Categorieën
Beauty

Hema brush set kerstcollectie 2011

Behalve een georgeous oogschaduw– en blushpalette, een aantal losse blushes, lipliners en glitter eyeliners heeft Hema dit jaar ook gedacht aan tools om deze producten mee aan te kunnen brengen en is er daarom ook een kabukikwast en een brush set aan de collectie toegevoegd. Beide items heb ik inmiddels in mijn bezit en hiervan laat ik je als eerste het brush set zien, wat misschien nog wel een leuke cadeautip voor Sinterklaas of Kerst is!

Het kwastensetje uit de Hema kerstcollectie komt in een zwarte koker met daarop dezelfde diamanten steentjes als het oogschaduw- en blushpalette en ziet er daarmee lekker glamourous en feestelijk uit! Een beetje jammer is dat de twee helften van de koker door middel van twee stickertjes aan elkaar zijn ‘geplakt’ waardoor er na het afpeuteren van die lelijke, plakkerige stickerrestjes achterblijven.

In de koker vind je een set van vier kwastjes die allemaal volledig matzwart zijn en van synthetisch haar zijn gemaakt.
Het setje bestaat uit een blush/poederkwast, een oogschaduwkwastje, een eyelinerkwastje en een sponsapplicator.

Ik vind de look van de kwastjes op zich wel oké, maar je ziet wel dat ze niet van de allerbeste kwaliteit zijn. Ik begin met de grootste kwast, de blushkwast, die je overigens in principe ook prima kunt gebruiken om poeder mee aan te brengen. De haartjes van de kwast zijn echt superzacht, wat op je gezicht echt en heerlijk gevoel geeft. Gelukkig niet van die nare prikkelende haren, ièèèèèh! Doordat de haartjes van de kwast dicht op elkaar staan neemt hij in één keer vrij veel poeder of blush op, maar doordat hij niet heel groot van formaat is maakt hij het evengoed wel mogelijk dit nauwkeurig en netjes aan te brengen.

Dan het oogschaduwkwastje, die ook van die fijne, superzachte haartjes heeft. Ondanks de zachtheid is het wel een lekker stevig kwastje waarmee je oogschaduw goed en mooi aan kunt brengen. Ook is dit kwastje trouwens prima geschikt voor het aanbrengen van concealer onder je ogen, multifunctioneel dus!

Een beetje een bummer is het sponsapplicator kwastje, daar hadden ze beter een foundationkwast of stippling brush voor in de plaats kunnen doen. Natuurlijk kun je er best oogschaduw mee aanbrengen, maar het nadeel ervan is dat het hiermee nogal ‘hard’ op je ogen beland én dat ie na één keer vies is.

Dan als laatste het eyelinerkwastje, althans ik ga er vanuit dat deze voor het aanbrengen van eyeliner is (edit: je blijkt deze ook goed als lipliner te kunnen gebruiken!). Het kwastje heeft behoorlijk stevige haartjes en loopt af in een vrij scherpe punt waardoor je er een mooie, strakke lijn mee zou moeten kunnen zetten. Op zich lukt dit ook wel redelijk, alleen doordat het puntje van het kwastje een tikkeltje flexibel is heb je kans hebt dat het lijntje wat wiebelig en niet 100% strak wordt en dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk.

Al met al vind ik het een goede zet van Hema dit kwastensetje aan de kerstcollectie toe te voegen; het is erg leuk om cadeau te geven of te krijgen, de koker is leuk om neer te zetten, handig om kwasten in te bewaren en de kwastjes vormen een prima setje om te mee te beginnen wanneer je nog een beetje aan het begin van je make-up carrière staat. De kwastenset kost je alles bij elkaar 8 euro en dat is op zich een redelijke prijs, al krijg je er natuurlijk niet de allerbeste kwasten voor.

Pluspunten
Set ziet er lekker glamourous en feestelijk uit
Koker is handig om kwasten in te bewaren
Leuk om cadeau te geven of te krijgen
Redelijke prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten
Sponsapplicator hadden ze weg mogen laten


Het brush set uit de kerstcollectie is voor € 8,00 verkrijgbaar bij Hema.

Q: Wat vind je van dit item uit de Hema kerstcollectie?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

12 reacties op “Hema brush set kerstcollectie 2011”

De sponsapplicator vind ik ook niet erg fijn werken. De rest van de kwasten lijken mij zeker wel het proberen waard, Mocht ik hem zien liggen, dan had ik het vast ook wel meegenomen, want het doosje is echt gorgeous!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.