Categorieën
Beauty

Goedkope beautytips

Wie mooi wil zijn moet daarvoor veel uitgeven aan dure producten. Of toch niet? Er worden ons een hoop dure producten aangesmeerd, maar soms bereik je met huis- tuin- en keukenmiddeltjes hetzelfde resultaat. In dit artikel vind je een hele rits eenvoudige en goedkope tips en middeltjes om er van top tot teen stralend uit te zien!

Anti cellulite
Wrijf bij cellulite met warme koffieprut over de probleemzones. Dure crèmes bevatten namelijk vaak ook cafeïne, één van de meest doeltreffende middelen in de strijd tegen cellulite. Cafeïne heeft een lipolytisch effect, wat betekent dat het vetafbrekende eigenschappen heeft. Daarnaast zijn de korrels ideaal als scrub te gebruiken.

Wisseldouche
Regelmatig een koude of wisseldouche nemen stimuleert de bloedsomloop, verbetert je weerstand en kan helpen tegen slapeloosheid.

Anti wallen
Doordat je tijdens het slapen een paar uur in een horizontale houding ligt, ontstaat er veel vocht in je gezicht en rond je ogen waardoor deze er bij het opstaan nogal gezwollen uit kunnen zien. Door iets hoger te slapen heb je grote kans dat je ’s morgens minder last van dikke, gezwollen ogen hebt.

Witte tanden
Wrijf voor wittere tanden regelmatig wat geplette aardbeien over je tanden.

Volle lippen
Zet je tanden een tijdje in een grapefruit voor mooie rode, volle lippen.

Blush aanbrengen
Als je wilt weten waar je je blush moet aanbrengen kun je je hoofd een paar seconden ondersteboven houden. Dan stijgt het bloed naar je hoofd waardoor het bij onder andere je jukbeenderen rood wordt en zo kun je heel makkelijk  zien waar je je blush kunt aanbrengen.

Blond, blonder, blondst!
Als je blond haar hebt en het graag nog een tikkeltje blonder wilt hebben: koop een fles citroensap, doop je haar erin en laat het drogen in de zon.

Oogpotlood
Is je oogpotlood bijna op of doet hij het slecht? Pak dan een lucifer of aansteker en haal het potlood een paar keer door het vlammetje. Wacht daarna even met aanbrengen en het resultaat is een mooi, makkelijk aan te brengen lijntje. Let wel op dat je het potlood niet direct na het verwarmen op je oog aanbrengt, aangezien hij dan nog warm is en dit behoorlijk pijn kan doen.

Behoud van blonde haarkleur
Etherische citroen- en kamilleolie helpen je blonde haarkleur te behouden en het een mooie gouden glans te geven. Doe hiervoor 10 druppels etherische citroen- en kamilleolie in je shampoofles en laat het na aanbrengst enkele minuten intrekken voor je het uitspoelt.

Behoud van bruine haarkleur
Etherische rozemarijn- en rozenhoutolie helpen je bruine haarkleur te behouden en het een mooie glans te geven. Doe hiervoor 10 druppels etherische rozemarijn- en rozenhoutolie in je shampoofles en laat het na aanbrengst enkele minuten intrekken voor je het uitspoelt.

Behoud van rode haarkleur
Etherische sinaasappelolie helpt je rode haarkleur te behouden en het een mooie glans te geven. Doe hiervoor 10 druppels etherische sinaasappelolie in je shampoofles en laat het na aanbrengst enkele minuten intrekken voor je het uitspoelt.

Vol en glanzend haar
Door je haar met een scheutje bier te wassen lijkt het daarna veel voller en glanst het veel meer.

Mix je ideale foundation
Iedereen weet hoe lastig het is de ideale kleur foundation te vinden en dus zal het regelmatig gebeuren dat je de ene keer met een tint te donker en de andere keer met een tint te licht thuiskomt. Gooi die foundations echter niet meteen weg, want door de ‘verkeerde’ kleuren met elkaar te mengen kun je een foundation creëren die perfect bij jouw huid past!

Een gezonde huid
Wrijf je gezicht in met honing en laat het gedurende de nacht in je huid trekken. Honing heeft een bacteriedodende werking en daarnaast versnelt het het herstellen van de beschadigde huid.

Houd je scheermesje scherp
Je kunt een scheermesje langer scherp houden door deze na het scheren af te spoelen met ijskoud water.

Goedkoper scheren
In plaats van dure scheerschuim kun je ook gewoon conditioner gebruiken. Zo heb je ten opzichte van scheerschuim van conditioner veel minder nodig om een net zo glad resultaat te bereiken. Daarnaast hydrateert conditioner ook meteen en heb je dus een gladde en goed verzorgde huid in één.

Blaren
Blaren op je voeten zijn te voorkomen door de plaatsen waar jij normaal snel blaren krijgt in te smeren met vaseline. Vaseline gaat het schuren tegen, vermindert wrijving, houdt de blaar vochtig en is dus een soort beschermlaagje voor je huid.

7 reacties op “Goedkope beautytips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.