Categorieën
Beauty

‘Fame’ by Lady Gaga

Ineens was ze daar in 2008, miss Stefani Joanne Angelina Germanotta, oftewel: Lady Gaga. Of ze eerder bekend is geworden van haar eerste hit Just Dance of door haar, laten we zeggen, bijzondere uiterlijk laat ik in het midden, maar vast staat dat je niet om haar heen kunt. Nu vier jaar later heeft ze zo’n beetje de hele wereld verovert met haar catchy popsongs en was het natuurlijk de hoogste tijd om ons te trakteren op een eigen geurtje: Fame.

Dat het parfum een succes is blijkt wel uit een tweet van Gaga van afgelopen zaterdag waarin ze ons mededeelde dat er in de eerste week inmiddels al zo’n 6 miljoen exemplaren van Fame over de toonbank zijn gegaan. Het is daarmee het op een na best verkopende parfum uit de geschiedenis, ze heeft alleen Coco Chanel boven zich. Maar hey, het is dan ook wel een heel bijzonder parfum waar we het over hebben.

De flacon van Fame is echt anders dan anders en helemaal Gaga’ish. Ik heb eerst wel even aan het duistere geheel met de gouden ‘klauwen’ moeten wennen maar nu vind ik het ook wel wat hebben, het is in ieder geval een echte eyecatcher. Wat natuurlijk meteen opvalt is de zwarte kleur van het parfum, dat verwijst naar Gaga’s uitspraak: ‘Als je geen schaduw hebt, sta je niet in het licht’. Je hoeft niet bang te zijn dat je na een spray van deze geur in een zwart monster verandert, want op je huid is het parfum gewoon helemaal transparant.

Duistere noten: Geïnspireerd op tranen van belladonna en zwarte nevel van wierook
Sensuele noten: Abrikozenpulp en een samensmelting van saffraan en honing
Lichte noten: Geperste tijgerorchidee en Arabische jasmijn

Toen bekend werd dat Gaga met een eigen parfum bezig was deden er allerlei verhalen over de meest bizarre ingrediënten als bloed en sperma de ronde, maar gelukkig heeft ze het uiteindelijk heel netjes gehouden. Het parfum bevat wel een aantal vrij speciale geurnoten zoals tranen van belladonna, een heel giftig plantje dat vroeger door vrouwen gebruikt werd om mooie grote pupillen te krijgen. Ook is er een vleugje wierook, honing, saffraan, abrikozennectar, tijgerorchidee en Arabische jasmijn in terug te vinden.

Door dit alles had ik eigenlijk een beetje een aparte en niet heel draagbare geur verwacht, maar dit bleek niet meer dan een stom vooroordeel want ik vind ‘m heer-lijk. Lekker zoet, bloemig, übervrouwelijk en blijft lang hangen. Ik ben ook zeker niet de enige die fan is van Fame, want ik heb al heel wat complimentjes gehad toen ik deze geur droeg!

Het Lady Gaga parfum Fame is in 30 ml (€ 29,50), 50 ml (€ 39,50) en 100 ml € 69,50) verkrijgbaar bij Douglas en ICI Paris XL.

Q: Wat vind jij van de bijzondere flacon van Fame? En heb je de geur al geroken in de winkel of nog niet?

21 reacties op “‘Fame’ by Lady Gaga”

Ik heb ‘m even vluchtig op mijn pols gesprayd in ICI Paris, maar hij was bij mij zo verdwenen?!? Ik had ook wat aparters verwacht, maar ik houd wel van zoete geurtjes, dus ik vond ‘m wel lekker.

Ik draag overigens vaak witte kleding, laat dat zwart dan niet af?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.