat je nu op hebt ben je súpersexy.

Wat een slijmbal toch 😛

Ik ben misschien niet zo oud.. 15.. maar ik draag bijna nooit make up en mijn beste vriendin draagt kilo’s make up. Ik heb ondertussen (ja sorry ?) 3 serieuze relaties gehad en zij nog geen een.. ze is ouder dan ik. Ik heb nu een serieuze relatie en mn vriend zegt er niks van dat ik geen make up draag en als ik het een keer draag zegt hij ook niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.