Categorieën
Beauty Haar

Finally tested! Lush Big shampoo

In een eerder artikel heb ik volgens mij wel eens verteld dat ik al geruime tijd de Bain Vital shampoo van Kérastase gebruik, een merk waarmee ik door mijn zusje als kapster in aanraking mee ben gekomen. Deze Kérastase shampoo is echt superfijn voor mijn haar, helemaal in combinatie met een lekker masker die ik twee keer per week gebruik. Eigenlijk was het dan ook helemaal niet de bedoeling ineens een andere shampoo te gaan gebruiken, maar voor de Big shampoo van Lush maakte ik graag een uitzondering!

Volgens mij heeft iedereen wel eens van de Lush Big shampoo gehoord, het is net als bijvoorbeeld de Lemony Flutter en de Snow Fairy douchegel één van de meest bekende en meest geliefde producten van dit merk. Big is een zeezoutshampoo die als we Lush moeten geloven voor zowel lang als kort, stijl of krullend haar werkt. Ondanks het geen standaard vloeibare shampoo is werkt het precies hetzelfde: je neemt een klein beetje in je hand en masseert het lekker over je hoofdhuid. Zoals altijd staan ook de ingrediënten van deze Big shampoo duidelijk op de bovenkant van de forse pot van maar liefst 330 gram vermeld.

Zoals je kunt zien bestaat de Big shampoo uit onder andere ruw zeezout, Sodium Laureth Sulfate (minder schadelijk dan de lauryl variant), citrussap, zeewater, zeewier, kokosnootolie, mandarijnolie en vanille. De shampoo is een beetje off-white van kleur en heeft duidelijk de geur van citrus, wat ik zelf niet echt heel lekker vind maar waar je tijdens en na het wassen eigenlijk weinig van merkt.

De shampoo is redelijk vast van structuur en heeft allemaal grove stukjes zeezout in zich. De eerste keer voelde het een beetje onwennig om m’n haar hiermee te wassen, maar eenmaal aangebracht ging de shampoo lekker schuimen (niet té) en voelde heel aangenaam aan. Je hebt trouwens maar een klein beetje nodig om je haar mee te wassen, voor mijn halflange haar gebruik ik net iets meer als op onderstaande foto.

Na je haar een aantal keer met de Big shampoo te hebben gewassen merk je echt dat de structuur van je haar wat veranderd en wat stugger wordt en daarmee meer volume kunt creëren. Normaliter is mijn haar heel stijl en sluik en zakt alles wat ook maar een beetje op volume lijkt vrijwel direct in.

Na het wassen met Big merk ik echt duidelijk verschil, m’n haar voelt wat stugger aan en is daarom wat minder stijl en sluik. Wanneer ik mijn haar bij de aanzet met mijn handen een beetje in model kneed blijft het beter zitten (met behulp van wat spray) en glijdt niet alles er direct met dezelfde gang weer uit.

Weer een Lush product waar ik enthousiast over ben, wow! Ik was vooraf wel wat sceptisch of deze shampoo het echt voor elkaar zou krijgen volume in mijn stijle haar te creëren, maar zoals je ziet is het dus zeker mogelijk! Of ik de Big shampoo nu iedere dag ga gebruiken weet ik niet, maar wanneer ik big hair wil weet ik in ieder geval waar ik dit vandaan kan halen!
Voor het geval je net als ik wat schrikt van de prijs van € 16,95 voor deze shampoo: je krijgt hiervoor echt een huge pot van 330 gram waar je echt superlang mee vooruit kunt, dus wat betreft brengt het z’n geld wel op!

De Lush Big shampoo is voor € 16,95 verkrijbaar bij de Lush winkels of via www.lush.nl

Q: Wat gebruik jij om volume in je haar te krijgen, misschien ook de Big shampoo?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

19 reacties op “Finally tested! Lush Big shampoo”

Ik hou juist niet van volume in m’n haar. Ik had vroeger heel lang en stijl haar, maar sinds ik het kort geknipt heb zes jaar geleden (het was echt dor!) heb ik een slag erin. Het wordt nu wel weer langer en stijler, maar toch stijl ik het om de drie dagen even bij met een stijltang. Deze shampoo zal ik dus maar niet gaan gebruiken, haha! 🙂

Deze is fijn hè?! Ik heb er ooit een sample potje van gekregen, waar ik ongeveer 3 keer mijn haar mee heb kunnen wassen en ik vond het effect wel erg goed! Mooi volume. Alleen werd mijn haar er vrij droog van.

Oh! Door de structuur lijkt het me wel eens leuk om hier mijn haar mee te wassen. Maar eigenlijk heb ik het altijd stijl… Hij gaat in iedergeval op mijn wishlist 😉 Ikben de laatste tijd echt steeds meer Lush fan aan het worden!

Ik heb bij Lush even nagevraagd of het gebruik van de Big shampoo (op den duur) schadelijk zou kunnen zijn voor je haar en kreeg daarop het volgende antwoord:

Big is niet schadelijk voor je haar. Het kan zijn dat droog haar er iets droger van word idd door het zout. Dat heeft ongeveer hetzelfde effect als zwemmen in zee. Er zit bijvoorbeeld ook zeewier in de shampoo en dat zit vol met mineralen die erg goed zijn voor je haar. Wel zou ik (net als bij elke andere shampoo) een conditioner erna gebruiken. De veganese is een erg goede combinatie (daar zit ook zeewier in). Veganese is namenlijk een hele lichte conditioner die het effect van de big niet zal benadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.