Categorieën
Beauty Make-up

FOTD | Festival Fever

Door Alette  De examens zijn voorbij, de laatste lessen hebben plaatsgevonden en voor velen betekent dat: vakantie!! Wat mij betreft tijd om een festival op te zoeken, maar niet zonder geschikte look natuurlijk!

Bij festivals denk ik aan uren doorbrengen bij heerlijke muziek, onder het genot van een drankje en hopelijk met een mooi weertje er bij. Even je tent induiken om een paar uurtjes slaap op te doen om vervolgens de volgende dag hetzelfde riedeltje nog eens dunnetjes over te doen.

Geen omgeving om heel zware make-up te dragen of uren voor de spiegel te staan, maar je wilt er natuurlijk wel leuk uit zien. Ook is je duurste palette meeslepen naar een festivalterrein niet het beste plan ooit. Festival make-up is naar mijn mening dus fris, makkelijk aan te brengen, budget en het liefst heb je ook niet al te veel om mee te slepen. Dat laatste is niet heel erg goed gelukt, maar kijk voor de rest mee naar de look waarvan ik denk dat je het komende festivalseizoen hoofden doet draaien.

Ik zal per categorie laten zien welke producten ik heb gebruikt.

Gezicht:

♥ De Clinique City Block Sheer SPF 25. Dit is meteen het enige niet-budget product. Maar je huid beschermen tegen de zon is gewoon echt heel belangrijk!! Dus zorg dat je altijd genoeg zonnebrandcrème bij je hebt op een festival. Een speciale crème voor mijn gezicht vind ik prettig, omdat dit vaak minder vet aanvoelt dan gewone zonnebrandcrème.
♥ Miss Sporty BB-Cream
♥ Bourjois Healthy mix concealer

Voor een mooie, effen teint bracht ik na de Clinique City Block Sheer een laagje BB-cream aan. Dit deed ik met een kwast, maar op het festivalterrein kan dat gemakkelijk met je vingers. Tot slot bracht ik nog een beetje concealer aan onder mijn ogen. Na het vele gefeest en de weinige uurtjes slaap is het zaak om die donkere kringen te verbergen.

♥ Catrice Revoltaire blush (LE)
♥ Essence Sun Club all over shimmer

Met een grote kwast van de Hema bracht ik over mijn gehele gezicht een beetje Sun Club all over shimmer poeder aan voor een beetje zomerse kleur (want van de zon krijgen we die hier in Nederland nog niet echt). Daarna bracht ik een beetje van de mooie Limited Edition Revoltaire blush aan op mijn wangen.

 Ogen:

♥ Catrice Ooops… Nude did it again!
♥ Catrice Talk like an egyptian
♥ Catrice Oh it’s toffeeful!
♥ Catrice Go Charlie Brown

♥ Catrice Liquid Liner in de kleur Dating Joe Black
♥ Catrice Lashes to kill mascara

Voor de ooglook heb ik slechts 1 kwast gebruikt, een blendingkwast van E.L.F. Als je deze ene oogschaduwkwast meeneemt en een kwast voor de blush en bronzer, ben je wat kwasten betreft dus al voorzien.

Om deze look te maken begon ik met het aanbrengen van de kleur ‘Oops… nude did it again!’ op het wenbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Daarna bracht ik ‘Talk like an egyptian’ aan op mijn bewegend ooglid (pas op dat je de kwast goed aftikt, TLAE geeft behoorlijk wat fall-out) Daarna plaatste ik ‘Oh, it’s toffeeful!’ in de arcadeboog, met in de buitenste ooghoek nog een beetje ‘Go, Charlie Brown!’. Omdat het allemaal vrij lichte kleuren zijn, hoef je niet heel precies te werken. Dus ook al zijn het vier kleurtjes, de look heb je echt binnen een paar minuten gefixt. Ik bracht nog wel een flinke eyeliner aan om mijn ogen wat extra’s te geven. Uiteraard sluit ik de ooglook af met een mooi laagje mascara.

♥ Hema wenkbrauwgel
♥ Catrice Date with ash-ton wenkbrauwpotlood

Mijn lichte wenkbrauwen (no-brows) werkte ik bij door ze eerst bij te tekenen met het wenkbrauwpotlood van Catrice, die zoals je ziet, al veelvuldig gebruikt is. Daarna bracht ik er een laagje gekleurde wenkbrauwgel over aan, zodat dwarse haartjes in model worden gedwongen en zodat de kleur van de wenkbrauwen iets gemêleerd wordt.

♥ Miss Sporty lipstick 038 I love

En dan de kers op de taart voor deze look; de Miss Sporty lipstick in de kleur I love. Dit mooie kleurtje is een lieve, maar toch aardig felle roze kleur. So yes, I do love!

Je kunt de look natuurlijk aanpassen naar jouw smaak. Vind je het nog te veel stappen voor op een festival, dan kun je een aantal producten weglaten. Toch wilde ik vandaag een complete look laten zien als voorbeeld.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van het resultaat?

Liefs, Alette

– Alette schrijft eens per week voor By Sjanty en daarnaast dagelijks op blissfulbeauty.nl –

22 reacties op “FOTD | Festival Fever”

Daar hoef je geen sorry voor te zeggen hoor 🙂 Ik heb nogal te kampen met erg droog haar en deze dag had ik de strijd daartegen niet gewonnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.