Categorieën
Lifestyle

Tip! Twiet Magazine

Ons kleine landje kent inmiddels ontelbaar veel glossy’s en magazines, maar eentje over Twitter hadden we nog niet. Hádden inderdaad, want sinds vorige week is er het Twiet Magazine, een initiatief van Grazia’s hoofdredactrice Hilmar Mulder en zelfstandig bladenmaker Wim Spijkers.

Het medium Twitter is inmiddels al geïntegreerd in het leven van zo’n 1,5 miljoen Nederlanders die dagelijks bij elkaar meer dan 250 miljoen berichtjes bestaande uit maximaal 140 tekens de digitale wereld insturen. De hoofdredacteurs van Twiet Magazine hebben alle binnen- en buitenlandse Twitter ontwikkelingen en gebeurtenissen de afgelopen tijd op de voet gevolgd met als resultaat de eerste twitterglossy van Nederland. Twiet Magazine staat vol met foute tweets, genânte twitpics, intieme DM’s, een stoomcursus Twitteren voor beginners en veel leuke en leerzame tips & trucs.

De vormgeving van het blad is helemaal Twitter proof en is bezaaid met de bekende blauwe vogeltjes. Verder heeft het 150 pagina’s tellende blad een mooie, harde kaft en ziet er gelikt uit.

In Twiet Magazine vind je veel interessante artikeltjes en wetenswaardigheden over onder andere de grootste Twitter #fails, de 8  Twitter geboden voorzien van alle do’s and dont’s en interviews met diverse bekende Tweeps.

Wanneer je nog een beetje een Twitter nitwit bent is het zogenaamde Twictionaire overzicht met de meestgebruikte woorden en uitdrukkingen op Twitter echt een must read!


Behalve veel Twitter feitjes vind je halverwege het magazine de Twiet200 waarin de 200 bekendste, grappigste, meest interessante, meest invloedrijke, scherpste en gezelligste Twitteraars op een rijtje zijn gezet. Hiervoor is er eerst een lijst met 400 mensen geselecteerd waarvan de redactie er voor de uiteindelijke lijst 200 heeft uitgekozen.

Natuurlijk zitten er tussen al die miljoenen onbekende Twitteraars ook superveel bekende wereldsterren die dit medium inzetten om zichzelf te promoten en is er inmiddels een heuse competitie gaande wie nu de populairste Tweet met de meeste volgers is. Voorlopig is het Lady Gaga die de strijd wint, met op 23 oktober jl. maar liefst 14.812.890 volgers, gevolgd door Justin Bieber, Kate Perry, Barack Obama en Kim Kardashian.

Behalve het posten van leuke, interessante, grappige, onbenullige en spannende tweets zijn veel celebs ook niet te beroerd ons een vrij persoonlijk kijkje in hun boeiende leven te geven, wat vaak de meest vreemde, mafste en pikante plaatjes oplevert….

Ik vind het Twiet Magazine echt een heel leuk initiatief en ondanks het feit dat er nogal wat commentaar op het blad is (o.a. dat een online medium als Twitter geen print magazine hoort te hebben) vind ik het erg grappig om door te bladeren en te lezen. Edit: van hoofdredactrice Hilmar Mulder heb ik inmiddels begrepen dat het vooralsnog om een éénmalige uitgave van Twiet Magazine gaat.

 Het Twiet Magazine is voor € 5,95 verkrijgbaar bij alle boekhandels.

Pssst, volg jij #BySjanty al op Twitter? 🙂

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

8 reacties op “Tip! Twiet Magazine”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.