Categorieën
Beauty Make-up

Hema Bronzing Powder, Bronzing Highlighter en Bronzing Mousse

Ik zit de Hema de laatste tijd genadeloos te promoten hier op By Sjanty, maar dat hebben ze toch echt helemaal aan zichzelf te danken! Waar ik deze winkel ‘vroegâh’ eigenlijk altijd voorbij liep tijdens een make-up shoptripje ga ik nu toch iedere keer snel even bij het make-up schap kijken of er toevallig niet iets nieuws bijgekomen is. Gelukkig wordt mijn nieuwsgierigheid 9 van de 10 keer beloond en ook de laatste keer ben ik weer niet met lege handen naar huis gegaan!

Tussen de nieuwe spulletjes van deze zomer (duo lipglossjes, Illuminating blushes en duo nagellakjes) zag ik ineens twee ronde doosjes liggen die ik ergens vorig jaar volgens mij al wel eens had gezien maar die me daarna eigenlijk nooit meer zijn opgevallen. Het bleken een Duo Bronzing Powder Light (01) en Bronzing/Highlighting Powder Dark (02) die me zó smekend aankeken dat ik ze niet kon laten liggen…

Even tussendoor hè, die naam Bronzing Highlighter voor het doosje met de roze inhoud snap ik dus echt niet. Ja, het highlight nog wel maar bronzing lijkt me voor dat hele kleine randje bruin een beetje overdreven. Anywayz, de Duo Bronzing Powder Light bestaat voor het overgrote deel uit een mooi karamelbruin kleurtje met een randje highlighter en de Bronzer/Highlighting Powder Dark heeft een lekker snoeperig roze, wat lichtbruin en een héél lichtroze highlight kleurtje. Beide poeders hebben een nogal apart ‘gekreukeld’ motiefje en in het midden een cirkeltje. Op zich leuk, maar ik heb ze zelf mooier gezien.

Ja ik ken ze mooier, maar ook praktischer. Steeds meer merken verrassen ons met allerlei rondjes, vierkantjes, boogjes en andere tierelantijntjes in poeders, maar laat ze er in vredesnaam mee stoppen. Tuurlijk, het ziet er hartstikke leuk uit maar je komt met je vingers, laat staan met een kwast, gewoon niet goed in het kleurtje dat je wil gebruiken en dat is zo zonde.

Over de pigmentatie van beide poeders heb ik eigenlijk niet zo heel veel te klagen, ze geven op zich genoeg kleur en hebben een mooie glim. Het lichtste kleurtje van de 02 is goed te gebruiken als highlighter en de andere twee zouden prima kunnen dienen als blush. Als je me vraagt of het echt de mooiste en beste bronzer en highlighter is die ik in mijn bezit heb is mijn antwoord nee, maar verder is er ook niet echt iets heel erg mis mee.

Wat ik nog niet eerder gesignaleerd had in het Hema schap is de Bronzing Mousse, oftewel een bronzer in een potje. Ik ben in een vorig leven ongetwijfeld een ekster geweest want als mijn oog iets ziet dat ook maar een béétje goud is en glimt ben ik verkocht.

Oef, toen ik het potje thuis opendraaide schrok ik wel even van de chocoladebruine en voor mij zeker véél te donkere kleur die de mousse heeft. Aan de onderkant van het potje zie ik staan Bronzing Mousse Dark en voor zover ik weet heb ik geen Light variant zien staan, maar het zou ook kunnen zijn dat die al weg waren. Het is dat ik weet dat deze mousse niet om op te eten is, maar ik had af en toe wel de neiging om een likje van dit chocoladebruine goedje in mijn mond te steken, zo lekker zacht en romig als het is!

Als je de mousse goed uitsmeert wordt de kleur wel een paar tinten lichter, dus misschien kun je er dan nog wel wat mee. Helaas blijft hij voor mij alsnog echt te donker en kan ik alleen maar hopen dat ik deze zomer hopelijk rechtstreeks van de zon een lekker bruin kleurtje op doe in plaats van uit dit potje.

Bronzing Powder € 5,50, Bronzing Highlighter € 5,50 en Bronzing Mousse € 5,00

Q: Heb jij een beetje een ‘hebben, hebben’ gevoel van één van deze drie (eigenlijk twee) bronzers gekregen of helemaal niet?

17 reacties op “Hema Bronzing Powder, Bronzing Highlighter en Bronzing Mousse”

Ik heb de highlighter en die vind ik best fijn.. ik heb een hele lichte huid dus gebruik 02 altijd als een soort van blush. Het middelste kleurtje gebruik ik ook vaak onder mijn wenkbrauw Super fijn!

Ik heb de roze al een tijdje en ik vind hem echt slecht. Er komt gewoon niets van af. Enkel wat glitters van uit het midden. Zonde, want ik vind het wel een mooie kleur. Misschien heb ik er weer de slechte uitgevist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.